(Po-Pá: 9-15)

Ahoj! Já jsem Verča a studuju Sales & Marketing na škole ILAC ve Vancouveru. Své první dny studia jsem popisovala v jednom z předchozích článků. Utíká to neuvěřitelnou rychlostí, dva měsíce studia jsou za mnou a tak bych se s tebou chtěla podělit o pár postřehů ze školy a z mých dvou předmětů Working Across Cultures a Professional Communication.

Verča v Kanadě

Working Across Cultures

Co se týče přínosu předmětu Working Across Cultures, tak jej vidím hlavně v možnosti sdílet své zkušenosti v oblasti komunikace přímo se spolužáky, kteří z daných zemí pochází.

Docela výrazně jsme krom diskutování také psali. Každou hodinu (2x týdně) jsme měli za úkol napsat essay min. na 250 slov. Musím říct, že nejsem velký pisálek a občas bylo náročnější ze sebe vydat něco smysluplného v 9 večer, ale na druhou stranu mě to v psané angličtině zase posunulo dál. Náš učitel Rastin byl vždy velmi dobře naladěn a měl připraveno spoustu příběhů ze života, na kterých nám látku a pojmy vysvětlil.

Spolužáci v Kanadě

Professional Communcation

Druhý předmět byl především o profesionálním vyjadřování, jak psaném, tak mluveném. Opět se zde hodně psalo, ale většinou jsme byli ve skupinkách, takže to byla týmová práce. Tento předmět nás měl hlavně připravit na získání práce v Kanadě – jak má vypadat kanadské CV, cover letter a také jak se nejlépe dostat k pozici, kterou chceme. Zakončení bylo formou prezentace ve skupinkách. Téma nebylo podstatné, hlavní bylo, aby prezentace zaujala ostatní a splňovala kritéria, které nám učitel Hos zadal.

Čas objevovat!

Ani ve volném čase jsem nezaostávala a několikrát dala hike na Grouse Grind. Můžu to jen dopodučit! Je to jeden z vrcholků, k jehož úpatí můžete dojet MHD – není třeba auto! Trail je trochu náročnější, jde se většinou po schodech a převýšení je 800m, ale na vrcholku je rezervace Grizzly Bear a také jsou tam časté Lumberjack Show, takže to za tu námahu stojí. A pokud se ti nechce šlapat těch milion schodů nahoru, tak je zde gondola 😉

Docela se mi poštěstilo a s kamarády jsme se domluvili na vyhlídkovém letu nad centrem Vanouveru, Deep Cove a Bowen Islandu. Neskutečný zážitek! Nad downtown jsme zrovna chytili déšť, ale směrem na sever bylo nádherně.

Celkově Vancouver v létě žije a je zde spousta aktivit nebo eventů jako třeba Celebration of Lights, které se konalo na konci července – soutěž o nějlepší ohňostroj mezi Japonskem, Španělskem a Kanadou.

Studium v Kanadě

Chceš taky vyrazit za studiem do Kanady? Napiš nám na canada@czech-us.cz.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Netradiční studium a kvalitní praxe. To nabízí Whistler Adventure School v Kanadě

Už se nechceš vracet do školy, která tě nebaví a ztrácet čas studiem oboru, který ti vůbec nic neříká? Chceš… Více

8 věcí, které byste měli vědět, když si chcete koupit v Kanadě auto

Většina cestovatelů, co se chystá do Kanady na delší období, v jisté fázi nebo možná hned na začátku své cesty… Více

Free movers program: cesta k financování studia v Kanadě

Finance. To je první věc, nad kterou přemýšlí každý, kdo začne uvažovat o studiu kdekoliv v Severní Americe. Existují ale… Více

Terka o studiu ve Vancouveru: Atmosféru mesta som si ihneď zamilovala

Ahojte, ja som Terka a aktuálne mám za sebou prvý mesiac vo Vancouvri. Rozhodla som sa pre program Work and… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz