(Po-Pá: 9-15)

Je vaším snem vydělat si peníze a pak procestovat Spojené státy americké, poznat nové lidi a kultury a hlavně se posunout ve svém životě o pořádný krok vpřed? Pokud byste se chtěli stejně jako náš klient Jenda cítit nabití energií a vírou, že zvládnete, cokoliv si usmyslíte, je program Work and Travel USA určen právě vám.

Ahoj všichni!

Když jsem v roce 2016 končil bakalářské studium na FTVS UK, nevěděl jsem, co dělat s létem. Už jsem ale měl dost letních brigád v České republice – práce s neustále nespokojenými a na vše si stěžujícími Čechy, a to jak na straně kolegů, tak na straně klientů. Proto jsem se odhodlal a pevně rozhodl, že to změním, a vybral jsem si agenturu Czech-us, aby mi pomohla dostat se na letní brigádu do USA. Zpětně zhodnoceno to bylo jedno z nejlepších rozhodnutí, které jsem v životě udělal!

Blíží se konec roku 2018 a já jsem se nedávno (6. 10. 2018) vrátil ze svého třetího léta ve Spojených státech. Už potřetí plný zážitků a zkušeností, zcela nabitý energií a odhodláním, že zvládnu, cokoliv si zamanu. Procestoval jsem východ, západ i střed USA a také Aljašku a některé státy Střední Ameriky ☺.

cizek_kamaradi

Práce plavčíka a správná volba

Práce plavčíka je na jednu stranu rozmanitá, ale na druhou stranu velice jednoduchá, pokud si nastavíte nějaký řád.

Zažil jsem na vlastní kůži, jaké to je být na bazéně v podstatě celé dny sám, i jaké to je být na bazéně se šesti dalšími plavčíky a několika stovky hostů. Je velice těžké porovnávat, co bylo lepší, jelikož každý preferuje něco jiného. Za mě osobně bych jazykově méně zdatným plavčíkům doporučil vybrat si bazén „jednoguardový“, pokud možno komunitní (tj. ten, kam chodí ti samí hosté celé léto), zato jazykově dobře vybaveným a také extrovertním plavčíkům bazén „multiguardový“ s velkou rozmanitostí klientely.

Další věcí, na kterou je třeba se zaměřit při výběru zaměstnavatele, je, jak chcete trávit své dny volna – zda preferuje město, pláž, či přírodu. Každá destinace má něco do sebe, ale pokud se rozhodnete např. pro zaměstnavatele, který má New York City v podstatě přes řeku, tak je nesmysl chtít trávit většinu svých „day-off“ někde na túrách v horách.

Osamostatnění sama sebe

Celý program Work and Travel – plavčík představuje jedinečnou a vynikající možnost, jak se posunout o ohromný krok vpřed v několika ohledech.

Já jako svoji nejzásadnější změnu vidím osamostatnění sama sebe. Každý den ráno vstát, udělat si snídani, svačinu, jít do práce – tam zodpovídat za spokojenost a bezpečí lidí, při cestě z práce nakoupit a uvařit si večeři, plánovat, kam půjdu o svém dnu (dnech) volna, a také koukat po místech, kam se chci podívat ve své „travel“ části, a hledat parťáky na sociálních sítích, kteří také hledají někoho k sobě… Ke všemu výše uvedenému se váže také práce s velkými (pro mé Pre-US já) obnosy peněz.

bazen

Zlepšení angličtiny

Dalším přímo skokem vpřed byla moje zvyšující se úroveň angličtiny. Ještě před svým prvním létem ve Státech jsem byl schopen anglicky docela dobře komunikovat, nicméně po třech létech v Americe se nebojím s rodilými mluvčími rozebírat jakákoliv témata od vaření až po války a politiku.

Jiný přístup k lidem

Posledním změnu, kterou tu chci zmínit, je můj nynější přístup k ostatním lidem na této planetě, k lidem jiného etnického původu, jiných politických myšlenek, jiného náboženství atd. – V USA potkáte tolik různých lidí…

A i díky tomu jsem si uvědomil, jak záleží spíš na charakteru člověka než na tom, jakou barvu má jeho kůže, nebo zda volil, či nevolil Trumpa, nebo zda je křesťan, či muslim ☺.

[regbutton text=“Chci do Ameriky“]

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Pohovor se zaměstnavatelem z USA a proč se není vůbec čeho bát

Je to tady. Pohovor v angličtině se blíží. Už se ti o tom dokonce i zdá a přemýšlíš, že těsně… Více

Plavčíkem v USA téměř zadarmo? To je možné u Signature Pool Management

Léto, Amerika a zážitky, na které budeš s úsměvem vzpomínat celý život. Tak by se dal popsat program Work and… Více

10 důvodů, proč pracovat jako plavčík v Americe

Jako plavčík můžeš v USA pracovat v rámci programu Work and Travel USA. Pro udělení tohoto druhu víz musíš být… Více

Americký sen, který se málem neuskutečnil

Byl podzim roku 2019 a já přemýšlela, kam se vydat. Měla jsem za sebou pracovní zkušenosti z Anglie a Holandska,… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz