(Po-Pá: 9-15)

Plánujete vyrazit za prací a cestováním do zahraničí a nevíte, jakou agenturu si zvolit? Třeba vám s rozhodnutím pomůže právě článek od našeho klienta, který se rozhodl porovnat Czech-us s ostatními agenturami.

Určitě se vyplatí investovat do kvalitní agentury, která se na vás v průběhu léta nevykašle – například když nebudete mít vyhovující ubytování, nebo pracovní podmínky.

Pokud jste studentem a zajímáte se o program Work and Travel, tak jeden z rozhodujících faktorů, zda vyrazíte do zámoří, je určitě celková cena programu dané agentury.

Znám spoustu svých spolužáků z Vysoké školy ekonomické a z Vysoké školy tělesné výchovy a sportu Palestra, kteří jsou nadšení vizí práce v Americe a cestováním. Když jsem se jich ale na podzim ptal, jestli by se mnou vyjeli do USA za prací, tak uváděli, že je pro ně největším problémem zafinancovat program a letenky.

Já si však myslím, že pro normálního studenta, který má aspoň jeden den v týdnu volný na brigádu, to vůbec žádný finanční problém nepředstavuje.

V létě vyrazím už po šesté do Spojených států a bude to podruhé pracovně s agenturou Czech-us.

Czech-us versus ostatní agentury

Agentura, se kterou letím, nepatří mezi ty nejlevnější, které nabízí program Work and Travel, ale rozhodně nepatří mezi ty nejdražší. Myslím si, že cena, kterou platíte u Czech-usu, odpovídá servisu, informacím, instrukcím, materiálům a všem potřebným pokynům, co dostáváte nejen před odletem, ale také během vašeho pobytu v Americe, i po návratu.

Mám kamarády, co vyjeli se Student Agency a pracovali na Floridě jako plavčíci v Busch Gardens v Tampě. Byl jsem s nimi pravidelně v kontaktu a následně jsme porovnávali ceny a servis našich agentur.

Pokud pojedete se Student Agency, máte sice možnost být plavčíkem na Floridě, ale budete muset splnit narychlo plavčický kurz až v Americe a jen pár dnů od vašeho „start date“ a ani výběr bazénů nebude tak široký.

U Hudson Pool Management, pro které jsem minulé léto pracoval, nabízeli 80 bazénů pro plavčíky v New Jersey a já mohl být na přesčasy na různých bazénech a potkávat tak každý víkend nové lidi.

Určitě je proto hodně důležité, se kterými firmami agentury spolupracují.

czech-us_plavcici

Výhody Czech-usu

Pokud poletíte směr New York Area, tak máte s Czech-usem možnost výběru hned 3 zaměstnavatelů a je jen na vás, u kterého se budete hlásit.

Velkou výhodou je, že prekurz a kurz plavčíka děláte v Česku, a navíc i kurz Pool Operatora, kde vám vysvětlí, jak pracovat s bazénovou chemií, čímž získáte vědomosti nutné k údržbě bazénů a vířivek.

Moje sestra, která letěla v roce 2016 s jinou agenturou, měla možnost pouze jednoho zaměstnavatele v daném státě, kurz plavčíka dělala až v Americe a ohledně bazénové chemie nebyla zaškolena vůbec. O tohle to pak měla těžší – udržet si bazén čistý a morálku na bazéně není vždy snadné.

Porovnání poplatků

Pro zajímavost jsem udělal porovnání poplatků u Czech-usu, které jsem platil v roce 2017, a ostatních agentur tentýž rok.

Agentury v průměru (2017)

  • Registrační poplatek: 2 500 – 4 000 Kč
  • Vízový sponzor: 13 000 – 20 000 Kč (v závislosti na tom, zda vám práci sežene agentura, nebo si ji zajistíte sami)
  • Kurz plavčíka: 6 000 – 10 000 Kč
  • Vízum/Ambasáda: 3 500 + poštovné pasu zpět z ambasády
  • Letenka: 12 500 – 15 000 Kč

Czech-us (2017)

  • Účastnický poplatek: 3 500 Kč
  • Programový poplatek (vízový sponzor Greenheart): 14 600 Kč
  • Kurz plavčíka: 9 000 Kč
  • Ambasáda: 4 300 Kč
  • Zpáteční letenka do USA: 11 500 Kč

Rada na závěr

Na závěr bych shrnul, že se určitě vyplatí investovat do kvalitní agentury, která se na vás v průběhu léta nevykašle – například když nebudete mít vyhovující ubytování, nebo pracovní podmínky ☺.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Pohovor se zaměstnavatelem z USA a proč se není vůbec čeho bát

Je to tady. Pohovor v angličtině se blíží. Už se ti o tom dokonce i zdá a přemýšlíš, že těsně… Více

Plavčíkem v USA téměř zadarmo? To je možné u Signature Pool Management

Léto, Amerika a zážitky, na které budeš s úsměvem vzpomínat celý život. Tak by se dal popsat program Work and… Více

10 důvodů, proč pracovat jako plavčík v Americe

Jako plavčík můžeš v USA pracovat v rámci programu Work and Travel USA. Pro udělení tohoto druhu víz musíš být… Více

Americký sen, který se málem neuskutečnil

Byl podzim roku 2019 a já přemýšlela, kam se vydat. Měla jsem za sebou pracovní zkušenosti z Anglie a Holandska,… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz