(Po-Pá: 9-15)

Jako plavčík můžeš v USA pracovat v rámci programu Work and Travel USA. Pro udělení tohoto druhu víz musíš být studentem vysoké nebo vyšší odborné školy prezenčního studia.

Každé léto odjíždí do USA kolem tisíce českých a slovenských plavčíků. Pracují jak na bazénech, tak i na plážích přímo u oceánu … a mají proto hooodně dobré důvody 🙂

10 důvodů, proč do toho rozhodně jít

1. OPALUJEŠ SE A DOSTANEŠ ZA TO SKVĚLE ZAPLACENO


Opaluješ se a jsi za to placený. To je prostě #dreamjob. Ve skutečnosti samozřejmě občas zaprší a přijde bouřka, ale ty se častěji díváš i několik týdnů na azurovou oblohu nad sebou. Za to vše ti běží mzda.

Plavčík v USA

2. POZNÁŠ AMERIKU JAKO NIKDO JINÝ

Nejčastěji budeš pracovat v komunitě lidí, kteří chodí na svůj soukromý bazén. Těžko se dá slovy popsat, jak štědří a přátelští místní jsou, protože tohle musíš zažít na vlastní kůži. Jedině potom budeš moct objektivně posoudit, jaké to za “velkou louží” vlastně je. Najdeš kolem bazénu přátele, třeba i lásku a konečně začneš anglicky nejen mluvit, ale v angličtině i přemýšlet. Zkrátka budeš mít ze Spojených států úplně odlišný zážitek než jako klasický turista, protože se na čtvrt roku staneš jedním z místních.

3. UŽ TI NIKDO NEBUDE MLUVIT DO ŽIVOTA

Bojuješ s tím, jak tě vnímají rodiče, kamarádi, okolí? Chybí ti sebedůvěra? Američané mají sebevědomí na rozdávání a ty po nějaké době pobytu v USA získáš přirozenou sebedůvěru, kterou naplno využiješ během léta. Po návratu do Čech už nikdy nebudeš stejný … a pravděpodobně i tvé okolí i rodiče v tobě konečně uvidí samostatnou jednotku…

Plavčík v USA

4. MONEY MATTERS

Je jasný, že tvůj výlet do USA také bude něco stát. Proto bys měl vědět, že zadarmo tam pracovat rozhodně nebudeš. Na konci programu máš jistotu pokrytí nákladů a pokud jsi pracovitý, procestuješ kus Ameriky a vrátíš se domů i s nějakými úsporami. Díky vydělaným penězům budeš finančně nezávislý.

5. RESPEKT

Slovo, které v Čechách téměř neumíme použít, když přijde na profese, které chrání naše životy. V USA budeš respektovaným záchranářem/plavčíkem a přitom ti k tomuto respektu bude stačit jeden víkendový kurz. Plavčíci v Čechách mohou těm v USA jen závidět! Dělej svou práci dobře a okolí ti to dá náležitě najevo. A sem nepatří jen pozornosti jako pizza, Cola a další jiné dobroty, které ti budou nosit tví noví přátelé na bazén.

Cestování v USA

6. SCHOPNOST ZACHRÁNIT ŽIVOT

Mnozí se bojíme jen pomyslet na moment, kdy bychom museli někomu zachránit život a přitom se první pomoc učíme vlastně kvůli sobě. Pokud jí rozumíš, jsi schopen pomoci sám sobě, své rodině, svým blízkým přátelům a případně také komukoliv jinému zachránit život. Já jsem už takto pomohl více lidem a je to nádherný pocit. I když vám přeju, abyste to nikdy použít nemuseli 🙂

7. CESTOVÁNÍ

Jednoho dne to super léto skončí. Ty zamkneš bránu k bazénu nebo naposledy sklopíš slunečníky na pláži. Je konec! A přece je tu začátek něčeho nového. Nastal čas cestování! Dáme roadtrip po amerických národních parcích? Pojedeme do Kanady? Nebo rovnou do Mexika? Nebo možná dáme přednost výletním lodím, které nás mohou odvést na Bahamy, Jamajku…, a to s all-inclusive!

Cestování v USA

8. SHOPPING FEVER

Ještě nikdy jsi neviděl tolik možností, jak utratit peníze jako v USA. Až ti přijde karta k tvému americkému bankovnímu účtu, začneš si užívat těch neuvěřitelně nízkých cen, které umožňuje pouze obrovský americký trh. Tvým největším problémem bude limit na kartě a také to, jak poté všechny nákupy dostat do kufrů a zpět do Evropy.

9. PŘÁTELÉ NA CELÝ ŽIVOT

Jsi zpět doma. Zvykáš si na kulturní šok, který jsi po návratu domů rozhodně nečekal. Kamarádi tě všichni hned musí vidět, říkají, jak jsi se změnil, jak ti to sluší… a samozřejmě čekají, co jsi jim přivezl 🙂 a ty máš teď mnohem více kamarádů, tví američtí spoluplavčíci, tví milovaní rezidenti na bazénu nebo tvá nová americká láska… Ti všichni tu s tebou od teď budou pokaždé, když se budeš probírat všemi těmi super fotografiemi, kde to však nemusí skončit – o to víc budeš mít důvod se do Ameriky vracet nebo pozvat své přátele k nám do Čech.

Přátelé v USA

10. ŘÁDEK V ŽIVOTOPISE

Je zajímavé, jakou hodnotu dávají zaměstnavatelé zahraniční pracovní zkušenosti v CV a lifeguarding v USA je brán jako velmi prestižní. Nejedná se o práci v kuchyni, není to práce ve skladu… je to práce s lidmi, díky které navíc získáš schopnost zachránit druhému život a takzvané “soft skills”. Díky této zkušenosti můžeš jednou získat zajímavou práci. Nevěříš?

Studuješ na vejšce či vošce? Potom je nejvyšší čas vybrat si, kde chceš strávit toto léto. Bude to New York, Washington DC, Atlanta, Houston nebo tě spíše láká oceán? Napiš nám na wat@czech-us.cz a o zbytek se už postaráme my.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Pohovor se zaměstnavatelem z USA a proč se není vůbec čeho bát

Je to tady. Pohovor v angličtině se blíží. Už se ti o tom dokonce i zdá a přemýšlíš, že těsně… Více

Plavčíkem v USA téměř zadarmo? To je možné u Signature Pool Management

Léto, Amerika a zážitky, na které budeš s úsměvem vzpomínat celý život. Tak by se dal popsat program Work and… Více

Americký sen, který se málem neuskutečnil

Byl podzim roku 2019 a já přemýšlela, kam se vydat. Měla jsem za sebou pracovní zkušenosti z Anglie a Holandska,… Více

Virginie nabírá plavčíky. Výdělek až 300 tisíc za léto

Dostat se za prací do USA není vůbec snadné, to ale neplatí pro program Work and Travel. Jedná se o… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz