(Po-Pá: 9-15)

Prostě a jednoduše – život v Banffu = životní škola a jednoznačně nezapomenutelné a skvělé vzpomínky.

Petra spolu se svým přítelem strávila v Kanadě celý rok, který se pro ni stal opravdu jedinečným a nezapomenutelným obdobím. Zajímá Tě, jak se v zemi javorového listu vlastně žije? Co dalšího vedle úchvatné přírody Petru nadchlo a proč se jí po návratu domů po Kanadě stýská?

Naše bydlení v Kanadě

Pokaždé jsme bydleli v baráku, který s námi sdíleli další lidi jako my. Měli jsme svůj pokoj s koupelnou a pak společné prostory jako obývací pokoj a kuchyň. – Někdy je to náročné, protože prostě žiješ s cizími lidmi různých národností, kteří jsou zvyklí třeba na něco jiného než Ty, a musíš si na to zkrátka zvyknout (ať už se jedná o pořádek, noční klid, čas strávený v kuchyni či obýváku, proměnlivé nálady apod.).

Smysl pro pořádek

Mě třeba Kanada naučila si po sobě hned všechno uklízet. Hlavně nádobí, aby ho další spolubydlící mohli po mně okamžitě zase použít.

To jsme ovšem byli s přítelem téměř jediní, kdo takto smýšlel. Občas mě hrozně vytáčelo, jací byli naši spolubydlící prasátka a kolik bordelu po sobě nechávali v kuchyni a nikdy si to neuklidili. – Raději je však lépe se nad to povznést ;).

Často jsem pak vzpomínala na svoji mámu, která mě od malička cepovala a hubovala, jaká jsem líná a bordelářka. – V Kanadě jsem jí v duchu vždy děkovala, že mě tak dobře vychovala, a zároveň jsem si říkala, že kdyby viděla tyhle lidi, už by mi to nikdy neřekla :D.

Spolubydlící ale byli různí a často se měnili, takže jsme tam bydleli i se skvělými lidmi, se kterými si dodnes dopisuji.

Stravování a cestovatelské plány

Každý den jsme si vařili, byl to nejlevnější způsob stravování. Pro Čecha bylo v tamních obchodech vše 3x dražší než doma, takže se nám při každém nákupu v očích protáčely dolarovky, ale to jsme očekávali. Museli jsme zkrátka nad nákupy hodně přemýšlet.

Platy byly samozřejmě taky vyšší než doma, ale my hodně šetřili na náš výlet po USA, takže jsme opravdu každý dolar rozmýšleli, než jsme ho utratili. Ale žili jsme si pěkně, vařili jsme si chutná, zdravá jídla, takže se to určitě dalo.

Lehkost žití

Pocitově se žije v Kanadě neskutečně lehce. Vše, na čem záleží, a mohlo by to tedy logicky způsobovat nějaké chmury, stresy či povinnosti, je doma v České republice. Což se zdá strašně daleko. Takže to buď vůbec neprožíváš, anebo jen tak povrchově.

Jediná povinnost, kterou samozřejmě máš, je, že musíš jít do práce, ale nijak zvlášť na tom nezáleží. Víš, že je to jen dočasné, takže to moc neřešíš.

Denně poznáváš nové lidi a nová místa, máš nové zážitky, což se každému samo sebou děsně líbí. Žiješ v nádherném prostředí a všichni kolem ve volném čase jenom paří, výletují a užívají si ☺.

Jsi obklopen/a lidmi jako Ty, kteří jsou ve stejném věku a také v tomhle módu, takže opravdu není nic, s čím by sis dělal/a starosti. Je to strašně pohodový život.

Návrat domů

Pozor – o to horší ovšem bývá návrat do domoviny a vlastně do běžného života.

Přítel to třeba tak neprožíval, ale já to cítila hodně a v podstatě dodnes se s tím smiřuji a pořád po kanadském životě toužím. – A to jsem se domů moc těšila, mám Českou republiku ráda a lidi tady taky, ale něco mi teď už prostě chybí, je to neúplné.

Mohla bych o Kanadě psát a psát, protože se skoro každý den něco zajímavého přihodilo, mám tisíce fotek, a když si vzpomenu na ty lidi všemožných národností, jak to bylo zajímavé a kolik záchvatů smíchu jsem s nimi zažila (smějete se spolu totiž třeba i jenom tomu, jak si navzájem nerozumíte)…

Ale to by bylo zase na další článek ☺.

Prostě a jednoduše – život v Banffu = životní škola a jednoznačně nezapomenutelné a skvělé vzpomínky, což moje slzy, které jsem ronila při odjezdu odtamtud, jenom potvrzovaly.

Nechala jsem v Kanadě kus srdce, takže se „nedá svítit“, ale budu se tam muset pro něj jednou vrátit ☺.

Také Tě zaujala možnost získat cenné pracovní zkušenosti, zlepšit si jazykové dovednosti, poznat kanadskou kulturu a cestovat? Neváhej se obrátit pro více informací na naši koordinátorku ☺.

P.S.: Pokud chcete mít také plno zážitků z Kanady, máte možnost se už 16. – 17. listopadu zúčastnit Job Fairu v Praze, osobně se sejít se zaměstnavateli z Kanady a zajistit si tak práci i ubytování předem. Kapacita je omezena, proto doporučujeme včasnou registraci. Více info najdete zde.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Co si zabalit na rok do Kanady?

Všichni před odletem do Kanady řešíme víza, práci, jak se dostat do Kanady, kde budu bydlet, co budu dělat a… Více

Pohovor se zaměstnavatelem z USA a proč se není vůbec čeho bát

Je to tady. Pohovor v angličtině se blíží. Už se ti o tom dokonce i zdá a přemýšlíš, že těsně… Více

Do Kanady s agenturou vs. na vlastní pěst

Opravdu si myslíš, že vyrazit do Kanady s agenturou je zbytečně drahá záležitost? 🤔 Co když ti řeknu, že naopak… Více

Plavčíkem v USA téměř zadarmo? To je možné u Signature Pool Management

Léto, Amerika a zážitky, na které budeš s úsměvem vzpomínat celý život. Tak by se dal popsat program Work and… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz