(Po-Pá: 9-15)

Máš pocit, že to snad ani není možné, že to musí být namalované. Ale ono je to opravdu opravdové.

Petra společně se svým přítelem vycestovala prostřednictvím agentury Czech-us do Kanady a strávila tam nezapomenutelný rok. Čím ji okouzlil život v Banffu? Jak veliká pravděpodobnost je, že potkáš medvěda? Nejen to se dozvíš v následujícím článku.

Národní park Banff

Žili jsme ve městě Banff, v provincii Alberta – je to národní park a je to tam prostě boží. Od prvního dne jsme byli nadšeni a nemohli jsme se vynadívat ☺.

Městečko je velmi oblíbené turisty a vůbec se tomu nedivím. Dominují mu dvě hory Mount Rundle a Cascade Mountain. – Ty ovšem nejsou zdaleka jediným obdivuhodným přírodním úkazem, co můžeš v Banffu a jeho okolí spatřit. Stačí si do Google vyhledávače zadat „Banff national park“ a uvidíš tu nádheru.

Nesčetněkrát, když jsem vyšla v práci na pokojový balkon, jsem doslova popadala dech při pohledu na tu scenérii. – Máš pocit, že to snad ani není možné, že to musí být namalované. Ale ono je to opravdu opravdové.

Po Kanadě jsme s přítelem cestovali po celém západě USA až do Mexika a viděli spoustu přírodních krás v národních parcích. Myslím si však – a přítel by se mnou určitě souhlasil – že to, v čem jsme denně žili v Banffu, bylo stejně stokrát nádhernější!

Volné dny v přírodě

Procházka po práci ve voňavém čistém vzduchu, nebo výlet po okolí, výstup na horu, či koupačka v horkých pramenech, lyžovačka, anebo ta všudypřítomná zvěř kolem, když máš „day off“ – to vše jednoznačně vynahradí nějakou tu modřinu od pitomého vysavače. (Nebo si do něho můžeš taky kopnout, to pak bude bolet sice ještě víc, ale alespoň pro ten pocit :D).

Další velikou zajímavostí jsou ta zmiňovaná „zvířátka“. – Jelikož je Banff národní park, můžeš je spatřit opravdu klidně na ulici před svým domem.

V podstatě každý den jsem ve městě potkávala veliké dvoumetrové jeleny s obrovským parožím (nikdy jsem něco takového předtím neviděla), dále menší jeleny, srnky, kojoty, veverky,… Když máš štěstí, vidíš i losa, vlka, anebo dokonce medvěda ☺.

Vidět medvěda a jelena je zážitek

Myslím si, že je celkem jistota, že když strávíš rok v nějakém národním parku v Kanadě, zahlédneš několikrát medvěda ve volné přírodě. Je to vážně ohromný pocit!

Já viděla medvěda poprvé po 10ti měsících, co jsme tam žili. – Vlastně jsem si mohla ušetřit ten desetiměsíční strach pokaždé, když jsme šli kamkoliv mezi stromy na procházku; což bylo skoro denně ;).

Medvědi, losi a ti obrovští jeleni mě vážně nadchli. Jsou to prostě strašně velká zvířata, která se „jen tak“ prochází kolem vás!

Jednou jsem při večerní procházce městem spatřila velikého jelena, snad největšího, co jsem tam viděla, jak se pase na něčí zahradě u domku. Asi 40 minut jsem ho tak z 10 metrů s úžasem pozorovala, než mě vyrušil nějaký pán, aby mě upozornil, že by mohl být nebezpečný, ať jsem opatrná. – Pro holku z České republiky, která je nadšená, když potká v českém lesíku zajíce, to prostě byl zážitek jak blázen :D.

Také Tě zaujala možnost získat cenné pracovní zkušenosti, zlepšit si jazykové dovednosti, poznat kanadskou kulturu a cestovat? Neváhej se obrátit pro více informací na naši koordinátorku ☺.

P.S.: Pokud chceš mít také plno zážitků z Kanady, máš možnost se už 16. – 17. listopadu zúčastnit Job Fairu v Praze, osobně se sejít se zaměstnavateli z Kanady a zajistit si tak práci i ubytování předem. Kapacita je omezena, proto doporučujeme včasnou registraci. Více info najdete zde.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Brigáda v Německu aneb skvělé léto u Bavorského moře

Po své první pracovní zkušenosti v Sasku jsem se rozhodl strávit léto v Bavorsku, které mě dlouhodobě lákalo moderními městy,… Více

Život v horách a kanadský roadtrip

Znáte takový ten pocit, kdy se ocitáte na místě, kde se vám zatajuje dech a chce se vám plakat štěstím?… Více

Jak jsem si zkusila tři různé práce u jezera Lago di Idro

Pokud váháte nad prací v zahraničí, tak tenhle článek je právě pro vás. V tomto článku bych vás ráda seznámila… Více

Jak jsem odjela do Kanady s batohem na půl roku a zůstala dalších 7 let

Ahoj, jsem Markéta a od malička miluju cestování a poznávání nových kultur a zemí. Ráda plánuji, takže spousta mých cest… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz