(Po-Pá: 9-15)

Studoval jsem v rodném městě, bydlel u rodičů, měl teplou večeři, vyprané prádlo .. a tak nezažil ten pořádný studentský život na kolejích. Moje angličtina byla průměrná a na Erasmus jsem si nevěřil.

kanada_raft

První cíl: Amerika!

Jednoho léta však pivo s kamarádem všechno změnilo. Zrovna se vrátil domů z USA, kde byl jako plavčík přes Czech-us a trošku ovlivnil mou životní cestu během studií na VŠ. Z nezávazné přihlášky se stala závazná platba za plavčický kurz a už jsem byl v USA, ani nevím jak.

Trošku jsem měl smůlu na bazén, který navštěvovali zejména Hispánci nemluvící anglicky. Po dvou týdnech jsem si řekl, že příští rok se vrátím a vyberu si ten nejlepší bazén a tak se stalo. Nicméně obě léta byla úžasná a závěrečné cestování po západě USA je stále mou nejlepší dovolenou v životě.

Práce u nejznámější pláže Vancouveru

Ten životní styl jsem si zamiloval a tak se rozhodl pro Kanadu, získal Working Holiday víza a zažíval další dobrodružství, ale i starosti s tím spojené, které jsem musel umět vyřešit. Začal jsem 5 týdenním jazykovým kurzem v ILACU ve Vancouveru, který jsem si sjednal opět přes Czech-us, ovšem všechno ostatní po zkušenostech z USA už jsem si zkusil zvládnout zařídit sám.

Bydlení jsem si sjednal předem přes Facebook a práci si našel osobním doručením mého CV do Bike Shopu, kde jsem strávil dvě perfektní léta přímo u English Bay – nejznámější pláže Vancouveru.

kanada_raft

Život ve Whistleru je jedna velká pohádka

Na zimu jsem zkusil Whistler. Jedno z nejlepších zimních středisek v Severní Americe mě učarovalo tak, že jsem tam žil dohromady 2,5 roku. K dalšímu prodloužení pobytu mi pomohla škola WAS, díky níž jsem získal 18 měsíční studijní víza. Bylo docela náročné studovat, pracovat max. 20h/týdně a platit školu, ale stálo to za to. Vůbec mi nevadilo, že nemám peníze na cestování, ale život ve Whistleru je jedna velká pohádka a člověk ani jinam nepotřebuje.

Nová práce jako Zipline Guide tomu všemu dala zase jiný rozměr. Pomohli mi získat Young Professionals víza, povýšili mě na Team Leadera a já už slušně vydělával, že jsem mohl na závěr pobytu jet na Hawaii a do Toronta a kdybych zůstal, tak to klidně opakoval každý rok.

Moje pracovní povolení se však chýlilo ke konci a já musel domů vyřídit si nová ID, navštívit po 4 letech doktory a třeba i zkusit zažádat o trvalý pobyt a vrátit se..

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Jak jsem si zkusila tři různé práce u jezera Lago di Idro

Pokud váháte nad prací v zahraničí, tak tenhle článek je právě pro vás. V tomto článku bych vás ráda seznámila… Více

Jak jsem odjela do Kanady s batohem na půl roku a zůstala dalších 7 let

Ahoj, jsem Markéta a od malička miluju cestování a poznávání nových kultur a zemí. Ráda plánuji, takže spousta mých cest… Více

Práce na Mallorce: Nekonečný přísun slunce a pozitivní energie

Pro úvod začnu tím, že jsem nikdy nebyla osoba, která by se viděla právě v hotelnictví, věděla jsem ale, že… Více

Co si zabalit na rok do Kanady?

Všichni před odletem do Kanady řešíme víza, práci, jak se dostat do Kanady, kde budu bydlet, co budu dělat a… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz