Pokud netušíte, co dělá takový busser v restauraci, tak máte jedinečnou šanci se to právě dozvědět. Busser je v podstatě pomocník číšníka, který se stará o úklid stolů po odchodu hostů, prostíraní stolů, odnášení talířů, vynášení odpadků a udržování pořádku v celé restauraci. Buďte připraveni, že američtí hosté jsou mnohem větší bordeláři. My jsme už od mala naučeni po sobě nenechat ani smítko v restauraci, američtí hosté se nad politým ubrusem nebo spadlým jídlem na zem či židli, mnohokrát ani nepozastaví a je to součástí jejich kultury stolování. Pokud mezi hosty jsou i děti, představu o následném nepořádku vynásobte.
Busser při úklidu stolů sebou vezme zásobník – velkou černou nebo šedou nádobu na špinavé nádobí a odpadky nebo přitáhne vozík, kam vše naskládá a odveze do kuchyně, zbytky jídla vyklepe do smetí nebo sní (to byl vtip, to nedělejte! :D). O zbytek se postará dishwasher.
Busser musí být připravený na fyzicky náročnější práci na nohou (vezměte si protiskluzové boty) a odnášení plných, někdy i 15-20 kilo vážících zásobníků. Při práci busser pokecá s hosty, doplňuje jim pití, led v zásobníku, nosí na stůl chléb a dressingy, či jinak pomáhá číšníkům.
Busser je ve většině restaurací pozice placena pevným základem (minimálně $2.13/hod) + dýšky (tips, gratuity). Práci bussera zvládnou určitě i holky. Pokud si nejste jisti svou angličtinou a na práci číšníka si netroufáte, ale chtěli byste pracovat v létě v restauraci, tak pozice busser je ideální na rozmluvení se a poznání jak fungují americké restaurace.