(Po-Pá: 9-15)
Každé léto jezdím do Londýna, abych se sešel s účastníky našeho pracovního programu. Často od nich slýchám, že měli štěstí, že do britské metropole dorazili ještě před samotným létem a ne až v průběhu hlavní sezony. Londýn je turisticky nejnavštěvovanější město světa a tomu odpovídá i to, jak tady vypadá letní sezóna… Pokusím se proto pro vás shrnout důvody, proč vyrazit do Londýna už teď na jaře a jak si pak pořádně užít léto v tomto úžasném městě.

6 dobrých důvodů, proč přijet do UK pracovat ještě před létem

  • Letenky — jen na letence do Británie můžete třeba v dubnu nebo v květnu oproti hlavní letní sezóně výrazně ušetřit. Kupříkladu letenky od společnosti Ryanair můžete koupit už za 699 Kč. V létě si pak za let připlatíte klidně dvojnásobek.
  • Ubytovací kapacity — snad v žádném jiném městě není v létě tak vysoká poptávka po ubytování jako právě v Londýně. Pokud tak přiletíte až v létě, můžete narazit na jeden velký problém. Nemáte jednoduše kde složit hlavu! A pokud ji někde složíte, bude vás to stát nemalou částku za každou noc. My sice garantujeme všem účastníkům programu ubytování, ale v hlavní sezoně nemusí být tak cenově a místně dostupné jako právě na jaře.
  • Jazykový kurz — pokud si přejete začít pracovat v létě, ale vaše angličtina není na dostatečné úrovni nebo chcete pracovat na jejím zlepšení? Pak je jaro ideální pro pár týdnů v jazykové škole, po nichž si budete hledat práci. Jazykové školy mají na jaře volné kapacity a spíše narazíte na menší počet studentů ve třídách. Odměnou vám tak bude více času na zapojení se do výuky.
  • Get to know the city — jaro je v Londýně krásné, teploty jsou obvykle o pár stupňů vyšší než u nás, a tak si užijete parků a procházek ve městě – prostě času stráveného venku. Před létem lépe pochopíte, jak metropole funguje a budete schopni si najít ten svůj kout, kde je vám dobře.
  • Práce — pokud jste rozhodnuti ve Velké Británii pracovat, pak Londýn je tím nejlepším místem pro start. Jaro je obdobím, kdy se téměř všichni zaměstnavatelé připravují na rušnou letní sezónu, a proto probíhá tzv. HIRING. V praxi to znamená, že vaše šance na přijetí jsou velmi vysoké a zároveň se dočkáte lepší komunikace se zaměstnavatelem, který na vás bude mít více času. Hlavní letní sezóna, která začíná již v polovině června, je pak logicky rušná a hektická.
  • Peníze — mzdy v Londýně jsou samozřejmě mnohem vyšší. Za týden si prací v kavárně vyděláte kolem 300 liber a až dalších 50 pak můžete získat ve formě spropitného. Váš celkový týdenní výdělek se tak bude pohybovat v přepočtu kolem deseti tisíc korun. A je logické, že čím dříve do Londýna přijedete, tím déle budete moci pracovat a vyděláte si tak více peněz.

Chcete se o programu práce v Londýně dozvědět více?
Napište nám na jobs@czech-us.cz, nebo se podívejte na stránky programu.

Pracujte v UK ještě před létem!

 

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Práce na Mallorce: Nekonečný přísun slunce a pozitivní energie

Pro úvod začnu tím, že jsem nikdy nebyla osoba, která by se viděla právě v hotelnictví, věděla jsem ale, že… Více

Letní brigáda v prázdninové vesničce u Baltského moře

Brigáda v Čechách není pro tebe? Mezi nejkrásnější místa v Německu patří bezpochyby pobřeží Baltského moře. Právě tam se nachází… Více

Work and Study Ireland: Kombinuj studium a práci s předem zajištěným bydlením

Bojíš se finanční náročnosti vysokoškolského studia v Irsku? Naše odpověď: Work and Study Ireland! Jsme jediná agentura v Česku i… Více

Velké srovnání letních pracovních programů

Chceš zažít pracovní léto u moře, ale váháš, jestli si vybrat Španělsko, Řecko, nebo Kypr? Připravili jsme pro tebe přehlednou… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz