(Po-Pá: 9-15)

Dominika neváhala a využila příležitost odjet prostřednictvím agentury Czech-us na léto za prací do slunného Španělska, „země ohnivého temperamentu, flamenca a skvělého vína“. V jejím článku se můžete dozvědět, jaké jsou její dojmy a zda by i vám tuto zkušenost doporučila.

spain

Rychlé rozhodnutí

Vycestovat pracovně do Španělska jsem se rozhodla teprve pár dní před samotným odjezdem. Vrátila jsem se z Dominikánské republiky, úspěšně dokončila školu a předsevzala si, že léto strávím v zahraničí.

Na internetu jsem našla agenturu Czech-us a koordinátorky programu Práce ve Španělsku mi se vším pomohly. Absolvovala jsem Skype pohovor s vedením hotelu a mohla začít balit.

Práce v cafeterii

V hotelu jsem byla zaměstnána v cafeterii. Práce tam je sice trochu náročnější, ale není to nic, co by se nedalo zvládnout. Odpoledne jsem většinou byla v cafeterii, kde se nápoje roznáší hostům ke stolu, a večer jsem ve druhé cafeterii obsluhovala hosty za barem.

Ostatní pracovali v bufetu, ale „horario“ (neboli pracovní dobu) jsme měli téměř nastejno. Tím pádem jsme volný čas mohli trávit společně.

Dělala jsem 40 hodin týdně a volno jsem měla vždy dva dny po sobě, což bylo super pro cestování po okolí. – Obvykle každý týden probíhá podobně, většinou pracujete 4 hodiny odpoledne (12:30 – 16:30) a 4 hodiny večer (21:30 – 00:30).

Ubytování a stravování

Od ubytování a stravování nečekejte příliš, jedete sice do hotelu, ale ne na dovolenou ;). Jídlo máte zajištěno 3x denně, přičemž je na výběr 5 druhů pokrmů plus nějaká zelenina, ovoce a něco sladkého. Každý den jsou v nabídce hranolky, které však po chvíli už nebudete chtít ani vidět ☺.

Kousek od hotelu se nachází supermarket, kde si můžete cokoliv koupit. – Na hotelu ale není možnost si nic uvařit, k dispozici je pouze mikrovlnná trouba.

Ubytování – většinou po dvou – je zajištěno v podkroví hotelu. Pokoje jsou menší, avšak na přespání dostačující.

Každý pokoj má koupelnu a klimatizaci, která je super, ale nedá se nastavit vlastní teplota, a tak je v místnosti většinou chladněji. Radím vám proto vzít si s sebou i teplejší oblečení ☺.

Doporučení na závěr

Za sebe můžu program Czech-usu Práce ve Španělsku určitě doporučit! Užijete si léto u moře a ještě si vyděláte hezké peníze ☺.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Brigáda v Německu aneb skvělé léto u Bavorského moře

Po své první pracovní zkušenosti v Sasku jsem se rozhodl strávit léto v Bavorsku, které mě dlouhodobě lákalo moderními městy,… Více

Jak jsem si zkusila tři různé práce u jezera Lago di Idro

Pokud váháte nad prací v zahraničí, tak tenhle článek je právě pro vás. V tomto článku bych vás ráda seznámila… Více

Jak jsem odjela do Kanady s batohem na půl roku a zůstala dalších 7 let

Ahoj, jsem Markéta a od malička miluju cestování a poznávání nových kultur a zemí. Ráda plánuji, takže spousta mých cest… Více

Práce na Mallorce: Nekonečný přísun slunce a pozitivní energie

Pro úvod začnu tím, že jsem nikdy nebyla osoba, která by se viděla právě v hotelnictví, věděla jsem ale, že… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz