(Po-Pá: 9-15)

Studoval jsem v rodném městě, bydlel u rodičů, měl teplou večeři, vyprané prádlo .. a tak nezažil ten pořádný studentský život na kolejích. Moje angličtina byla průměrná a na Erasmus jsem si nevěřil.

kanada_raft

První cíl: Amerika!

Jednoho léta však pivo s kamarádem všechno změnilo. Zrovna se vrátil domů z USA, kde byl jako plavčík přes Czech-us a trošku ovlivnil mou životní cestu během studií na VŠ. Z nezávazné přihlášky se stala závazná platba za plavčický kurz a už jsem byl v USA, ani nevím jak.

Trošku jsem měl smůlu na bazén, který navštěvovali zejména Hispánci nemluvící anglicky. Po dvou týdnech jsem si řekl, že příští rok se vrátím a vyberu si ten nejlepší bazén a tak se stalo. Nicméně obě léta byla úžasná a závěrečné cestování po západě USA je stále mou nejlepší dovolenou v životě.

Práce u nejznámější pláže Vancouveru

Ten životní styl jsem si zamiloval a tak se rozhodl pro Kanadu, získal Working Holiday víza a zažíval další dobrodružství, ale i starosti s tím spojené, které jsem musel umět vyřešit. Začal jsem 5 týdenním jazykovým kurzem v ILACU ve Vancouveru, který jsem si sjednal opět přes Czech-us, ovšem všechno ostatní po zkušenostech z USA už jsem si zkusil zvládnout zařídit sám.

Bydlení jsem si sjednal předem přes Facebook a práci si našel osobním doručením mého CV do Bike Shopu, kde jsem strávil dvě perfektní léta přímo u English Bay – nejznámější pláže Vancouveru.

kanada_raft

Život ve Whistleru je jedna velká pohádka

Na zimu jsem zkusil Whistler. Jedno z nejlepších zimních středisek v Severní Americe mě učarovalo tak, že jsem tam žil dohromady 2,5 roku. K dalšímu prodloužení pobytu mi pomohla škola WAS, díky níž jsem získal 18 měsíční studijní víza. Bylo docela náročné studovat, pracovat max. 20h/týdně a platit školu, ale stálo to za to. Vůbec mi nevadilo, že nemám peníze na cestování, ale život ve Whistleru je jedna velká pohádka a člověk ani jinam nepotřebuje.

Nová práce jako Zipline Guide tomu všemu dala zase jiný rozměr. Pomohli mi získat Young Professionals víza, povýšili mě na Team Leadera a já už slušně vydělával, že jsem mohl na závěr pobytu jet na Hawaii a do Toronta a kdybych zůstal, tak to klidně opakoval každý rok.

Moje pracovní povolení se však chýlilo ke konci a já musel domů vyřídit si nová ID, navštívit po 4 letech doktory a třeba i zkusit zažádat o trvalý pobyt a vrátit se..

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Brigáda v Německu aneb skvělé léto u Bavorského moře

Po své první pracovní zkušenosti v Sasku jsem se rozhodl strávit léto v Bavorsku, které mě dlouhodobě lákalo moderními městy,… Více

Život v horách a kanadský roadtrip

Znáte takový ten pocit, kdy se ocitáte na místě, kde se vám zatajuje dech a chce se vám plakat štěstím?… Více

Jak jsem si zkusila tři různé práce u jezera Lago di Idro

Pokud váháte nad prací v zahraničí, tak tenhle článek je právě pro vás. V tomto článku bych vás ráda seznámila… Více

Jak jsem odjela do Kanady s batohem na půl roku a zůstala dalších 7 let

Ahoj, jsem Markéta a od malička miluju cestování a poznávání nových kultur a zemí. Ráda plánuji, takže spousta mých cest… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz