(Po-Pá: 9-15)

Nějak se musí začít. Já začal cestovat tak, že jsem se v prváku na vejšce přihlásil na Work and Travel USA a vycestoval za oceán do státu Virginia, kde jsem dělal plavčíka. Na fotkách níže je nejlépe vidět, jak náročná ta práce byla 🙂

S Honzou Pacinou, který se momentálně nachází v Austrálii, jsme se rozhodli uspořádat webinář. Honza se s námi spojí živě tuto neděli, 28.6. v 8:00 našeho času.

Slaná voda mne vždy brala o maličko víc než ta sladká

Léto, skvělá parta lidí a koukat na holky u bazénu mě nadchlo natolik, že jsem neváhal a příští rok jsem musel jet do Ameriky znovu. Tentokrát jsem chtěl svojí “kariéru” posunout na oceánského plavčíka, protože už tenkrát mě slaná voda brala o maličko víc než ta sladká. Přestože jsem během pohovoru zaměstnavatele ohromil svými plaveckými časy, protože jsem tenkrát závodil v triatlonu, nakonec jsem neuspěl, protože moje angličtina nebyla úplně ideální. Bylo tedy jasno! Druhý léto jedu znovu k bazénu, ale tentokrát do Houstonu!

Po prázdninách jsem se vrátil na vejšku, kde jsem se jen trápil. Byl jsem sice už ve 3. ročníku, ale vzhledem k mému “talentu” na míčové sporty, jsem věděl, že budu muset studium prodlužovat o další semestry. Ta vidina se mi vůbec nelíbila, takže jsem začal vymýšlet plán, jak co nejšetrněji doma podám, že chci školu přerušit.

Studium, práce a surfování. To je přeci Austrálie!

Můj surfařský sen se zrodil na Havaji. Byl jsem na pláži a pozoroval pár kluků, co surfovali během přestávky ve škole. Letěli na pláž, odhodili tašky, chytli pár vln a pak utíkali zpátky do školy přes ulici. Pamatuju si, jak mi tenkrát proběhlo v hlavě: “Sakra, to je ono. Studium, práce a surfování. To je přeci Austrálie?!” Kontaktoval jsem tedy hned kamarády, kteří už tam nějakou dobu žili a začal jsem realizovat svůj puberťácký sen hned z Ameriky. Bylo to tak strašně rychlý. Tátovi s mamkou jsem oznámil, že studium přerušuji, ohřeju se doma 3 týdny a poletím k protinožcům. Naši vědí jak moc jsem tvrdohlavý a když jsem trošičku zalhal, že půjde jen o přerušení a určitě dostuduji, tak mě podpořili. V ČR jsem navštívil agenturu, kde jsem pověděl jakou mám představu a do jakého města bych rád letěl a za 3 týdny jsem najednou seděl v letadle směr Austrálie, kde mě čekalo další dobrodružství.

Od té doby mám už vlasy prakticky pořád slané

Přistál jsem v Brisbane, kde mě nabrala jedna z mých kamarádek a odvezla mě na Gold Coast, který leží úplně na jihu státu Qeensland a kde žiju do teď. Je to malé turistické město, které je typické pro nekonečně dlouhé pláže s bílým pískem a super vlnami, prostě jak napovídá název centra Surfers Paradise!

Prvních pár týdnů jsem měl možnost bydlet u dalších z mých přátel, kteří už zde nějakou dobu fungují. První věc, jaká mě hned zajímala se samozřejmě týkala surfingu a jak vše funguje. Po pár radách na pláži jsem se vrhl do vln a odstartoval tím skutečnou závislost na slané vodě, bílé pěně a průzračných vlnách. Surf byla láska na první pohled a dá se říct, že od té doby mám už vlasy prakticky pořád slané :D.

Do smrti nezapomeneš na to, až i ty chytneš svou 1. vlnu!

V prvních pár týdnech jsem ale také musel začít zařizovat ostatní důležité věci. Bydlení, práci, čekal mě první den ve škole… Vše to postupně o sebe začalo zapadat a já jsem tu začínal normálně fungovat. Velký rozdíl oproti zkušenosti z USA byl ten, že vás tu nikdo už nevodí za ručičku. Opravdu je vše jen a jen na vás, a nikdo za vás nic nezařídí. Byla to pro mě ohromná zkušenost. Po 3 týdnech na telefonu a internetu, jsem měl vlastní bydlení s cizinci. Práci jsem našel u jednoho ‘’Kiwika‘‘ jak se tu přezdívá lidem z Nového Zélandu, pro kterého jsem makal jako housekeeper. V jazykové škole jsem se poznal se skvělým kolektivem lidí z celého světa. Díky oboru, jaký jsem si vybral, jsme jezdili každý týden na lekce surfingu a já žil podobný život, jako ti havajští kluci, co sjížděli vlny a pak zase jakoby nic běželi do školy hned vedle pláže. Život se dle mne dělí na různé části a já ti garantuju, že do smrti nezapomeneš na to, až i ty chytneš svou 1. vlnu!

Teď už je to přes 2,5 roku co si žiju svůj australsko-surfařský sen, ale o tom, jak to vše bylo dál, zase příště!

Jo a abych nezapomněl. Přijď se podívat na největší veletrh práce, studia a cestování v Austrálii, kde mě uvidíš naživo přímo z Austrálie. Je to dle mně ta nejlepší příležitost, kde chytneš tu pravou inspiraci a posbíráš neocenitelné informace.

Webinář již proběhl, není možné se registrovat

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Terka o životě na druhé straně Země – v Austrálii

Austrálie mě vždycky lákala a když se mě lidi ptali proč, nevěděla jsem. Věděla jsem jen to, že mě tam… Více

Katka o životě v Austrálii: Lidé tady u protinožců jsou šťastnější

Naše láska k cestování, s manželem Kubou, začala už na vysoké škole, kdy jsme spolu poprvé někam odletěli. Přihlásili jsme… Více

Rodinná škola v srdci Gold Coast

Škola, která ti pomůže se cítit jako doma, přestože se budeš nacházet na druhé straně světa. Představujeme ti Inforum Education,… Více

Uč se angličtinu poblíž australské pláže. Využij zápisné zdarma

Jen si to představ. Učíš se angličtinu v mezinárodním prostředí na těch nejkrásnějších místech, na druhém konci světa, v Austrálii…. Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz