(Po-Pá: 9-15)

Nějak se musí začít. Já začal cestovat tak, že jsem se v prváku na vejšce přihlásil na Work and Travel USA a vycestoval za oceán do státu Virginia, kde jsem dělal plavčíka. Na fotkách níže je nejlépe vidět, jak náročná ta práce byla 🙂

S Honzou Pacinou, který se momentálně nachází v Austrálii, jsme se rozhodli uspořádat webinář. Honza se s námi spojí živě tuto neděli, 28.6. v 8:00 našeho času.

Slaná voda mne vždy brala o maličko víc než ta sladká

Léto, skvělá parta lidí a koukat na holky u bazénu mě nadchlo natolik, že jsem neváhal a příští rok jsem musel jet do Ameriky znovu. Tentokrát jsem chtěl svojí “kariéru” posunout na oceánského plavčíka, protože už tenkrát mě slaná voda brala o maličko víc než ta sladká. Přestože jsem během pohovoru zaměstnavatele ohromil svými plaveckými časy, protože jsem tenkrát závodil v triatlonu, nakonec jsem neuspěl, protože moje angličtina nebyla úplně ideální. Bylo tedy jasno! Druhý léto jedu znovu k bazénu, ale tentokrát do Houstonu!

Po prázdninách jsem se vrátil na vejšku, kde jsem se jen trápil. Byl jsem sice už ve 3. ročníku, ale vzhledem k mému “talentu” na míčové sporty, jsem věděl, že budu muset studium prodlužovat o další semestry. Ta vidina se mi vůbec nelíbila, takže jsem začal vymýšlet plán, jak co nejšetrněji doma podám, že chci školu přerušit.

Studium, práce a surfování. To je přeci Austrálie!

Můj surfařský sen se zrodil na Havaji. Byl jsem na pláži a pozoroval pár kluků, co surfovali během přestávky ve škole. Letěli na pláž, odhodili tašky, chytli pár vln a pak utíkali zpátky do školy přes ulici. Pamatuju si, jak mi tenkrát proběhlo v hlavě: “Sakra, to je ono. Studium, práce a surfování. To je přeci Austrálie?!” Kontaktoval jsem tedy hned kamarády, kteří už tam nějakou dobu žili a začal jsem realizovat svůj puberťácký sen hned z Ameriky. Bylo to tak strašně rychlý. Tátovi s mamkou jsem oznámil, že studium přerušuji, ohřeju se doma 3 týdny a poletím k protinožcům. Naši vědí jak moc jsem tvrdohlavý a když jsem trošičku zalhal, že půjde jen o přerušení a určitě dostuduji, tak mě podpořili. V ČR jsem navštívil agenturu, kde jsem pověděl jakou mám představu a do jakého města bych rád letěl a za 3 týdny jsem najednou seděl v letadle směr Austrálie, kde mě čekalo další dobrodružství.

Od té doby mám už vlasy prakticky pořád slané

Přistál jsem v Brisbane, kde mě nabrala jedna z mých kamarádek a odvezla mě na Gold Coast, který leží úplně na jihu státu Qeensland a kde žiju do teď. Je to malé turistické město, které je typické pro nekonečně dlouhé pláže s bílým pískem a super vlnami, prostě jak napovídá název centra Surfers Paradise!

Prvních pár týdnů jsem měl možnost bydlet u dalších z mých přátel, kteří už zde nějakou dobu fungují. První věc, jaká mě hned zajímala se samozřejmě týkala surfingu a jak vše funguje. Po pár radách na pláži jsem se vrhl do vln a odstartoval tím skutečnou závislost na slané vodě, bílé pěně a průzračných vlnách. Surf byla láska na první pohled a dá se říct, že od té doby mám už vlasy prakticky pořád slané :D.

Do smrti nezapomeneš na to, až i ty chytneš svou 1. vlnu!

V prvních pár týdnech jsem ale také musel začít zařizovat ostatní důležité věci. Bydlení, práci, čekal mě první den ve škole… Vše to postupně o sebe začalo zapadat a já jsem tu začínal normálně fungovat. Velký rozdíl oproti zkušenosti z USA byl ten, že vás tu nikdo už nevodí za ručičku. Opravdu je vše jen a jen na vás, a nikdo za vás nic nezařídí. Byla to pro mě ohromná zkušenost. Po 3 týdnech na telefonu a internetu, jsem měl vlastní bydlení s cizinci. Práci jsem našel u jednoho ‘’Kiwika‘‘ jak se tu přezdívá lidem z Nového Zélandu, pro kterého jsem makal jako housekeeper. V jazykové škole jsem se poznal se skvělým kolektivem lidí z celého světa. Díky oboru, jaký jsem si vybral, jsme jezdili každý týden na lekce surfingu a já žil podobný život, jako ti havajští kluci, co sjížděli vlny a pak zase jakoby nic běželi do školy hned vedle pláže. Život se dle mne dělí na různé části a já ti garantuju, že do smrti nezapomeneš na to, až i ty chytneš svou 1. vlnu!

Teď už je to přes 2,5 roku co si žiju svůj australsko-surfařský sen, ale o tom, jak to vše bylo dál, zase příště!

Jo a abych nezapomněl. Přijď se podívat na největší veletrh práce, studia a cestování v Austrálii, kde mě uvidíš naživo přímo z Austrálie. Je to dle mně ta nejlepší příležitost, kde chytneš tu pravou inspiraci a posbíráš neocenitelné informace.

Webinář již proběhl, není možné se registrovat

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Lucka o Austrálii: Neúspěch je pouze příležitost začít znovu

Nebudu první ani poslední, pro koho byla Austrálie snem … Ten sen byl pochovat si koalu, což jinde, než v… Více

Tomáš o Austrálii: Papoušci na dosah ruky

Po 29 letech života v ČR jsem se rozhodl pro celkem radikální životní změnu. Není to nic menšího, než zkusit… Více

Bára o životě v Sydney: Lidé se na sebe usmívají mnohem více, než kdekoliv jinde

Ahoj! Jmenuju se Bára a bydlím v Sydney. Dneska ti povyprávím o tom, jak jsem si dokázala splnit můj australský… Více

Petra: „Roční výlet do Austrálie je velká očista po všech stránkách.“

Petra je chodícím důkazem toho, že i když máte děti, práci, vlastní bydlení a závazky v Čechách – nikdy není… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz