(Po-Pá: 9-15)

Samotná myšlenka zkusit přes léto pracovat v zahraničí u mě přišla s nástupem na vysokou školu snad okamžitě. Od maturity jsem kromě jednoho roku vždy část prázdnin strávila na programu koordinovaném agenturou Czech-us. Začalo to dvoutýdenní letní školou na Via University v Dánsku a poté dvě léta po sobě v Playa Montroig resortu ve Španělsku.

Lucie ve Španělsku

Cílem bylo pracovat a zároveň si užít léto. Pár let jsem se učila španělsky, proto pro mě nebyla překážkou požadovaná komunikativní znalost tohoto jazyka. Je super, že vzhledem ke klientele, která není pouze tvořena Španěly, nazakrňuje ani vaše angličtina.

Jedinou investicí je účastnický poplatek a letenka. Strava a ubytování je zajištěno, což je oproti work&travel programům výhoda. Samozřejmě nelze očekávat žádný luxus, ale ve výsledku v pokoji pouze spíte, protože mimo práci se snažíte trávit volný čas na pláži. Názor na stravování je obecně vždy dost subjektivní, každopádně je zajištěno standardně 3x denně a nikdy se nejedná o „přidělěný talíř“, ale je možnost výběru. Každopádně je potřeba mít na paměti, že se hlásíte na pracovní program ne na dovolenou, proto nelze očekávat pestrost jídel srovnatelnou s all inclusive formátem na dovolených.

Jak už jsem zmínila v úvodu, v Playa Montroig jsem strávila dvě léta po sobě. Vždy jsem pracovala jako servírka. Léto 2016 bylo ve znamení práce na baru u bazénu, což bylo na jednu stranu náročné vzhledem k faktu, že pracujete venku, nikoli v klimatizované restauraci, ale oproti tomu na tomto místě panovala super atmosféra, ať už v rámci personálu, tak i ve vztahu ke klientům. Jako servírka/číšník máte ještě navíc dýška, což je příjemné kapesné. Během dnů volna (vždy jeden den ze sedmi) je fajn cestovat po okolí a navštívit přilehlá větší města Katalánska. V souvislosti s cestováním je super, že se v kempu vždy seznámíte s novými lidmi (ostatními zaměstnanci) a s blížícím se koncem pobytu většina lidí plánuje větší či menší cestování před samotným návratem do ČR. Ať už to je jen pár dnů v Barceloně před odletem, Madrid, Valencie nebo třeba týden ve Francii či Portugalsku, snad každý si nakonec udělá i z tohoto programu work&travel.

ŠpanělskoPráce ve Španělsku

Za sebe můžu určitě pracovní program doporučit, nicméně pokud jste „hledač problémů“, radši Španělsko nevolte, protože nejspíš nebudete chtít pochopit, že pracovní program není jen jiný výraz pro dovolenou u moře. Navíc ve Španělsku zkrátka musíte přepnout na místní „tranquila“ režim v řešení všech problémů, což bývá také častým kamenem úrazu.

Takže závěrem: nebuďte skeptičtí, program zkuste a věřte mi, že v Čechách už přes prázdniny zůstávat nebudete. Vzhledem ke stále se rozšiřující nabídce programů zprostředkovávaných agenturou Czech-us vždy najdete ten, který vám nejlépe sedne.

Pobyt ve ŠpanělskuKrásné Španělsko

Chceš i ty zažít super léto ve Španělsku? Právě teď je ta pravá doba na registraci do programu. V březnu se totiž v Praze koná Job Fair, na který přijedou španělští zaměstnavatelé, a ty tak budeš moci absolvovat pracovní pohovor už v Česku. Do Španělska pak pojedeš s tím, že práci i ubytování máš jisté. Podívej se na informace o Job Fairu, nebo se rovnou registruj pomocí tlačítka níže. Nebo chceš o prázdninách radši sedět doma?

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Práce na Mallorce: Nekonečný přísun slunce a pozitivní energie

Pro úvod začnu tím, že jsem nikdy nebyla osoba, která by se viděla právě v hotelnictví, věděla jsem ale, že… Více

Velké srovnání letních pracovních programů

Chceš zažít pracovní léto u moře, ale váháš, jestli si vybrat Španělsko, Řecko, nebo Kypr? Připravili jsme pro tebe přehlednou… Více

Hledáme pracovníky do hotelu ve Španělsku

Edit 2024: Nábor pro pozice ve městě Peñíscola byl ukončen. Na sezónu 2024 hledáme pracovníky do hotelů na Mallorce. Více… Více

Sofie o práci ve Španělsku: hotel na pláži, luxusní ubytování a super parta v práci

Práce v hotelu v Peñíscole nebyla mou první zkušeností s prací ve Španělsku. Už dříve jsem pracovala v Katalánsku v… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz