(Po-Pá: 9-15)

zima v Banffu

Kanada je krásná. Zima v Kanadě taky. Co ale dělat, když je venku – 30°C a mrzne ti zadek? Co dělat, když nemůžeš sedět venku v parku, grilovat a pít pivko? Co prostě naopak můžeš dělat v zimě v Banffu?

Zimní sporty

Sunshine. Lake Louise. Norquay. Lyžařská střediska v dojezdové vzdálenosti. Všechna mají speciální autobusy, které jsou zdarma, takže člověk nemusí řešit dopravu. Norquay dokonce nabízí možnost nočního lyžování.

Vybavení se dá koupit, překoupit nebo půjčit. Na Facebooku existuje několik Buy and Sell skupin, kde můžeš sehnat téměř cokoliv, co potřebuješ, včetně kompletní zimní výbavy. V případě, že si chceš naopak jen vyzkoušet něco nového, funguje v Banffu několik půjčoven s různorodým vybavením.

Kromě lyžařských a snowboardových věcí nabízí půjčovny skialpy, splitboardy, běžky, sněžnice a třeba i brusle. Na internetech je nespočet různých tras v okolí. Některé jsou přímo v oblasti Banffu a Canmore, na jiné už je potřeba dojet autem. Nejčastěji používaná aplikace je AllTrails, kde najdeš informaci o obtížnosti, převýšení, recenze s aktuálním zpravodajstvím o lavinách a doporučeném vybavení (např. sněžnice, ice cleats). Na oficiálních stránkách Národního parku Banff mají přímo sekce o jednotlivých sportech a oblíbených místech. Zároveň město Banff nabízí lekce běžkování, ale i lekce lezení po ledu i lavinového minima.

Pro ty, co hledají něco méně fyzicky náročného a odpočinkového, může být tubing v areálu Norquay, psí spřežení se Slávkem v Canmore 😀 nebo bruslení na zamrzlých jezerech.

Zima v Banffu

Vnitřní aktivity

Sportovní centrum Fenlands – místo s krytým kluzištěm na bruslení i curling. Členství je pro lidi do 25 let zdarma a zahrnuje i další sporty, například fotbal, basketbal, pickleball, volejbal a jógu. V Canmore funguje podobně Elevation place. Není sice zadarmo, ale má i lezeckou stěnu, posilovny a bazén, včetně vířivky a páry. Když mluvím o teplé vodě, rozhodně doporučuji Banff Upper Hot Springs. Venkovní teplý bazének s výhledem na Banff a okolní hory.

To, co jsme i nejsme zvyklí dělat

Ačkoliv Banff není velké město, rozhodně se nedá říct, že by tu nebylo co dělat. Máme tu bowling, kino, v hospodách se neustále něco děje. Některé dny doprovází slevy na určitý typ jídla, jiné jsou zas o živé hudbě, stand-up comedy, kvízech, karaoke nebo bingu. Plus, ve velké části restaurací (a obchodů) máme slevu jako místní nebo jako zaměstnanci dané společnosti, což vždycky potěší.

A dál? Mezinárodní večeře, deskovky, movie nights…

A dál? Městem pořádané vánoční trhy, Cesta horké čokolády, světelné výstavy nebo ledové sochy…

A dál? Kdyby se ti náhodou stýskalo po městě, je to jen hodina a půl do Calgary, odkud to už lítá všude…

Zima v Banffu

Co se hodí vědět o zimě tady?

1. Když pracuješ v zimě, tak tě na to vybaví. Jen si dost často musíš pořídit teplé boty. My pracujeme částečně venku, tak jsme mimo jiné dostali čepici, flísku a teplou bundu.

2. Pro chůzi po ledu se hodí mít cleats. Město je bere jako potřebu pro cestu do práce, a tak ti na základě žádosti část proplatí.

3. Teplota velmi záleží na větru. Pocitová teplota se často hodně liší od té reálné, takže si sežeň něco, co neprofoukne.

4. Není vůbec výhra, když je teplo. Teplo často znamená, že je hnusně a nemůžeš nic dělat. Sníh taje a všechno klouže. (Ano, to je třeba ten ideální čas na cleats!) Nedá se jít na hiky, nedá se jít lyžovat, místo sněhu prší… Zima je prostě nejlepší!!

Když máš dobré oblečení, tak je ti stejně teplo. A když máš ty správný lidi okolo, tak je všechno, jak má být.

Zima v Banffu
PS: Občas se i ta polární zář ukáže 😉

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Jak jsem odjela do Kanady s batohem na půl roku a zůstala dalších 7 let

Ahoj, jsem Markéta a od malička miluju cestování a poznávání nových kultur a zemí. Ráda plánuji, takže spousta mých cest… Více

Práce na Mallorce: Nekonečný přísun slunce a pozitivní energie

Pro úvod začnu tím, že jsem nikdy nebyla osoba, která by se viděla právě v hotelnictví, věděla jsem ale, že… Více

Co si zabalit na rok do Kanady?

Všichni před odletem do Kanady řešíme víza, práci, jak se dostat do Kanady, kde budu bydlet, co budu dělat a… Více

Letní brigáda v prázdninové vesničce u Baltského moře

Brigáda v Čechách není pro tebe? Mezi nejkrásnější místa v Německu patří bezpochyby pobřeží Baltského moře. Právě tam se nachází… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz