(Po-Pá: 9-15)

Před třemi lety jsem se vracela z Working Holiday. Celý můj život, zabalený do jednoho kufru, se pár tisíc kilometrů ve vzduchu nesl zpátky domů. V kabině letadla, bez připojení k internetu, je rozhodně nad čím přemýšlet. Co mě ale rozhodně nenapadlo? Za prvé: že se do Kanady vrátím na služební cestu. Za druhé: že to bude cesta na jedno z nejkrásnějších míst, které jsem kdy viděla. Do Rockies!

dívka v kanadských Rockies

V lednu do Kanady? Vždyť nemáš pořádnou bundu!

Řekla moje mamka, když jsem doma oznámila, že jedeme s kolegyní Adri na služebku. Teploměry v Albertě a BC v té době hlásaly 35 pod nulou a mně byla zima už jen při pohledu na předpověď počasí. Odvaha nám s Adri ale nechybí, tak jsme zatly zuby, já si koupila novou bundu a přistály jsme v Calgary. Bylo krásných 8 stupňů nad nulou.

Na letišti jsme si vyzvedly auto a před půlnocí dorazily do lyžařského střediska Panorama. Ubytovaly jsme se, posunuly schůzku s HR na poledne, abychom se prospaly po náročné cestě. V 5:30 jsme se s Adri potkaly u krbu v obýváku. Přidal se k nám totiž jeden starý známý kamarád. Jmenuje se Jet Lag.

V Panoramě jsme při rychlé otočce stihly: exkurzi po areálu ski resortu, utužit vztahy se zaměstnavateli nad ochutnávkou drinku Caesar, milé setkání s našimi klienty. Život v Panoramě bude dělat dobře na duši především milovníkům outdooru. Nicméně i já jsem se do resortu zamilovala, a to si natáhnu sval jen z představy, že stojím na lyžích!

Tři ženy si fotí selfie v kanadském resortu Panorama

Icefields Parkway? To jsou teprve panorámata!

Z Britské Kolumbie jsme se autem přesunuly do národního parku Jasper. Adri mi celou dobu slibovala hory a panoramata, kterých první dny za mlhou nebylo vidno. Vůbec. Už jsem jí to skoro nevěřila, až jsme najely na Icefields Parkway. Hory jsem viděla i tam, kde nebyly a ještě teď mám husí kůži. Nádhera, která se nedá slovy předat, ale musí se zažít na vlastní (husí) kůži.

Dívka s výhledem na kanadská panoramata

Město Jasper mě okouzlilo svou rodinnou atmosférou, kde se lidé na ulici zdraví. Při procházce vás může přijít pozdravit i medvěd, takže bear spray je zde nutnou výbavou. Pro mě nová zkušenost – žila jsem totiž v Torontu. Tam na vás maximálně zavrčí míval z odpadků, nebo vyběhne skunk, když jdete brzy ráno do práce.

Naší poslední a nejdelší společnou zastávkou byl Banff. Městečko, kde se potkáte úplně se vším: hory, outdoor, kulturní vyžití, party, restaurace, kafíčka, medvědi i pumy a spousta turistů. V Banffu máme nejvíc zaměstnavatelů, takže o program nebyla nouze. Opět jsme s Adri uspořádaly setkání s našimi klienty, které bylo super!

Sraz s klienty v Kanadě

Všechno je o vnitřním “ANO”

V Banffu jsme s Adri měly mimo schůzky i den volna, který jsme využili na výlet gondolou na Sulphur Mountain. Výhled na Rockies při západu slunce byl síla – to se jen koupete v přítomném okamžiku a hlava nerozumí té kráse, kterou vidí před sebou. Byl to tak silný zážitek, že mi zůstane napořád před očima. A přesně o takových chvílích je pro mě cestování – nezůstanete po něm stejní.

Výhled na kanadské hory

Po cestě z Working Holiday mě nenapadlo, že se do Kanady vrátím na služebku do Rockies. Pokud ale čtete tento článek, tak už si zřejmě svou cestu do Kanady představit dokážete. Dalším krokem pro zhmotnění takové představy už je jen vnitřní rozhodnutí – vnitřní ano. A to pak budete teprve koukat, na jaké hory vás vítr zanese! 🙂

Napište mi na canada@czech-us.cz, nebo se registrujte do programu a já se vám ozvu.

Veronika

Kategorie: Práce v Kanadě

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Život v komunitě outdoorových nadšenců: pozice v kanadské Panoramě

Věříme, že si právě užíváš slunečné léto, ale možná taky současně přemýšlíš, kde vlastně budeš pracovat v nadcházející zimní sezóně…. Více

Život v horách a kanadský roadtrip

Znáte takový ten pocit, kdy se ocitáte na místě, kde se vám zatajuje dech a chce se vám plakat štěstím?… Více

Jak jsem odjela do Kanady s batohem na půl roku a zůstala dalších 7 let

Ahoj, jsem Markéta a od malička miluju cestování a poznávání nových kultur a zemí. Ráda plánuji, takže spousta mých cest… Více

Co si zabalit na rok do Kanady?

Všichni před odletem do Kanady řešíme víza, práci, jak se dostat do Kanady, kde budu bydlet, co budu dělat a… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz