(Po-Pá: 9-15)

Vzpomínám si, jak jsem znuděně seděla na přednášce a bavila se s kamarádkou o létě. Říkala jsem ji, že bych nejradši vycestovala sama pryč, někam od zahraničí. Dlouho jsem hledala různé jazykové kurzy, stáže atd. Najednou mi říká: „Work&Travel, to je přesně pro tebe“.

Dívka cestuje v Americe

Jdu si za tím!

Nedalo mi to a začala jsem hledat agenturu. CzechUs byla jasná volba – skvělé recenze a velký výběr práce. Věděla jsem, že chci na plavčíka, vždy jsem toužila po tom, zkusit si alá „baywatch“ v USA.

Rozhodla jsem se, že pojedu na bazénového plavčíka, přeci jenom, první zkušenost. Holky z agentury mi pomohly s výběrem zaměstnavatele a bylo hotovo, stačilo to jen oznámit doma. Počáteční výdaje nejsou vůbec jednoduché, nejdříve jsem si spočítala, kolik bych si tak v USA mohla vydělat, kolik utratím za cestování a zda mi něco zbyde. S finanční stránkou mi pomohli rodiče, s tím, že jim vrátím to, co mi zbyde. A vrátila jsem jim skoro vše 🙂

Zkoušky se díky natěšenosti do Ameriky zvládly levou zadní a stačilo jen sbalit kufry a odjet na letiště. Přiznám se, že loučení s rodiči, kdy jsem věděla, že je uvidím až za 4 měsíce, muselo být velmi rychlé, ale zvládlo se to.

Žili jsme si americký sen …

Ve Washingtonu na letišti na mě čekal supervisor, který mě odvezl na ubytování, kde byli už ostatní spolubydlící – taky Češi plavčíci. Hned jsme si sedli k pivu a kecali o všem možném. V tu chvíli jsem už věděla, že tady si léto užiju na 100%. Na apartmánu nás bylo celkem šest – tři holky, tři kluci. Stala se z nás fajn parta, která se stýká i teď tady v Česku. Během práce jsme vyjeli do New Yorku na výlet, do Ocean City za dalšími plavčíky, které jsme potkali ještě v Česku na kurzu plavčíka, chodili jsme do kina, pořádali párty, prostě jsme si žili americký sen.

Plavčík v Americe

… a ta nejlepší část teprve přišla.

Blížil se konec práce a čekalo nás to nejlepší z celého léta – cestování! Já osobně jsem cestovala s jedním klučinou z bytu a jedním párem, taky Češi, které jsme potkali na party. Vyrazili jsem směr Colorado, kde jsme si půjčili auto a vydali se na roadtrip skrz USA. Procestovali jsme Colorado, Utah, Arizonu, Nevadu a zakončili jsme to Kalifornií. Tyto 3 týdny, které jsme procestovali se staly nezapomenutelnými a už nyní plánuji, kam vyrazit příští léto!

Cestování v Americe

Váháš, jestli taky do toho jít? Řekni si, kdy jindy, když ne teď. Zažiješ to nejlepší léto ve svém životě, potkáš hromadu nových lidí a zdokonalíš se v angličtině. Tak pojď do toho, stojí to za to.

Terka W.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Pohovor se zaměstnavatelem z USA a proč se není vůbec čeho bát

Je to tady. Pohovor v angličtině se blíží. Už se ti o tom dokonce i zdá a přemýšlíš, že těsně… Více

Plavčíkem v USA téměř zadarmo? To je možné u Signature Pool Management

Léto, Amerika a zážitky, na které budeš s úsměvem vzpomínat celý život. Tak by se dal popsat program Work and… Více

10 důvodů, proč pracovat jako plavčík v Americe

Jako plavčík můžeš v USA pracovat v rámci programu Work and Travel USA. Pro udělení tohoto druhu víz musíš být… Více

Americký sen, který se málem neuskutečnil

Byl podzim roku 2019 a já přemýšlela, kam se vydat. Měla jsem za sebou pracovní zkušenosti z Anglie a Holandska,… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz