(Po-Pá: 9-15)

Austrálie mě vždycky lákala a když se mě lidi ptali proč, nevěděla jsem. Věděla jsem jen to, že mě tam čeká něco magického. Dneska už je to už rok, co jsem přistála v Sydney a plním si svůj sen …

… avšak celá ta cesta nebyla tak jednoduchá

Život v Austrálii

Už po maturitě jsem si přála odjet za plážovým životem a dobrodružstvím, ale nejprve jsem si musela nahromadit finanční zásoby. Psal se rok 2020 a já byla odhodlaná odjet, po prvním telefonátu s agenturou ale udeřil covid a celý svět se zastavil. Svoje plány jsem odložila a vyčkávala jsem v Praze a přemýšlela jsem, jestli se ještě do slunečné Austrálie někdy v životě podívám.

Po očku jsem ale kontrolovala aktuální podmínky pro vycestování, až jsem se jednoho dne dočkala emailu, kde mi Romča, expertka na Austrálii, sdělila, že teď by byl super čas odjet.

Pamatuju si poslední dny před odjezdem, kdy jsem byla opravdu nervózní a loučila se s rodinou a kamarády a v noci jsem přemýšlela nad tím, jaká asi bude cesta a jak to bude na druhé straně světa vypadat.

Sydney budova opery v noci

Strach z pavouků mě nezastavil

Přes moji největší obavu, a to je paradoxně strach z pavouků, jsem se odhodlala a po boku mého přítele jsem odcestovala do Sydney. Když jsme přistáli po 48 hodinové cestě, byl to opravdu intenzivní zážitek, nevěřila jsem, že se to opravdu podařilo.

První dny jsem se nemohla nabažit oceánu a trávila jsem celé dny na pláži a chodila na výlety podél pobřeží. Veděli jste, že Sydney má více než 100 pláží? Procházka po městské čtvrti může vypadat jako procházka botanickou zahradou, na stromech si povídají papoušci, lidi vypadají šťastnější, rádi sportují a většinu času svítí sluníčko. Taková malá australská pohádka.

Můj australský život

Já jsem přijela za studiem marketingu a do školy chodím 2x týdně, výuka je tu pojatá spíš z praktické stránky, děláme spoustu případových studií, práce v týmech, učitelé jsou profíci z oboru a spolužáky mám ze všech koutů světa.

O životě v Austrálii

Ke škole chodím i do práce, jako studentka můžu pracovat 24 hodin týdně a práci jsem si našla rychle. Většina studentů tu pracuje ve službách. Svého rozhodnutí nelituji a musím říct, že život by si tu, na druhé straně, měl určitě vyzkoušet každý, koho láká.

Jasně, není to vždy procházka růžovou zahradou, ale zpátky do Česka se vracím s nadhledem a nádhernými zážitky na celý život.

Tereza

Cestování v Austrálii

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Katka o životě v Austrálii: Lidé tady u protinožců jsou šťastnější

Naše láska k cestování, s manželem Kubou, začala už na vysoké škole, kdy jsme spolu poprvé někam odletěli. Přihlásili jsme… Více

Rodinná škola v srdci Gold Coast

Škola, která ti pomůže se cítit jako doma, přestože se budeš nacházet na druhé straně světa. Představujeme ti Inforum Education,… Více

Uč se angličtinu poblíž australské pláže. Využij zápisné zdarma

Jen si to představ. Učíš se angličtinu v mezinárodním prostředí na těch nejkrásnějších místech, na druhém konci světa, v Austrálii…. Více

Lucka o Austrálii: Neúspěch je pouze příležitost začít znovu

Nebudu první ani poslední, pro koho byla Austrálie snem … Ten sen byl pochovat si koalu, což jinde, než v… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz