(Po-Pá: 9-15)

Zatím se mi plní vše, co jsem si v rámci programu Práce v Londýně představovala. Osamostatnila jsem se, viděla jsem zajímavá místa, neustále si procvičuju angličtinu.

Tereza se rozhodla zdokonalit si angličtinu a jako nejlepší způsob jí připadalo vydat se za zkušenostmi přímo do britské hlavní metropole. Podařilo se jí tam sehnat práci snadno? Splnil program agentury Práce v Londýně její očekávání? Vše se můžeš dozvědět v jejím článku.

Rozhodnutí na poslední chvíli

Vyjet do Anglie jsem se rozhodla vlastně až na poslední chvíli. Po úspěšném složení maturitní zkoušky na gymnáziu jsem nastoupila na VŠ, a to jsem ještě netušila, že se mi vše během pár dní změní a odjedu do Anglie.

Jelikož se i v budoucnu chci nadále věnovat anglickému jazyku, hledala jsem nejlepší způsob, jak si co nejefektivněji zdokonalit angličtinu.

Nakonec byla moje volba jasná – odjet do ciziny a procvičit si jazyk přímo naživo při řešení různých situací.

Od začátku byla pro mě největší podporou moje mamka a díky ní jsem si mohla splnit svůj sen – zdokonalovat se v tom, co mě baví.

Tereza s kamarádkou, akorát přicestovali do Londýna

Kontaktování agentury

O agentuře Czech-us jsem se dozvěděla přes kamarádku. Neváhala jsem, kontaktovala agenturu a získala tak všechny potřebné informace k programu Práce v Londýně.

Během dalších 14 dní jsem si musela vše zařídit. Proběhl skype pohovor, sestavila jsem svůj životopis atd. Koordinátorka programu Tereza byla velice ochotná a na každý dotaz mi odpověděla.

Do Anglie s kamarádkou

Do Anglie jsem se vydala s kamarádkou a jsem za to vděčná. Společně můžeme cestovat, sdělovat si své pocity z pohovorů či prací, trávit spolu volný čas – jak se říká: „Ve dvou se to lépe táhne.“ – tak i pro nás dvě to platí 🙂 .

Naše začátky v Londýně byly spíše procestované. Viděli jsme mnoho nejznámějších památek jako např. Buckingham Palace, London Eye, Big Ben, Tower Bridge atd. Též jsme navštívili mnoho parků, kde je krásná příroda (Hyde Park), a další zajímavá místa.

Tereza a její kamarádka

Ubytování a shánění práce

Ubytování máme dobré, nachází se v klidné čtvrti, 10 minut od metra Leytostone a cca 30 minut do centra Londýna.

Sehnat práci bylo pro mě a pro kamarádku daleko těžší, ale pomohla nám s tím paní Gabriela (koordinátorka v Londýně) – vždy nám zaslala místo a čas, kdy máme pohovor, a poté to bylo už jen na nás. Důležité jsou jak vaše předchozí zkušenosti, tak i vaše úroveň anglického jazyka při pohovoru.

Zkusila jsem si nejdřív pokojskou, práce mě bavila, ale byla náročná.

Nakonec pracuji v malé čínské restauraci Chopstix, což mě moc baví. Jsou tam velice příjemní spolupracovníci a velmi ochotný manažer. Dokonce i moje kamarádka bude moct pracovat se mnou 🙂 .

Splněná očekávání

Zatím se mi plní vše, co jsem si v rámci programu Práce v Londýně představovala. Osamostatnila jsem se, viděla jsem zajímavá místa, neustále si procvičuju angličtinu.

Tak snad i nadále se vše bude jen dařit a každý den bude pro mě motivací si zlepšovat své anglické znalosti a posunout výše i své pracovní zkušenosti ☺.

Tento program bych doporučila všem, kteří si přejí zdokonalit svou angličtinu, zkusit pracovat v cizině, poznávat nové lidi a hlavně se osamostatnit.

Tereza v Londýně

Pokud bys chtěl/a vědět o programu Práce v Londýně víc, kontaktuj naši agenturu, rádi odpovíme na všechny otázky.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Práce na Mallorce: Nekonečný přísun slunce a pozitivní energie

Pro úvod začnu tím, že jsem nikdy nebyla osoba, která by se viděla právě v hotelnictví, věděla jsem ale, že… Více

Letní brigáda v prázdninové vesničce u Baltského moře

Brigáda v Čechách není pro tebe? Mezi nejkrásnější místa v Německu patří bezpochyby pobřeží Baltského moře. Právě tam se nachází… Více

Work and Study Ireland: Kombinuj studium a práci s předem zajištěným bydlením

Bojíš se finanční náročnosti vysokoškolského studia v Irsku? Naše odpověď: Work and Study Ireland! Jsme jediná agentura v Česku i… Více

Velké srovnání letních pracovních programů

Chceš zažít pracovní léto u moře, ale váháš, jestli si vybrat Španělsko, Řecko, nebo Kypr? Připravili jsme pro tebe přehlednou… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz