(Po-Pá: 9-15)

Co takhle zkusit tentokrát prožít prázdniny jinak? Otto se po ukončení prvního ročníku na vysoké škole rozhodl pro Londýn a rozhodně prý toho nelituje. Dáte na jeho doporučení a necháte se jím inspirovat?

Ahoj, mé jméno je Otto a rád bych se s vámi podělil o své zážitky z Londýna.

Dostudoval jsem první ročník vysoké školy a chtěl jsem strávit léto nějakým zajímavým způsobem a zároveň si zlepšit angličtinu. Několik mých kamarádů na prázdniny do cizí země již odjelo a po návratu si tuto zkušenost velmi chválili.

V Londýně jsem byl před několika roky jako turista a velmi se mi toto město líbilo, tak jsem si řekl, proč tedy nezkusit právě Londýn ☺.

otto_londyn

Do Londýna s Czech-us

Měl jsem trochu strach jet na vlastní pěst, tak jsem si našel na internetu agenturu Czech-us. Hned jsem si domluvil první schůzku, kde mi všechno vysvětlili a zodpověděli mi moje otázky. Poté vlastně už jen následovalo podepsání smluv a koupě letenky a mohl jsem letět.

Schůzka s koordinátorkou Gabrielou

Do Londýna jsem přiletěl kolem 8:40. Následovala cesta na Finchley Road, kde jsem měl domluvené setkání s Gabrielou, koordinátorkou programu v Londýně. Jízdenky jsem měl koupené dopředu, takže s tím nebyl žádný problém. Navíc jsem v autobuse potkal další členy programu, kteří jeli na tu samou schůzku.

První věcí, co jsme spolu vyřizovali, bylo NIN (National Insurance Number). Volal jsem do callcentra, zodpověděl jsem pár jednoduchých otázek a hned byl stanoven i termín, kdy se mám dostavit do Jobcentre.

Dále jsem s Gabrielou řešil britské telefonní číslo a bankovní účet. Vše bylo připraveno dopředu, a tak jsme byli hotovi za necelou hodinu. Na konci schůzky jsem dostal adresu svého nového domova a ubytovací agentury, kam jsem se měl dostavit.

Ubytování ve Walthamstow

Po pár desítkách minut papírování v ubytovací agentuře mě jeden ze zaměstnanců odvezl do mého nového domu. Neměl jsem příliš vysoká očekávání, takže jsem byl dokonce příjemně překvapen.

Je pravda, že pokoj mi přišel ze začátku velmi malý, ale po pár dnech jsem si na to zvyknul a teď jsem s tímto ubytováním velmi spokojen. Je tu vše, co potřebujete. Ale nejdůležitější je mít v pohodě spolubydlící, což naštěstí mám ☺.

Dům se nachází ve čtvrti Walthamstow asi 10 minut od stanice metra Blackhorse Road. Pár minut je zastávka nadzemky St. James Street a ulice plná obchodů, marketů, prostě všechno, na co si vzpomenete.

Shánění práce

Sehnat práci v Londýně opravdu není problém. Ještě ten samý večer, co jsem přiletěl, mi Gabriela poslala termíny pohovorů na další den.

Měl jsem to štěstí, že jsem dostal práci hned na prvním pohovoru v kavárně na Oxford Street – předtím jsem tedy samozřejmě musel podstoupit „trial shift“.

Závěrem bych chtěl říci, že cesty do Londýna rozhodně nelituji. Možná dokonce zůstanu déle, než jsem plánoval. Rozhodně doporučuji nezůstávat jen v České republice, ale vycestovat do zahraničí a něco zažít ☺.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Brigáda v Německu aneb skvělé léto u Bavorského moře

Po své první pracovní zkušenosti v Sasku jsem se rozhodl strávit léto v Bavorsku, které mě dlouhodobě lákalo moderními městy,… Více

Jak jsem si zkusila tři různé práce u jezera Lago di Idro

Pokud váháte nad prací v zahraničí, tak tenhle článek je právě pro vás. V tomto článku bych vás ráda seznámila… Více

Jak jsem odjela do Kanady s batohem na půl roku a zůstala dalších 7 let

Ahoj, jsem Markéta a od malička miluju cestování a poznávání nových kultur a zemí. Ráda plánuji, takže spousta mých cest… Více

Práce na Mallorce: Nekonečný přísun slunce a pozitivní energie

Pro úvod začnu tím, že jsem nikdy nebyla osoba, která by se viděla právě v hotelnictví, věděla jsem ale, že… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz