(Po-Pá: 9-15)

Sandra dostala loni v létě šanci odjet za prací do Londýna díky projektu LONDON Job&Fun, který realizuje naše agentura ve spolupráci s neziskovou organizací Nadání a dovednosti o.p.s. Nakonec si svůj pobyt prodloužila a v Londýně si našla stálou práci. Jak v Londýně tráví svůj volný čas a jak si v Londýně našla kamarády a svoji spřízněnou duši? O tom pro vás napsala článek.

sandra_a_kamaradi

Ahoj, ahoj,

dneska bych chtěla psát o tom, jak trávím volný čas a s kým jsem se skamarádila. Zatím jsem psala jen články o registraci, o práci a samé rady, co vše musíte udělat, než někam vyjedete.

Předem bych chtěla říct, že sice nemám moc času, a to kvůli práci, kterou jsem si zvolila (mám totiž full time job, což je náročnější na pracovní dobu), ale i tak stíhám kromě práce i různé výlety, a tak vám mohu doporučit některá dechberoucí místa a povědět vám něco málo o mých zážitcích. Myslím si, že dnešní článek pro vás bude zajímavější, protože Londýn není jen o práci, ale také o užití a poznávání nové kultury a především lidí.

Strach z neznáma byl naprosto zbytečný

sandra

Ráda bych začala tím, že vycestování do Londýna bylo pro mě trochu stresující, protože jsem jela úplně sama (kamarádka Denča dorazila až o dva týdny později) a nikoho jsem tu neznala. Bála jsem se, že budu sama a bez kamarádů, že si nebudu moc užívat Londýn tak,jako bych tu byla s někým, koho znám.

Vše se naštěstí změnilo po příchodu do mého sharehousu, kde jsem ubytovaná s dalšími dvanácti lidmi. Bydlím zde se Slováky, Čechy, Turkyní a Bulharem. Líbí se mi, že tu jsou různé národnosti, neboť mi to pomáhá v rozvoji slovní zásoby a jazyků. Po příchodu do domu, který je plný lidí, jsem se samozřejmě trochu styděla, ale rychle jsem se “otrkala”. Řekla jsem si, že je zbytečné se stydět a začala jsem se seznamovat. Zjistila jsem, že jsou strašně sympatičtí a dobře se s nimi komunikuje, takže mé obavy byly zbytečné. Jak by řekla Denča: „Nepřitahujte si negativní energii zbytečně a užívejte si vše co máte kolem sebe.“ Samozřejmě se i najde někdo, kdo mi sedne méně, ale i tak se snažím vycházet se všemi a nevyvolávat konflikty.

Kamarády jsem si našla na sharehousu i v práci

Takže … Jelikož Denisa přijela až čtrnáct dní po mě, tak jsem tu ze začátku byla sama. No vlastně ne tak úplně. Skamarádila jsem se s Petrem, což je Slovák, který tu žije delší dobu. Našla jsem v něm spřízněnou duši, dokážu s ním vést dlouhé a podrobné rozhovory o čemkoliv a nikdy mě neumlčí 😀 Občas se mu divím, že mi neřekne, ať jsem zticha, protože někdy říkám kraviny nebo řeším holčičí věci. Jsem prostě a jednoduše ráda za to, že jsem měla to štěstí poznala tak suprového člověka.

Našla jsem si kamarády i v pracovním kolektivu. Jsem ráda za to, že jsem narazila na tak skvělý, usměvavý a hlavně nápomocný kolektiv. Hodně se spolu nasmějeme a neustále vtipkujeme. Hned mi ubíhá práce rychleji.

Cestování stojí za to!

big_ben

Rovněž bych se s vámi chtěla podělit o to, co dělám, když mám day off. Především se snažím trávit čas s kamarády a cestovat po Londýně. Moc míst jsem ještě nenavštívila, což mě mrzí, ale kdybych byla turistický průvodce a měla vám sestavit seznam míst, kde jsem už byla a stojí za zhlédnutí, tak bych vám rozhodně doporučila Regent park, což je za mě nejkrásnější park, který jsem zatím viděla. Dále také klasiku – Big Ben, Westminster Abbey a okolí Westminster Bridge, kde můžete nalézt krásnou architekturu. Je to pravdu krásný pohled, který nikdy už nezapomenete. Můžete si zde nafotit mnoho krásných fotek, což se hodí pro váš instagramový účet a nebo jiné sociální sítě.

Rozhodně se nebojte odvázat a snažte se cestovat, jak jen můžete (nejen po Londýně). Stojí to za to. Nebudu lhát mám i dny, kdy mám volno a koukám na seriály, filmy, vařím společně s Petrem a nebo luštíme různé kvízy. Určitě znáte ten pocit, kdy se vám nic nechce a chcete prostě zůstat doma a nic nedělat. Tak já ho mám občas i v takto krásném městě jako je Londýn. Je to sice škoda, ale myslím si, že párkrát je dobré se jen tak válet a nic nedělat 😀 Je dobré poslouchat své tělo a dělat, co si přeje.

Zdraví Sandra

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Brigáda v Německu aneb skvělé léto u Bavorského moře

Po své první pracovní zkušenosti v Sasku jsem se rozhodl strávit léto v Bavorsku, které mě dlouhodobě lákalo moderními městy,… Více

Jak jsem si zkusila tři různé práce u jezera Lago di Idro

Pokud váháte nad prací v zahraničí, tak tenhle článek je právě pro vás. V tomto článku bych vás ráda seznámila… Více

Jak jsem odjela do Kanady s batohem na půl roku a zůstala dalších 7 let

Ahoj, jsem Markéta a od malička miluju cestování a poznávání nových kultur a zemí. Ráda plánuji, takže spousta mých cest… Více

Práce na Mallorce: Nekonečný přísun slunce a pozitivní energie

Pro úvod začnu tím, že jsem nikdy nebyla osoba, která by se viděla právě v hotelnictví, věděla jsem ale, že… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz