(Po-Pá: 9-15)

Sníte o pořádném dobrodružství? Představujete si sami sebe, jak nasedáte do letadla, vydáváte se „za velkou louži“, kde si vyděláte peníze na cestování, a pak už jen poznáváte krásy Spojených států amerických? Že to zní jako pohádka? Ale kdepak! Toto vše je možné, jak se „na vlastní kůži“ přesvědčil i náš klient Filip.

filip_bazen

V Americe jsem byl sice už několikrát, ale až letos v létě to bylo pracovně, kdy jsem se s agenturou Czech-us vydal do zámoří jako plavčík.

Za „velkou louží“ jsem strávil více než 3 měsíce a z toho 14 dní cestoval. Jsem si zcela jist, že toto léto bylo to nejlepší, které jsem zatím zažil. Již dříve jsem vyzkoušel několik studijních a poznávacích pobytů v zahraničí, které byly vesměs perfektní, ale letošní prázdniny všechny předčily.

Program Work and Travel

Letos jsem totiž poprvé splňoval podmínku – status vysokoškolského studenta – a tak jsem konečně mohl odletět do Spojených států pracovně, neboť na program Work and Travel s pozicí plavčíka lze vycestovat s J1 vízem, které je určeno pouze studentům vysoké, nebo vyšší odborné školy.

Zkusit program plavčíka, který Czech-us pro studenty zajištuje, jsem plánoval už dávno. I moje sestra a přátelé jej v minulých letech absolvovali a jejich reference byly úžasné ☺.

Já, jakožto milovník cestování a Ameriky, jsem se tedy ihned po prvním ročníku vysokoškolského studia vydal v polovině června z Prahy vysněným směrem Big Apple aneb New York City a toto místo se stalo mým domovem a pracovištěm na následující 3 měsíce.

filip_vylet

Kulturní šok a velká výzva

Hned po příletu nastal klasický kulturní šok, spousta zařizování, organizování, úkolů a výzev. Vše zmíněné je ale přesně to, co mám rád, co mě posouvá dále. Tím, že je to jen na mně, zjišťuji, že jsem schopen zařídit věci, které jsem nikdy předtím zařizovat nemusel, nebo je za mě řešili rodiče. Navíc v jiné zemi, cizím jazykem, s jinými pravidly a zákony.

Právě tohle byl hlavní důvod mé pracovní cesty. Jsem přesvědčen, že lidé v mém věku by měli vycestovat mimo svou vlast, poznávat svět a hlavně sami sebe.

Já na Americe miluju pozitivní, milé a otevřené lidi, obrovské budovy, ulice, auta. Obrovské je všechno, včetně obrovských možností ☺. Jako člověk z maloměsta mám rád anonymitu velkých měst, to, že se lidé vzájemně neznají.

Poznávání každodenního života Ameriky

Těšil jsem se moc a ani jsem nečekal, že by mě mohlo ještě něco překvapit. Je ale něco úplně jiného poznávat Ameriku v roli turisty, kdy člověk nevstřebá ten běžný každodenní život, než v roli pracujícího.

Pracoval jsem na bazéně, kde jsem si časem vytvořil skvělé vztahy s místními lidmi, se kterými jsem v kontaktu doteď, a seznámil se i s dalšími stejně smýšlejícími Čechy, s nimiž se stále vídám v Praze.

Vydělal jsem si dostatek peněz na to, abych mohl poznávat Ameriku po všech stránkách. Chodil se bavit, cestoval, užíval si plavčické párty ☺. S kamarády jsem projel autem celou Floridu. K tomu všemu jsem si našetřil peníze, abych mohl vycestovat příští rok znovu.

Posun v angličtině a osobní rozvoj

Myslím si, že program Work and Travel, který jsem s firmou Czech-us tohle léto absolvoval, mě značně posunul nejen v angličtině, ale v hlavně v mé “dospělosti“, samostatnosti. Dokázal jsem si, že se o sebe dokážu sám postarat. Spousta zážitků, legrace a cestování byly příjemným bonusem.

filip_vylet2 filip_vylet3

Plánování a možnosti

Pokud pojedete na Work and Travel, budete ho mít takový, jaký si ho uděláte. Já jsem dopředu plánoval, vše si řádně promyslel, propočítal a určitě se mi to vyplatilo ☺.

Můžete vyjet směr New York Area – Long Island, New Jersey, New York City nebo klidně i Ocean City; v nabídce jsou i další destinace.

Můžete si našetřit na celoměsíční cestování (ano, zcela v pohodě lze z plavčického platu našetřit!) a po práci poznávat Ameriku. Můžete si vydělané peníze přivézt domů.

Můžete všechno, budete-li chtít. Můžete si opravdu plnit své sny. A to mě právě Amerika naučila.

A já? Příští rok jedu určitě znovu. Kvůli sobě, lidem, cestování. Kvůli tomu, že se rád posouvám dál, nejen vzdáleností od domova, ale hlavně lidsky.

Myslím, že program Work and Travel je novodobou formou pohádky Jak šel Honza do světa ☺.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Pohovor se zaměstnavatelem z USA a proč se není vůbec čeho bát

Je to tady. Pohovor v angličtině se blíží. Už se ti o tom dokonce i zdá a přemýšlíš, že těsně… Více

Plavčíkem v USA téměř zadarmo? To je možné u Signature Pool Management

Léto, Amerika a zážitky, na které budeš s úsměvem vzpomínat celý život. Tak by se dal popsat program Work and… Více

10 důvodů, proč pracovat jako plavčík v Americe

Jako plavčík můžeš v USA pracovat v rámci programu Work and Travel USA. Pro udělení tohoto druhu víz musíš být… Více

Americký sen, který se málem neuskutečnil

Byl podzim roku 2019 a já přemýšlela, kam se vydat. Měla jsem za sebou pracovní zkušenosti z Anglie a Holandska,… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz