(Po-Pá: 9-15)

Německo máme spojené s vysokými platy, ale také s vysokými životními náklady. Následující řádky ti ukážou, že finanční realita, kterou nabízí naše pracovní pozice, může být pro tebe velmi zajímavá. Ostatně vycházíme v ní z dat, která máme od účastníků našeho programu, takže pokud tě láká vyrazit za prací do zahraničí a uvažuješ třeba i o Německu, nepřestávej číst dál.

Muž před budovou v Německu

Jak je to s tou němčinou?

Mnozí zaměstnavatelé akceptují zájemce o práci s opravdu základní znalostí, ale vyplatí se určitě vedle i znalost angličtiny, kterou už dnes má většina Němců na komunikativní úrovni. Obecně platí, že co zaměstnavatel, to jiné požadavky na jazyk.

Ubytování? Zdarma

Ubytování je v dnešní době pro všechny obvykle nejvyšším měsíčním účtem a to ani nemusíme být v Německu. Mnoho našich zaměstnavatelů nabízí ubytování zdarma, případně za opravdu nízké ceny, které se pohybují od 50 do 140EUR za měsíc (ve dvoulůžkových pokojích). Za peníze, které ušetříš na ubytování pak můžeš třeba cestovat 🙂

Ubytování v Německu

Strava? Zdarma, nebo se slevou

Pokud budeš pracovat v hotelu, pak se můžeš těšit na stravu zdarma, zdarma budou i vybrané nápoje pro zaměstnance. Kempy u moře či německých jezer často mívají stravu zlevněnou. V ubytování pak bývá k dispozici vybavená kuchyňka a samozřejmostí je i sporák s ledničkou.

Jídlo v Německu

Hurá na nákupy

Je veřejným tajemstvím, že v Německu mají potraviny lepší kvalitu a mnohdy také cenu. Nákupní možnosti nebývají daleko a když se vypravíš na nákup večer, budeš mít na výběr z mnoha zlevněných výrobků určených k rychlé spotřebě (maso, mléčné výrobky). Jistě jsi zaznamenal/a vysoký nárůst cen potravin v ČR. Kosmetické výrobky, jogurty, oříšky, rozinky a čokolády jsou na seznamu věcí, které se určitě vyplatí koupit u sousedů, pečivo je naopak levnější u nás.

Potravinacena v NSR / EUR (přepočet Kč)
cena v ČR / Kč

Máslo2,15 EUR (52,6 Kč)56 Kč
Mléko0,79 EUR (19,3 Kč)22 Kč
Vajíčka (12 ks)2,4 EUR (58,8 Kč)60 Kč
Nutella3,58 EUR (87,7 Kč)90 Kč
Houska0,89 UR (21,8 Kč)7 Kč
Toustový chléb0,59 EUR (14,4 Kč)28 Kč
Pomerančový džus0,73 EUR (17,8 Kč)23 Kč
Sardinky v oleji0,79 EUR (19,3 Kč)25 Kč

Další benefity, o kterých asi ani nevíš

Řada našich účastníků si do Německa vezme vlastní vůz a pak mají možnost cestovat ve dnech volna, kam se jim zachce. Pokud auto nepřibalíš, pak tě může nadchnout například možnost procestovat celé Německo tak, jak tomu bylo v roce 2022, kdy neomezená jízdenka kamkoliv stála 9 EUR. Ano, čteš dobře. My jsme byli nadšení, když jsme zjistili, že tuto jízdenku hojně využívali naši účastníci programu a objevovali krásy této krásné země.

Cestování Německo

V neposlední řadě: PLATY

Za práci dostaneš samozřejmě zaplaceno a zde jsou platy, kterých dosahovali naši účastníci programu v Německu již po zdanění. Samozřejmě lze žádat velkou část odvedených záloh zpět díky daňovému přiznání, s nímž také pomůžeme. Níže vidíš to, co každý měsíc máš k dispozici pro svůj pobyt a život. Když zopakujeme, že často máš k dispozici ubytování zdarma v kombinaci se slevou na stravování, tak Německo řadíme mezi TOP destinace, kam za prací. Za 3 měsíce pobytu si můžeš přivést částku 100 000+ Kč.

PoziceMěsíční plat v čistém
Úklid / pomocné práce1.600 EUR / 40 000 Kč
Číšník / servírka / recepční1.800 EUR / 45 000 Kč
Kuchař2.400 EUR / 60 000 Kč

A jak se v Německu žije ti řeknou i sami účastníci prostřednictvím následujícího videa, které jsme s nimi letos natočili.

Zaujala tě možnost práce v Německu? Mrkni na stránky programu pro víc informací, nebo rovnou napiš naší koordinátorce Monče (germanjobs@czech-us.cz), která v Německu sama žila a pracovala.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Práce na Mallorce: Nekonečný přísun slunce a pozitivní energie

Pro úvod začnu tím, že jsem nikdy nebyla osoba, která by se viděla právě v hotelnictví, věděla jsem ale, že… Více

Letní brigáda v prázdninové vesničce u Baltského moře

Brigáda v Čechách není pro tebe? Mezi nejkrásnější místa v Německu patří bezpochyby pobřeží Baltského moře. Právě tam se nachází… Více

Work and Study Ireland: Kombinuj studium a práci s předem zajištěným bydlením

Bojíš se finanční náročnosti vysokoškolského studia v Irsku? Naše odpověď: Work and Study Ireland! Jsme jediná agentura v Česku i… Více

Valentýnská akce: práce na břehu Bodamského jezera

Líbilo by se ti pracovat v zahraničí, ale zároveň nechceš být daleko od domova? Pro tuhle zkušenost naštěstí nemusíš jezdit… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz