(Po-Pá: 9-15)

Na rozhodnutí odjet za dobrodružstvím do ciziny není nikdy pozdě.

Nemusíš být student, který hledá program na letní prázdniny. Petr už dva roky pracoval jako obchodní zástupce a mohl v práci v klidu pokračovat. Rozhodl se ale jinak. Chtěl ještě něco zažít a vystoupit ze své komfortní zóny. Absolvoval proto pohovor v rámci Job Fair Kanada a do pár měsíců balil kufry a letěl pracovat na druhou stranu světa. Jak tohle rozhodnutí zpětně hodnotí? Přečti si jeho vyprávění.

Čas na změnu

Když jsem se po skoro dvou letech práce jako obchodní zástupce rozhodl, že je čas na změnu, začal jsem zjišťovat, kam do světa je možné se vydat a pracovat tam. Protože mám rád hory a snowboarding, netrvalo dlouho a výběr padl na Kanadu.

Začal jsem zjišťovat, co vše je nutné udělat proto, abych mohl v Kanadě legálně pracovat. Informací byla spousta, z různých zdrojů a mimo jiné jsem objevil, do té doby pro mě neznámou, agenturu Czech-us. Pročetl jsem různá diskusní fóra, navštívil jsem „Kanadské odpoledne“, a pak už vlastně nebyl jediný důvod, proč s Czech-us dále nespolupracovat.

Moje životní interview

Protože jsem člověk, který má rád věci naplánované, vybral jsem si nejen místo, kde bych chtěl strávit alespoň začátek mého kanadského dobrodružství, ale také možnost získat zde práci už před odletem. Job Fair pořádaný právě agenturou Czech-us mi přišel jako nejlepší varianta.

Ještě stále zaměstnán jako obchoďák, jsem zatím své plány a sny nikomu moc nesděloval, abych něco nezakřikl, a po večerech jsem se připravoval na (možná) životní interview. Už teď mohu prozradit, že životní interview to bylo. Zjišťoval jsem si co nejvíc informací o společnosti, u které jsem chtěl pracovat, abych toho na pohovoru věděl co nejvíce a svého budoucího zaměstnavatele oslnil, tím co o něm vím.

Přišel den „D“ a já jsem seděl tváří v tvář šéfce personálního oddělení a spolumajiteli firmy. Lhal bych, kdybych řekl, že jsem nebyl nervózní. Jakmile jsme se ale představili, všechna nervozita byla pryč, protože jsem zjistil, že se tato patnáctiminutovka ponese ve velmi příjemném duchu. Na všechny informace, které jsem si předem pečlivě nastudoval, nedošla pořádně ani řeč. Místo toho jsme se spíše jako tři kamarádi, co se ještě moc neznají, bavili o tom, proč chci do Kanady jet, co bych tam rád zažil, odkud přesně jsem, kde jsem zaměstnaný a tak dále. Nemluvil jsem jen já, ale také jsem se toho spoustu dozvěděl od mých „skoro kamarádů“ o městečku Banff, kde jsem chtěl pracovat.

Z pohovoru jsem odcházel úplně nadšený a ještě víc natěšený, že se mi tento sen snad brzy splní.

Nakonec vše dobře dopadlo! Od zaměstnavatele jsem dostal nabídku práce a po dlouhém čekání na otevření kvóty pro žádání o víza a následném dokládáním dokumentů jsem víza dostal a mohl jsem vyrazit.

Byl jsem zaměstnán v restauraci The Keg na pozicích Busser, Host a Expeditor (Runner) a pracoval jsem zde celý rok. V práci jsem potkal spoustu pohodových lidí, dnes mých kamarádů, se kterými se následne potkal i na Novém Zélandu ☺

Na tento rok vzpomínám moc rád a často se mi po Kanadě stýská.

Rozhodnutí odjet do Kanady, země plné nádherné přírody, sněhu, sluníčka a příjemných lidí nebudu nikdy litovat.

 

Pokud chceš mít také plno zážitků z Kanady, máš možnost se 25. – 26. listopadu zúčastnit Job Fairu v Praze, osobně se sejít se zaměstnavateli z Kanady a zajistit si tak práci i ubytování předem. Kapacita je omezena, proto doporučujeme včasnou registraci. Více info najdeš zde.

Více o Job Fairu

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Brigáda v Německu aneb skvělé léto u Bavorského moře

Po své první pracovní zkušenosti v Sasku jsem se rozhodl strávit léto v Bavorsku, které mě dlouhodobě lákalo moderními městy,… Více

Život v horách a kanadský roadtrip

Znáte takový ten pocit, kdy se ocitáte na místě, kde se vám zatajuje dech a chce se vám plakat štěstím?… Více

Jak jsem si zkusila tři různé práce u jezera Lago di Idro

Pokud váháte nad prací v zahraničí, tak tenhle článek je právě pro vás. V tomto článku bych vás ráda seznámila… Více

Jak jsem odjela do Kanady s batohem na půl roku a zůstala dalších 7 let

Ahoj, jsem Markéta a od malička miluju cestování a poznávání nových kultur a zemí. Ráda plánuji, takže spousta mých cest… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz