(Po-Pá: 9-15)

Pokud pracujete ve Velké Británii, může vám vzniknout povinnost podat přiznání k dani z příjmů. Nepodáním přiznání vám mohou vzniknout zbytečné nepříjemnosti a nebo naopak se můžete obrat o daňovou refundaci, na kterou máte nárok.

Kdo si musí přiznání podat?

V zásadě jsou zde dvě skupiny zájemců.

  • Ti, kterým v průběhu pobytu zaměstnavatele strhával zálohy na daň z příjmu a chtějí tyto přeplatky získat formou tax refundace.
  • Ti, jejichž celkový hrubý příjem přesáhl 8105 GBP (období 6.4.2012-5.4.2013) a/nebo 9440 GBP pro období (6.4.2013-5.4.2014).

London Underground

Kdo naopak nemá povinnost podat si daňové přiznání?

  • Ti, jejichž celkový hrubý příjem za rok 2013 nepřesáhl 8105 GBP (období 6.4.2012-5.4.2013) a/nebo 9440 GBP pro období (6.4.2013 – 5.4.2014) a zároveň jim nebyly zaměstnavatelem strhávány zálohy na daň z příjmu.

Jak mám postupovat?

Před odjezdem z UK jste měli od zaměstnavatele obdržet formulář P45. Zaměstnavatel rovněž poslal kopii tohoto formuláře i finančnímu úřadu v UK. V tomto formuláři je uveden váš celkový hrubý příjem a rovněž i zaplacené zálohy na daň z příjmu, ty najdete v kolonce 7. Tyto informace by se měly shodovat s realitou. Pokud vám zaměstnavatel vrátil na posledním šeku všechny zaplacené zálohy daně z příjmu, pak by na tomto řádku měla figurovat nula.

Jak si zažádat o daňovou refundaci?

Pokud splňujete podmínky pro vrácení daní z UK, pošlete prosím skeny vašeho formuláře P45 na info@protaxrefund.com. Pošleme vám soupis informací, které potřebujeme získat pro vypracování formuláře pro podání si přiznání v UK a získání daňové refundace.

Za zpracování přiznání si účtujeme poplatek 1000 Kč vč. DPH a bude splatný až v okamžiku, kdy obdržíte refundaci z UK.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Brigáda v Německu aneb skvělé léto u Bavorského moře

Po své první pracovní zkušenosti v Sasku jsem se rozhodl strávit léto v Bavorsku, které mě dlouhodobě lákalo moderními městy,… Více

Jak jsem si zkusila tři různé práce u jezera Lago di Idro

Pokud váháte nad prací v zahraničí, tak tenhle článek je právě pro vás. V tomto článku bych vás ráda seznámila… Více

Jak jsem odjela do Kanady s batohem na půl roku a zůstala dalších 7 let

Ahoj, jsem Markéta a od malička miluju cestování a poznávání nových kultur a zemí. Ráda plánuji, takže spousta mých cest… Více

Práce na Mallorce: Nekonečný přísun slunce a pozitivní energie

Pro úvod začnu tím, že jsem nikdy nebyla osoba, která by se viděla právě v hotelnictví, věděla jsem ale, že… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz