(Po-Pá: 9-15)

Petra je chodícím důkazem toho, že i když máte děti, práci, vlastní bydlení a závazky v Čechách – nikdy není pozdě jít si za svými sny. Začti se do jejích slov a přesvědč se i ty o tom, že všechny ty překážky jsou jen v naší hlavě.

žena s klokanem v Austrálii

Díky Czech-us jsem zjistila, že i ve svém věku mohu vyrazit za studiem do Austrálie. Svůj roční výlet jsem pak plánovala hodně dlouho, samotný odlet tomu ale vůbec neodpovídal. Člověk míní a život mění.

Žádost o australské vízum jsem podávala prostřednictvím agentury Czech-us již 15. 5. 2022, údajně příliš brzy. Už jsem přestávala věřit, že do Austrálie vůbec někdy odletím a vymýšlela záložní plán. Nakonec jsem vízum dostala, jako dárek ke svému svátku, až 17.8.2022.

Ten den se mi poprvé obrátil život vzhůru nohama a to jsem byla ještě v Čechách …

Velká očista po všech stránkách

Koupila jsem si letenku na 29.8. Za těch 12 dní, které mi do odletu zbývaly jsem stihla téměř nemožné. Byla to taková velká jízda z kopce dolů, což obnášelo:

  • velký „úklid“ v práci – kromě toho, že jsem probrala klientelu, musela jsem i fyzicky uklidit kancelář, kterou jsem zmenšila polovinu,
  • velký „úklid“ doma – nově zrekonstruovaný byt jsem se nakonec rozhodla pronajmout, abych se nemusela trápit s hypotékou, to ale znamenalo spojit se realitním makléřem, byt vyklidit a dotáhnout nedodělky jako oprava reklamované postele, objednání matrace apod.
  • velký „úklid“ v osobních věcech – říká se, že věci, které člověk nevezme rok na sebe, tak by je měl vyřadit – no jo, ale to jsou všechny věci, které zůstaly v Čechách! Tak takhle striktní jsem nebyla, ale přesto jsem vytřídila spoustu věcí.
  • Tento výlet do Austrálie je taková velká očista po všech stránkách, která mně prospěla „na duchu i na těle“

    Už jen tento fakt stojí za to něco takového podniknout.

    Jsem v Austrálii!

    Cesta dohromady trvala 36 hod., ale konečně jsem si mohla říct – JSEM V AUSTRÁLII!

    Žena s koalou v Austrálii

    Odletěla jsem k protinožcům s primárním cílem studovat angličtinu. Sekundárně tady chci cestovat, trochu pracovat (moje představa je, že ne v oboru), seznamovat se s lidmi, poznávat život v Austrálii…

    Jako první budu studovat a pobývat na Gold Coast, na Griffith English Language Institut.

    Návrat do školních lavic

    První dny výuky vypadaly spíš na IT kurz, než na výuku angličtiny. V dnešní době studovat je prostě něco úplně jiného než za mého mládí. Všechno se děje online, prostřednictvím zvláštních přístupů s dvojitým ověřením. Všechny materiály jsou online, veškerá komunikace je online … až mi z toho jde hlava kolem.

    Studenti v Australii

    Moji spolužáci jsou mladší než moji synové a jsem jediná Evropanka mezi 150 studenty. Ve třídě je nás nakonec 17, což je tak akorát na skupinky. Většina studentů je z Japonska, další velká skupina je z Číny, jedna Vietnamka a já.

    spolužačky v Australii

    Petra se řídí heslem “Do something worth remembering.” My jí za celý Czech-us tým přejeme hodně studijních, osobních i cestovatelských úspěchů a těšíme se na to, jak bude Petry australské dobrodružství pokračovat.

    Chceš si i ty psát tvůj vlastní australský příběh? Napiš naší koordinátorce Romče na info@australiaonline.cz, nebo přijď na veletrh Expo Australia do Prahy, nebo do Brna.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Terka o životě na druhé straně Země – v Austrálii

Austrálie mě vždycky lákala a když se mě lidi ptali proč, nevěděla jsem. Věděla jsem jen to, že mě tam… Více

Katka o životě v Austrálii: Lidé tady u protinožců jsou šťastnější

Naše láska k cestování, s manželem Kubou, začala už na vysoké škole, kdy jsme spolu poprvé někam odletěli. Přihlásili jsme… Více

Rodinná škola v srdci Gold Coast

Škola, která ti pomůže se cítit jako doma, přestože se budeš nacházet na druhé straně světa. Představujeme ti Inforum Education,… Více

Uč se angličtinu poblíž australské pláže. Využij zápisné zdarma

Jen si to představ. Učíš se angličtinu v mezinárodním prostředí na těch nejkrásnějších místech, na druhém konci světa, v Austrálii…. Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz