(Po-Pá: 9-15)

Austrálie po dvou letech konečně přišla s lepšími zprávami a my tak můžeme znovu otevřít náš program Studium a práce v Austrálii.

Australie koala

Změny pro vstup do země

Od prosince 2021 došlo k zásadním změnám pro vstup do Austrálie pro držitele platných víz (tj. kvalifikovaní pracovníci, studenti, držitelé Work and Holiday víz).

Držitelé těchto víz mohou na území Austrálie vstoupit bez udělení výjimky pokud jsou plně očkováni. Platí povinnost předložit negativní výsledek PCR testu ne starší než 72 hodin před odletem.

Vrácení poplatků za víza

Austrálie se snaží bojovat s nedostatkem pracovních sil v důsledku pandemie Covid-19. Rozhodla se proto učinit řadu kroků, které potěší především držitele studentských a Work and Holiday víz.

Držitelé Work and Holiday víz, kteří jsou plně očkovaní a přijedou do Austrálie během příštích 12 týdnů, budou mít nárok na vrácení poplatku za žádost o vízum.

Stejně tak i držitel studentského víza, který je plně očkován a přijede do Austrálie během příštích 8 týdnů, bude mít na vracení nárok.

Poplatek je momentálně stanoven na 630AUD pro studentská a 495AUD pro WH víza.

Tyto změny se budou týkat i nových žádostí, které budou zpracovány tak, aby žadatelé mohli přijet do Austrálie během zmiňovaného období.

Práce bez omezení

Studenti taky mohou nově pracovat bez časového omezení a to ve všech odvětvích. V dubnu 2022 to bude vláda znovu projednávat. Původně bylo povoleno jen 40h za dva týdny.

Držitelé Work and Holiday víz mohou pracovat pro jednoho zaměstnavatele bez omezení a to do konce roku 2022. Dříve bylo povoleno pouze 6 měsíců práce pro jednoho zaměstnavatele.

Zaujal tě program Studium a práce v Austrálii? Více se dozvíš na webu AustraliaOnline, nebo rovnou napiš naší koordinátorce Báře na info@australiaonline.cz.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Uč se angličtinu poblíž australské pláže. Využij zápisné zdarma

Jen si to představ. Učíš se angličtinu v mezinárodním prostředí na těch nejkrásnějších místech, na druhém konci světa, v Austrálii…. Více

Lucka o Austrálii: Neúspěch je pouze příležitost začít znovu

Nebudu první ani poslední, pro koho byla Austrálie snem … Ten sen byl pochovat si koalu, což jinde, než v… Více

Tomáš o Austrálii: Papoušci na dosah ruky

Po 29 letech života v ČR jsem se rozhodl pro celkem radikální životní změnu. Není to nic menšího, než zkusit… Více

Bára o životě v Sydney: Lidé se na sebe usmívají mnohem více, než kdekoliv jinde

Ahoj! Jmenuju se Bára a bydlím v Sydney. Dneska ti povyprávím o tom, jak jsem si dokázala splnit můj australský… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz