(Po-Pá: 9-15)

Ahoj Ahoj, moc vás zdravím. Od mého posledního článku, který si můžete přečíst tady, už uběhlo 14 dní a já bych vám chtěla nastínit další zážitky, které jsem tady v Londýně prožila. Tenhle článek bude trošku více rozebírat věci z oblasti mé práce, jak jsem ji našla, jací kolegové tam jsou a co tam vlastně dělám.

Je to neuvěřitelné, že je to už tolik dní. Utíká to tady rychlostí blesku. Trochu mě mrzí, že jsem ještě nestihla projít krásy Londýna, vidět nějaké kulturní památky a vyzkoušet spoustu dobrého jídla. Ale vhodný čas přijde a já nezapomenu všechno zdokumentovat a následně se s vámi podělit o informace a tipy.

Očima Denisy: Jak jsem se v Londýně zaučila v práci

Ještě před touhle prací jsem pracovala pouze jeden týden v jednom typicky britském bistru. Dělala jsem tam téměř vše – od servírky, kuchaře a pomocníka kuchaře až po umývače nádobí. Byla jsem tam celý týden od rána do večera a na konci týdne mi dal šéf úplně směšnou výplatu. Řekla jsem si, že to takhle nemůže jít dál. Nedal mi ani minimální sazbu a za tu práci tady si člověk opravdu zaslouží více. Brala jsem to však pozitivně, mluvila jsem a vylepšovala angličtinu. Během toho týdne jsem ale hledala další práci. A našla.

Nová práce je super

Takže. Kde, že to vlastně pracuji? Díky portálu JOBTODAY jsem zareagovala na nabídku práce číšnice v italské restauraci The Pizza Bakers, která je poblíž stanice Fingsbury park. Mám to kousíček, tak jsem moc ráda, že nedojíždím daleko. Už při pohovoru byl šéf opravdu skvělý a já nastoupila hned další týden.

Restaurace je krásná, útulná a večer, kdy máme nejvíce zákazníků, je taky velice romantická. Na zahrádce i uvnitř máme rozsvícené svíčky a hraje nám romantická klidná hudba. Zákazníci jsou opravdu skvělí a někdy, když mám problém rozumět objednávce, jsou velice nápomocní.

Očima Denisy: Jak jsem se v Londýně zaučila v práci

Mojí hlavní naplní práce je přivítat hosty, usadit je a přinést jim jídelní a nápojový lístek. Po objednávce jim vždy přichystám servírování podle objednaného jídla. Také se starám o to, aby měli stále co pít a byli nad míru spokojení. Přes den je práce hodně klidná, ale večer mezi 18. a 23. hodinou je restaurace plná téměř k prasknutí.

Než jsem se naučila pracovat s počítačem, tak to bylo celkem frustrující, protože jsem práci chtěla odvádět co nejlépe a tohle mě trošku zdržovalo. Už je to ale všechno lepší. Prostě praxe dělá lepší výkon. Kolegové a šéf jsou mi velice nápomocní a kolektiv tam je naprosto skvělý. Jsme sehraný tým. Sice jsem teď pořád v práci, protože moje druhá kolegyně je na dovolené, ale další týden už budu mít více času, tak se těším, že vám budu psát o tipech, kam zajít, co sníst, až se také rozhodne odjet do Londýna.

Hlavně se toho nebojte. Je to tady skvělé. Jen počasí je trošku smutné, ale věřím, že i Oskar brzy vykoukne a bude nám svítit a hřát nás. A hlavně lidi jsou tu skvělí, nápomocní, ochotní.

Praxe tady na práci v restauraci není třeba

Před odjezdem do Londýna jsem zkušenosti jako servírka neměla a trošku jsem se obávala, aby mě vůbec zaměstnali. Ale tady jsou rádi i za to, že můžou člověka něčemu novému naučit. Takže nebojte se nových zkušeností, zážitků. Běžte novým zkušenostem vstříc, užívejte naplno. Protože upřímně – kdy je lepší čas začít než právě teď?

Mějte se krásně a na závěr tohoto článku bych ještě dodala jednu věc: Nikdy se nevzdávejte věcí, které opravdu chcete. Věřte, běžte a dokážete to.

Těším se, až vám napíšu další článek a podělím se s vámi o další zážitky z Londýna.

Denisa

Chcete také odjet pracovat do Londýna jako Denisa? Napište nám na jobs@czech-us.cz anebo se rovnou nezávazně registrujte do programu.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Jak jsem odjela do Kanady s batohem na půl roku a zůstala dalších 7 let

Ahoj, jsem Markéta a od malička miluju cestování a poznávání nových kultur a zemí. Ráda plánuji, takže spousta mých cest… Více

Práce na Mallorce: Nekonečný přísun slunce a pozitivní energie

Pro úvod začnu tím, že jsem nikdy nebyla osoba, která by se viděla právě v hotelnictví, věděla jsem ale, že… Více

Letní brigáda v prázdninové vesničce u Baltského moře

Brigáda v Čechách není pro tebe? Mezi nejkrásnější místa v Německu patří bezpochyby pobřeží Baltského moře. Právě tam se nachází… Více

Work and Study Ireland: Kombinuj studium a práci s předem zajištěným bydlením

Bojíš se finanční náročnosti vysokoškolského studia v Irsku? Naše odpověď: Work and Study Ireland! Jsme jediná agentura v Česku i… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz