(Po-Pá: 9-15)

Michal byl tento rok vybrán do programu LONDON Job&Fun, který již třetím rokem realizuje nezisková organizace Nadání a dovednosti spolu s agenturou Czech-us. Jsi zvědavý/á, jak se na tuto velkou zkušenost připravoval a jak si zpočátku v Londýně poradil?

tereza_michal

Příprava na cestu

Řekl bych, že v první řadě je důležité nastavit si myšlení – uvědomit si a přijmout, že člověka čekají tři měsíce mimo navyklou komfortní zónu, bez každodenního kontaktu s rodinou.

Když jsem řekl mamce a taťkovi, že budu trávit 3 měsíce v Londýně, tak je přepadly obavy. Zpočátku o tom nechtěli ani slyšet, protože o mě měli strach a neuměli si představit, jak sám bloumám po ulicích Londýna, hospodařím s penězi a žiju samostatný život. Čím blíže však byl termín odletu, tak se s tím postupně smiřovali.

Nezbytnou nutností byla také samotná příprava na odlet. Nejenže jsme se potkávali s organizátory a sponzory programu, ale musel jsem si ověřit platnost veškerých dokladů, jako je občanský průkaz, pro jistotu i pas, karta pojištěnce a podobně. Také jsem si musel vyřídit cestovní pojištění (co kdyby se něco stalo, že jo), aktivovat roaming, výběry z karty v zahraničí a zařídit spoustu dalších věcí.

Nejtěžší ovšem pro mě bylo umístit veškeré svoje oblečení do kufru a dodržet maximální váhu 20 kg. Tento zdánlivě složitý a neproveditelný úkol se stal posléze skutečností a já jsem měl sbaleno ☺.

Zážitky z letiště a přistání v Londýně

Teď už mě čekala jen cesta na letiště v Praze a „hurá“ směr Londýn.

Pamatuji si, jak jsme společně s Lindou, která je ředitelkou organizace Nadání a dovednosti, hledali terminál, ze kterého by mělo odlétat „moje“ letadlo…

Vtipná situace také nastala, když jsem si uvědomil, že mám v kufru i dva pytlíky těstovin – zpanikařil jsem, že nesplním váhový limit, a proto jsem je na poslední chvíli z kufru vybalil :D.

Po dvouhodinovém letu jsem byl konečně v Londýně, kde mě přivítalo krásné počasí a neskutečně milí lidé.

Po vyzvednutí kufru jsem musel najít autobus do centra Londýna, který jsem měl rezervovaný.

Být tady v Londýně je pro mě nezapomenutelná zkušenost, kterou si každou minutu užívám.

Setkání s koordinátorkou Gabrielou

Jakmile jsem dojel na stanici Finchley Road, setkal jsem se s koordinátorkou z agentury Czech-us Gabrielou.

Ta mi pomohla se zařízením SIM karty, Oystercard (lítačka na MHD), NIN čísla, bankovního účtu a podobně. Také mi vysvětlila dopravu v Londýně a to, kde najdu své ubytování (bydlím i s dalšími lidmi na “sharehousu“). Zároveň mi již domluvila nějaké pohovory, na které se musím dostavit – snad tedy i brzy získám práci.

Musím říct, že být tady v Londýně je pro mě nezapomenutelná zkušenost, kterou si každou minutu užívám ☺.

Projekt LONDON Job&Fun

Michal odjel do Londýna v rámci projektu pro děti z dětských a jinak znevýhodněných domovů s názvem LONDON Job&Fun, který realizuje nezisková organizace Nadání a dovednosti o.p.s. ve spolupráci s agenturou Czech-us Práce v zahraničí s.r.o.

Program je určen pro mladistvé ve věku 18-26 let, kteří díky němu v zahraničí dostanou možnost vydělat si peníze na náklady, které jsou spojené s odchodem z dětského domova, zdokonalit si cizí jazyk, poznat novou kulturu, naučit se pracovním návykům, hospodaření s penězi a samostatnosti.

Dětem zapojeným do projektu poskytla naše agentura nejen kompletní servis, ale také slevu na poskytované služby a odpustila jim veškeré registrační poplatky. Každý rok bychom chtěli takto umožnit odjet do zahraničí dvěma dětem z dětských domovů.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Práce na Mallorce: Nekonečný přísun slunce a pozitivní energie

Pro úvod začnu tím, že jsem nikdy nebyla osoba, která by se viděla právě v hotelnictví, věděla jsem ale, že… Více

Letní brigáda v prázdninové vesničce u Baltského moře

Brigáda v Čechách není pro tebe? Mezi nejkrásnější místa v Německu patří bezpochyby pobřeží Baltského moře. Právě tam se nachází… Více

Work and Study Ireland: Kombinuj studium a práci s předem zajištěným bydlením

Bojíš se finanční náročnosti vysokoškolského studia v Irsku? Naše odpověď: Work and Study Ireland! Jsme jediná agentura v Česku i… Více

Velké srovnání letních pracovních programů

Chceš zažít pracovní léto u moře, ale váháš, jestli si vybrat Španělsko, Řecko, nebo Kypr? Připravili jsme pro tebe přehlednou… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz