(Po-Pá: 9-15)

tomáš v Dublinu

Přibližně před rokem jsem se rozhodl, že bych chtěl na tyto letní prázdniny vycestovat do ciziny. Anglicky mluvící země pro mě byla prioritou číslo jedna. A kam jet v Evropě za překrásnou přírodou a skvělými lidmi? No přece do Irska!

Změna plánu – strávit v Irsku celý zbytek roku!

Moje přípravy začali dva měsíce před odjezdem. V Czech-us mi se vším poradili a tak to bylo všechno o dost jednodušší. Postupně jsem si vyřešil záležitosti jako pojištění, letenku, potřebné dokumenty a všechny ostatní věci. Během této doby jsem přišel na to, že by byla škoda v tak krásné zemi strávit pouze dva měsíce. Tudíž jsem se rozhodl, že v Irsku zůstanu až do konce roku. A tak dne 21.6.2021 začalo mé Irské dobrodružství…

Zakáz češtiny v domě!

Bydlím ve studentském starším domečku poblíž centra. Dohromady náš tu žije 9. Jsou tu holky z USA, Turecka a Indie a kluci ze Španělska, Nigérie, Německa a dva Češi. Všichni jsou moc přátelští a velice dobře si rozumíme. Koneckonců jsou tady za stejným účelem jako já – vycestovat, poznat jinou kulturu, vidět krásy Irska a udělat si kamarády ze všech možných koutů světa!

Můj spolubydlící na pokoji je Čech. Domluvili jsem se ovšem, že na baráku vůbec nebudeme mluvit česky, pouze anglicky. Chvílemi je to poněkud zvláštní, zejména když jsem spolu sami na pokoji. Avšak neuvěřitelně nám to pomáhá při zlepšování naší angličtiny.

Dům je plně vybavený. Máme tu pračku, myčku a v kuchyni naprosto všechno co k vaření potřebujete, včetně talířů, skleniček a příborů.

Studentský dům blízko centra Dublinu

Kuchařem v Dublinu

Pracuji v restauraci Wagamama. Pohovor jsem měl online již před odletem, což bylo skvělé, protože jsem se nemusel strachovat, jestli a kdy si tady vůbec najdu nějakou práci.

Pracuji na pozici commis chef, což by se zjednodušeně dalo přeložit jako kuchař. Zkrátka připracuji jídla pro naše zákazníky. Práce je skvělá, moc mě to baví. Navíc jsem přišel do skvělého kolektivu, který mě přivítal s otevřenou náručí. Do práce jezdím tramvají (Luas) a cesta trvá přibližně 25 minut plus dalších 15 minut chůze.

Doprava po Dublinu je řádově dražší než v Česku. Za jednu cestu do práce zde zaplatím 2 eura. Ovšem na Luas je spoleh a ve všední dny jezdí prakticky každých pět minut.

Day off = čas na výlet

Práci mám pětkrát týdně, takže dva dny v týdnu mám volné na výlety. Zatím jsem vždy minimálně jeden z dnů využil k celodennímu výletu a určitě v tom hodlám pokračovat.

Do jedné hodiny od Dublinu se můžete dostat na řadu překrásných míst. Navíc prakticky za stejnou cenu, jakou byste dali za dopravu po Dublinu. V tomto ohledu je zase doprava levnější než v Česku.

Já osobně už jsem postupně navštívil Bray, Greystones, Malahide, Portmarnock, Howth a další. Bylo to prostě OHROMNÉ a NÁDHERNÉ.

vylety po Irsku

A když se zrovna necítíte na delší výlet, tak si v klidu postupně projdete části Dublinu.

dublin

Nebo se posadíte s Guinness do St. Stephen´s Park.

Guinness a St. Stephens Park

Je to tady úžasné! Jsem moc rád, že jsem se sem vydal!

Láká tě vydat se za Michalem a zažít Irsko na vlastní kůži?

Napiš nám na e-mail jobs@czech-us.cz. Celým procesem tě rádi provedeme.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Letní brigáda v prázdninové vesničce u Baltského moře

Brigáda v Čechách není pro tebe? Mezi nejkrásnější místa v Německu patří bezpochyby pobřeží Baltského moře. Právě tam se nachází… Více

Work and Study Ireland: Kombinuj studium a práci s předem zajištěným bydlením

Bojíš se finanční náročnosti vysokoškolského studia v Irsku? Naše odpověď: Work and Study Ireland! Jsme jediná agentura v Česku i… Více

Velké srovnání letních pracovních programů

Chceš zažít pracovní léto u moře, ale váháš, jestli si vybrat Španělsko, Řecko, nebo Kypr? Připravili jsme pro tebe přehlednou… Více

Petr o práci kuchaře v Dublinu

Už od mala jsem chtěl vycestovat někam do zahraničí, ať za kulturou, prací nebo jídlem. Tenhle sen už se mi… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz