(Po-Pá: 9-15)

Michael se díky programu LONDON Job&Fun, který již třetím rokem realizuje nezisková organizace Nadání a dovednosti spolu s agenturou Czech-us, ocitl v Londýně. Poté, co zde zdárně přistál, ho čekalo zařizování důležitých nezbytností a ubytování se. Zajímá Tě, jak vychází se svými spolubydlícími a zda už sehnal práci? A jak vlastně zvládá hospodařit s penězi?

michael_london

Zabydlení se v Londýně

„A je to tady, dorazil jsem zdárně do Londýna,“ to byla první věta, kterou jsem pronesl při vystupování z letadla. Velice živě si pamatuji svou cestu k “shuttle bus“, kdy se ukázalo, že rozhlížení se zprvu vlevo a až poté vpravo – jak jsme zvyklí v ČR – je nebezpečné :D.

Po zařízení všech nezbytností jako je NIN, bankovní účet, SIM karta nebo Oystercard apod. následovalo ubytování se.

Bydlím nedaleko od zastávky metra Walthamstow Central ve směru Victoria Line. Společně s Davidem, což je další kluk v programu LONDON Job&Fun, sdílíme menší pokoj. Celkově ovšem náš „sharehouse“ obývá 10 lidí. Mírně jsem se bál toho, jak dokáži se všemi spolubydlícími vycházet, ale ukázalo se, že to jsou vesměs Češi, Slováci a Poláci. Takže se s nimi člověk domluví i bez dokonalé znalosti angličtiny ☺.

Denně si žiji svůj sen, neboť mohu být zde a prožívat každý okamžik naplno.

Shánění práce

Největší strach jsem měl z toho, že neseženu práci. Koordinátorka agentury Czech-us Gabriela, která žije v Londýně, mi však hned den po příjezdu zaslala tři termíny pohovorů. Všech jsem se zúčastnil a vybral jsem si.

Pracuji (s nadsázkou řečeno) jako „Burrito Mister“ :D. Příprava burrita pro naše zákazníky není ale mou jedinou povinností. Umývám také nádobí, vytírám podlahu a připravuji jídlo/ingredience na další den. Práce mě nesmírně baví.

Náš pracovní tým se skládá ze tří lidí. Společně se mnou v tomto podniku pracuje sedmadvacetiletý pán z Portugalska, který do Londýna přišel za účelem zlepšení se v angličtině. No a pak je tam také slečna, která je naší vedoucí a je z Rumunska. Musím říci, že již dlouhou dobu jsem nepoznal tak milou šéfovou, co je vždy usměvavá.

michael_londyn

Správné hospodaření s penězi

Londýn je všeobecně dražší než mé maličké městečko, ze kterého pocházím. Proto je opravdu důležité správné hospodaření s penězi. Rozdělit si příjem na 2 části – co musím bezpodmínečně zaplatit a s čím mohu hospodařit do další výplaty.

Dosavadní pobyt v Londýně mě naučil hospodaření tak rychle, že už si mohu své příjmy a výdaje korigovat bez obav. – Vřele doporučuji vyrazit do Londýna těm, kteří se ještě této dovednosti nenaučili ;).

Londýn plný překvapení

Nedílnou součástí pobytu v Londýně je i volný čas. Společně s Davidem navštěvujeme převážně zdejší muzea a známá místa. – Doposud jsme navštívili British Museum, Natural History Museum, Art Gallery, National Museum, Trafalgar Square, Green Park, Piccadilly Circus, Buckingham Palace a mnoho dalších míst.

Občas se z nenadání nachomýtneme k nějaké akci. V sobotu 6. července jsme se objevili na Oxford Street, kde jsme byli svědky Pride Walk. – Londýn je vskutku plný překvapení ☺.

Je pravdou, že mám před sebou ještě mnoho dní a moc se těším na to, co dalšího mi Londýn přinese. Denně si žiji svůj sen, neboť mohu být zde a prožívat každý okamžik naplno. Jsem velmi rád, že je tady se mnou David, se kterým mohu tyto zážitky sdílet.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Brigáda v Německu aneb skvělé léto u Bavorského moře

Po své první pracovní zkušenosti v Sasku jsem se rozhodl strávit léto v Bavorsku, které mě dlouhodobě lákalo moderními městy,… Více

Jak jsem si zkusila tři různé práce u jezera Lago di Idro

Pokud váháte nad prací v zahraničí, tak tenhle článek je právě pro vás. V tomto článku bych vás ráda seznámila… Více

Jak jsem odjela do Kanady s batohem na půl roku a zůstala dalších 7 let

Ahoj, jsem Markéta a od malička miluju cestování a poznávání nových kultur a zemí. Ráda plánuji, takže spousta mých cest… Více

Práce na Mallorce: Nekonečný přísun slunce a pozitivní energie

Pro úvod začnu tím, že jsem nikdy nebyla osoba, která by se viděla právě v hotelnictví, věděla jsem ale, že… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz