(Po-Pá: 9-15)

Když jsem se rozhodovala, kde studovat, přišla možnost Irska a já toho o této zemi moc nevěděla. Jako první se mi vybavila její přezdívka, Zelený ostrov. Dnes nemohu víc než souhlasit. Do Irska jsem se opravdu zamilovala. Jak kvůli těm nejmilejším lidem, bohaté hudební kultuře, Guinessu, tak kvůli přírodě, ke které zde máte neustálý přístup. I když studujete v hlavním městě, Dublinu.

1. Killarney National Park

Tenhle národní park se nachází v hrabství Kerry, poblíž malebného města Killarney. Je to nádherný park propletený spousty turistických tras. Já jsem se rozhodla zdolat vrchol Torc Mountain. Čeká vás cesta nádhernými mechovými lesy, vodopády, historické mosty a nádherné výhledy. Doporučuji zastavit se u zámku Muckross House, který je skvělým výchozím bodem. Jedná se o krásné sídlo z 19. století. Nachází se zde i kavárna, což je vždy velmi důležitým aspektem mých cest.

Killarney National Park

2. Dog‘s Bay Beach

Tato pláž vás díky svému bílému písku na chvíli teleportuje z Irska do Karibiku. Teprve ledová oceánská voda vás vrátí zpět do reality. Ale když jsem viděla plavat všechny otužilé místní obyvatele, musela jsem se hecnout a přidat k nim. Místo je originální také díky přilehlým dunám, mezi kterými se můžete procházet.

Dogs Bay Beach

3. Ostrov Lough Shindilla

Tento malý ostrov se nachází nedaleko města Galway. Zaujme vás už z dálky, a to svým pravěkým vzhledem a neobvyklými stromy. Na ostrov se dá přejít po dřevěné lávce a užít si z něj nádherný výhled na okolní jezero a hory. Panuje zde nepopsatelná atmosféra. Na ostrově se nachází spousta krásných květin a zajímavých rostlin.

Ostrov Lough Shindilla

4. Carrauntoohil

Carauntoohil je se svojí výškou 1038 m.n.m. nejvyšší horou Irska. Možná se vám podle výškových metrů nezdá tak vysoká, ale to je tím že se oceán nachází hned pár kilometrů vedle, tudíž člověk stoupá téměř z nulové nadmořské výšky. Po cestě nahoru to budete chtít sice asi 100x vzdát, ale ujišťuju vás, že to stojí za to. Na vrcholu se nachází velký kříž, od kterého má člověk výhledy na všechny strany.

Carrauntoohil

5. Glendalough

Glendalough je údolí s malebnou vesnicí, nacházející se ve Wicklow Mountains. Destinace je dobře dostupná autobusem, který odjíždí přímo z centra Dublinu. Nachází se zde jezero, okolo kterého vede pěší okruh s dřevěnými chodníky uprostřed rašelinišť a samozřejmě krásnými výhledy. Okruh je dlouhý cca 13km. Po cestě k jezeru narazíte na jeden z nejvýznamnějších irských raně křesťanských klášterů s přilehlým hřbitovem. Na tomhle místě jakoby se zastavil čas.

Glendalough

Tohle bylo 5 míst, které ve mně zanechaly silný zážitek. V létě roku 2023 jsem se vydala s dodávkou na cestu okolo Irska zvanou Wild Atlantic Way, která kopíruje hranice ostrova a zavede vás na tisíce překrásných míst. Pokud se chcete dozvědět o více krásných místech Irska, doporučuji navštívit webovou stránku www.thewildatlanticway.com.

Přeju, ať si Irsko zamilujete tak jako já.

Marie Tichá

Chceš i ty vyrazit za studiem do Irska? Napiš koordinátorkám na studium@czech-us.cz.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Koordinátor/ka programu Studium v zahraničí (flexibilní, smysluplná práce z domova)

Abychom v CZECH-US mohli plnit ještě více cestovatelských snů, potřebujeme k tomu lidi, kteří jsou na stejné vlně jako my. Které baví,… Více

Tipy na jarní výlety po Holandsku

Jaro je v rozpuku a to znamená, že i v deštivém Holandsku se roztrhala mlha a šedivá zima se proměnila… Více

5 zajímavostí na Irsku, kterých si všimneš, až když tam žiješ

Když přijedete do jakékoli země pouze na týdenní dovolenou, zanechá ve vás spoustu pocitů a dojmů. Většinou projdete hlavní turistické… Více

Rychlokurz irského slangu: Buď ready na tvůj studijní pobyt!

Máte obavy, že byste po vycestování do Irska nerozuměli zdejší angličtině? Rozhodně nejste sami, irský přízvuk a specifické hovorové výrazy… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz