(Po-Pá: 9-15)

Nebudu první ani poslední, pro koho byla Austrálie snem …

Ten sen byl pochovat si koalu, což jinde, než v Austrálii nejde.

Když nám ve škole nabídli výměnný pobyt v Austrálii, využila jsem příležitosti proměnit sen v realitu a výměny se zúčastnit. Realita ale nakonec nebyla ani zdaleka taková, jakou jsem si ji vysnila. Nebylo mi schválené vízum.

Tímto pro mě koaly i celá Austrálie skončily. … nebo jsem si to alespoň myslela.

Když se mi další semestr ozvala sama partnerská univerzita z Austrálie s tím, že by stále o výměnu stáli, nastalo dilema, jestli do toho jít i za těch podmínek, že to nemusí vyjít ani tentokrát.

Neúspěch je pouze příležitost začít znovu s větší moudrostí a odhodláním.

Obavy z neúspěchu tu samozřejmě byly, ale odhodlání to zkusit znovu bylo větší. Tentokrát jsem ale nenechala nic náhodě a obrátila se na Czech-us a jejich program AustraliaOnline. Skrz něj jsem se spojila s Romčou, expertkou na Austrálii, která mi pomohla s celým procesem a žádostí o vízum. To, že svému oboru opravdu rozumí, se mi potvrdilo pár dní po Vánocích, kdy mi jako opožděný dárek přišlo schválené vízum.

dívka krmí v Australii klokany

Tentokrát už nestálo nic v cestě tomu k protinožcům odletět.

Ze zamrzlé Evropy jsem v únoru odletěla do rozpálené jižní Austrálie, kde jsem v Adelaide začala svůj výměnný semestr. Vědomí, že jste na druhé straně zeměkoule, daleko od rodiny a všech známých, se může zdát děsivé, ale upřímně jsem neměla ani chvilku čas na to, aby se mi stýskalo. Je to hlavně kvůli všem těm lidem, které jsem tu potkala, a možná právě proto, že jsme každý úplně jiný, máme si pořád co říct.

Univerzita nabízí perfektní zázemí, od školních spolků, fitness, movie nights, po výlety a tematické týdny, věnované třeba duševnímu zdraví. A když mám dost školy a ruchu města, vyrazím do přírody, která je jedním slovem dechberoucí. Cítit vůni eukalyptu, pozorovat koaly, procházet se po sněhově bílé písečné pláži, poslouchat papoušky a vidět v parku skákat klokany mě jen tak neomrzí.

dívka si v Austrálii chová vombata

I když semestr se už pomalu blíží ke konci, domů se rozhodně ještě nechystám. Klokany jsem sice krmila, pohladila si krokodýla i quokku, obtěžkala vombata, jen ta koala … ta mi zatím chybí a bez toho by australský zážitek prostě nebyl kompletní.

Lucka

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

O životě studenta v Dublinu: Není to jen o biflování!

Chtěl bych se s vámi podělit o nezkreslený a zcela REAL průběh mého všedního dne z perspektivy undergraduate studenta v… Více

Maruška doporučuje: 5 přírodních krás Irska, které musíš vidět

Když jsem se rozhodovala, kde studovat, přišla možnost Irska a já toho o této zemi moc nevěděla. Jako první se… Více

Work and Study Ireland: Kombinuj studium a práci s předem zajištěným bydlením

Bojíš se finanční náročnosti vysokoškolského studia v Irsku? Naše odpověď: Work and Study Ireland! Jsme jediná agentura v Česku i… Více

Úspěchy našich letošních klientů. Na jaké obory v Irsku nastoupili a co řekli o spolupráci s námi?

Dublin, Cork a Galway – to jsou nejčastější destinace studentů, kteří s naší pomocí v září 2023 nastoupili ke studiu… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz