(Po-Pá: 9-15)

Město se v době adventu zahalí do hávu světýlek a vánočních dekorací, které můžeš vidět na každém kroku.

Začalo období adventu a těšení se na Vánoce. Zajímá tě, jak to vypadá v tomto čase v Londýně? Naše klientka Zuzka tam právě nasává tu pravou vánoční atmosféru a kochá se krásou rozsvíceného města. Díky jejímu článku si to můžeš alespoň trochu představit – a kdo ví? Třeba tě Zuzka i inspiruje.

Předvánoční Londýn

Říká se, že předvánoční Londýn je jedno z nejkrásnějších míst na světě.

Město se v době adventu zahalí do hávu světýlek a vánočních dekorací, které můžeš vidět na každém kroku. Rozsvícené jsou celé ulice a všude kolem ozdobené obchody a vchody do hotelů.

Konají se zde vánoční trhy, kde najdeš tradiční stánky s dobrotami, ručně dělané dárky, ale také oblečení, starožitnosti a někde můžeš ochutnat i vánočního krocana.

Trh na Trafalgar Square

Mezi nejznámější trhy patří ten na Trafalgar Square, kam je každoročně dopraven strom z Norska, který je ozdoben velkým množstvím žároviček. Letošní rozsvícení stromu připadá na 5. prosince.

Také zde vystupují pěvecké sbory, které podtrhují atmosféru adventu.

Winter Wonderland v Hyde Parku

Další vánoční trh Winter Wonderland se koná v Hyde Parku – ten je návštěvníkům otevřen již od 21. listopadu. Můžeš si tady vychutnávat pravou vánoční pohádku.

Rodiče sem chodí s dětmi za skřítky a k „Otci Vánoc“. Dalším lákadlem je také strašidelný dům, obří ruské kolo, kluziště, horská dráha a ledové království s kouzelnými sochami z ledu.

Jsou zde i kavárny, restaurace, bavorská vesnička s klobáskami a samozřejmě tradiční občerstvení – svařené víno, horká čokoláda.

Vánoční atmosféra

Atmosféru Vánoc si můžeš užít i na dalších vánočních trzích v Covent Garden nebo na Portobello Road Market.

Londýňané mají rádi bruslení, takže se zde nachází velké množství kluzišť – například u Přírodovědného muzea (The Natural History Museum), na Somerset House, u Alexandra Place, na Hampton Court.

Všude také najdeš prodejní stánky, kolem hraje hudba a naplňuje tě vánočními pocity.

Největší nákupní ulice ve výzdobě nemohou zaostávat. – V Oxfort Street a Regent Street září tisíce světýlek, nespočet žároviček a v obchodech znějí vánoční koledy. Také ulice, které křižují Oxford Street, hrají všemi světelnými barvami. Sem míří lidé za nákupy vánočních dárků a za atmosférou Vánoc, kterou si vychutnáš hlavně po setmění.

Sníh v Londýně

I Londýňané by rádi zažili bílé Vánoce – jak to musí být nádherné, když se bílé vločky snášejí na svátečně rozsvícené ulice…

Jenže bohužel v Londýně, když napadne pár centimetrů sněhu, nastává dopravní kolaps. Autobusy nejezdí, vlaky nejezdí, metro jen omezeně. Na sníh zde připraveni opravdu nejsou.

Protože bydlím v severních Čechách (v Liberci), kde je v zimě spousty sněhu, přijde mi trochu komické, že tak moderní město se nedokáže vypořádat s trochou vloček ☺. – S čím ovšem v porovnání s britskou metropolí zaostáváme, je rozhodně světelná výzdoba, Londýn svítí snad celý.

I když letos bude u nás na náměstí před radnicí „Liberec Eye“ – tedy ruské kolo, které slibuje výhled na Jizerské hory a Ještěd ;).

Pokud by ses taky chtěl/a nechat okouzlit krásou Londýna, a to nejen v době adventu, podívej se zde a nebo se rovnou obrať se na naši koordinátorku a nech si od ní poradit, co vše bys pro to mohl/a podniknout ☺.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Práce na Mallorce: Nekonečný přísun slunce a pozitivní energie

Pro úvod začnu tím, že jsem nikdy nebyla osoba, která by se viděla právě v hotelnictví, věděla jsem ale, že… Více

Letní brigáda v prázdninové vesničce u Baltského moře

Brigáda v Čechách není pro tebe? Mezi nejkrásnější místa v Německu patří bezpochyby pobřeží Baltského moře. Právě tam se nachází… Více

Work and Study Ireland: Kombinuj studium a práci s předem zajištěným bydlením

Bojíš se finanční náročnosti vysokoškolského studia v Irsku? Naše odpověď: Work and Study Ireland! Jsme jediná agentura v Česku i… Více

Velké srovnání letních pracovních programů

Chceš zažít pracovní léto u moře, ale váháš, jestli si vybrat Španělsko, Řecko, nebo Kypr? Připravili jsme pro tebe přehlednou… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz