(Po-Pá: 9-15)

Odjet na čas do Austrálie? Pro mnohé z nás to zní jako vzdálený sen. Lucie a Toli se odhodlali, že si ho splní, a v následujícím článku se rozhodli podělit o svoje zkušenosti a zážitky. A co Ty – necháš se jimi inspirovat a vydáš se na dalekou cestu?

australia

Ahoj, jmenujeme se Lucie a Toli a je nám 27 a 25 let. Náš australský příběh začal zhruba před dvěma roky, kdy se do „země klokanů“ rozhodla odletět Lucčina sestra Lenka, která se se svým přítelem vydala studovat angličtinu do Sydney, a to prostřednictvím agentury AustraliaOnline.

Tou dobou by ani jednoho z nás nenapadlo, že o necelý rok později budeme v Austrálii i my. Dnes jsme tu však již skoro rok a zatím si to zde užíváme plnými doušky. – Rádi se pokusíme podělit o co nejvíc zážitků a přiblížit Ti, jak to tu chodí ;).

Co je potřeba zařídit před odletem

Určitě Ti radíme navštívit agenturu – my máme skvělé zkušenosti s AustraliaOnline, kterou doporučuje i Lucky sestra, jež využila jejich služby nejen zde v České republice, ale i v jejich pobočce v Sydney.

Kolik že to stojí? – Na to se nedá tak jednoduše odpovědět. Záleží totiž na hrozně moc aspektech, jako je druh školy, délka studia apod.

Zkrátka – navštiv agenturu a tam Ti připraví plán „na míru“. A navíc je to nezávazné ;)!

Důvodů, proč navštívit tuto překrásnou zemi, je nespočet – příležitosti tady jsou opravdu pro všechny věkové kategorie a lidi s nejrozmanitějšími zájmy

Co je dobré vědět

V Sydney je několik způsobů, jak se můžeš přepravovat – metrem, autobusem, tramvají,… Spojení pro sever s jihem zajišťují lodě.

Pro všechny uvedené způsoby přepravy je potřeba si pořídit Opal card (ekvivalent předplatné jízdenky). Seženeš ji v každé trafice, nebo na větší zastávce.

Do autobusu se nastupuje předními dveřmi a pak si musíš před řidičem pípnout „Opalku“. Vystupuje se zadními dveřmi a opět si odpípneš, tudíž platíš jen za to, co jsi vskutku ujel/a.

Nejčastější pozdrav? „Hey, Mate!!! How are you?“ Jak se máš, moc nikoho doopravdy nezajímá, ale zato je vždy pozdrav doprovázen úsměvem a pozitivní energií, což hned dokáže zlepšit den (zní to rozhodně líp než „Zdar, vole!“) ☺.

Dojmy po příletu

Sydney nás naprosto očarovalo – velkoměsto ve vybalancovaném soužití s přírodou, zelené parky, palmy, oceán a moderní business centrum. – To je zapotřebí vidět na vlastní oči ☺!

Rovněž jsme byli příjemně překvapeni přístupem místních, kteří jsou velice otevření a nápomocní. Pamatuju, jak jsme se jen chvilku koukali do telefonu na mapu a hned nás zpozoroval jeden pán a téměř „za ruku“ nás doprovodil na místo, které jsme usilovně hledali.

Skutečně je Sydney neuvěřitelně tolerantní multikulturní město, které je rozdělené oceánem na severní a jižní část, jež propojuje slavný Harbour Bridge.

Studium v Austrálii

Školy se nikdo nemusí bát – přátelští a pečovatelští lektoři jsou totiž s Tebou neustále v kontaktu a řeší veškeré Tvé požadavky hned.

A hlavně – ve škole si najdeš plno přátel z celého světa – to Ti garantujeme ☺!

australia

Finanční stránka

Bydlení

  • samostatný pokoj 1os./týden 200 – 300 $
  • samostatný pokoj 2os./týden 300 – 400 $
  • sdílený pokoj/týden 130 – 200 $

Další výdaje

  • benzín 1,3 $/litr
  • paušál 20 – 30 $/měsíc (neomezené SMS, volání, 10-40 GB dat)
  • cestovné/ týden cca 40$

Může se to zdát moc, ale když si najdeš brigádu, dá se tyto náklady v pohodě pokrýt a ještě Ti zbyde něco i na kávu apod. 😉

Nejlepší rozhodnutí v životě

Na závěr chceme dodat jen to, že odcestování do Austrálie bylo jedno z našich nejlepších rozhodnutí v životě.

Důvodů, proč navštívit tuto překrásnou zemi, je nespočet – příležitosti tady jsou opravdu pro všechny věkové kategorie a lidi s nejrozmanitějšími zájmy.

Ano! Bude to i zkouška psychiky a vytrvalosti – přeci jen je to cizí země, daleko od domova, do toho jiná řeč… Na druhou stranu pozitiv je tu daleko víc.

Pokud se rozhodneš jít do toho, máme pro Tebe doporučení – určitě navštiv agenturu AustraliaOnline, my jsme s nimi nanejvýš spokojeni ☺!

P.S.: Pokud vás článek inspiroval, rádi vám s vycestováním do Austrálie pomůžeme. Napište nám na marketa@australiaonline.cz nebo pavlina@australiaonline.cz

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

O životě v Austrálii: Našla jsem místo, kterému chci říkat domov

Začalo to krátce potom, co jsem oslavila svoje 30. narozeniny. Odjakživa jsem byla v Česku nešťatná, a to i přes… Více

Terka o životě na druhé straně Země – v Austrálii

Austrálie mě vždycky lákala a když se mě lidi ptali proč, nevěděla jsem. Věděla jsem jen to, že mě tam… Více

Katka o životě v Austrálii: Lidé tady u protinožců jsou šťastnější

Naše láska k cestování, s manželem Kubou, začala už na vysoké škole, kdy jsme spolu poprvé někam odletěli. Přihlásili jsme… Více

Rodinná škola v srdci Gold Coast

Škola, která ti pomůže se cítit jako doma, přestože se budeš nacházet na druhé straně světa. Představujeme ti Inforum Education,… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz