(Po-Pá: 9-15)

Kanada je spojena s představou divoké přírody, úchvatných hor, rozlehlých jezer a rozmanitostí kultur z celého světa… Za poznáním země javorového listu se vydala i Nikola. Co ji tam nadchlo nejvíce a která místa podle ní rozhodně nesmíte vynechat? Začtěte se do jejího článku a nechte se okouzlit i inspirovat.

lake_moraine

Na rozdíl od sousedících divokých Spojených států amerických je Kanada jejich spořádanější a pokornější sestra, se kterou se rozhodně budete cítit naprosto bezpečně.

Kanada a její krásy

Když se řekne Kanada, co se vám vybaví jako první? Nespoutaná divoká příroda? Vysoké, nekonečné hory? Extrémně mrazivé počasí? Města s obrovskými mrakodrapy? To všechno v zemi javorového listu je. Ale najdete tam toho mnohem víc….

Moje první myšlenky byly podobné. Nevěděla jsem pořádně, co si představit. V té době jsem ještě vůbec netušila, že se třeba jednou budu v Kanadě válet a opalovat na pláži, a to asi hodinu a půl od místa, kde se lyžuje ☺.

Je to země s neuvěřitelnými možnostmi a obrovskou rozmanitostí. Na rozdíl od sousedících divokých Spojených států amerických je Kanada jejich spořádanější a pokornější sestra, se kterou se rozhodně budete cítit naprosto bezpečně.

Přátelské okolí

Lidé v Kanadě jsou neuvěřitelně přátelští, otevření a nápomocní. Není den, kdy by se s vámi někdo nedal do řeči.

Ve všech velkých městech najdete lidi z různých koutů světa a všichni tu mají tendence si navzájem pomáhat a podporovat se. V zemi vládne rozmanitost. Nemusíte se vůbec bát, že budete mít problém se zapadnutím, nebo přizpůsobením se.

vancouver_beach

Proč do Kanady?

Pokud je vaším cílem vyjet do Kanady za prací a budete jeden ze šťastlivců, kterému se podaří dostat Working Holiday víza, využijte je naplno! Jsou to „nijak časově omezená“ víza a pracovat můžete v podstatě kdekoliv.

Jestli je Kanada vaší prázdninovou, turisticko-poznávací destinací, tak se máte rozhodně na co těšit. Kromě již zmíněných impozantních hor a divoké přírody všude kolem byste rozhodně neměli zapomínat na velké kanadské metropole. Není jich sice mnoho, ale zato je v nich téměř nemožné se nudit a každá z nich vám nabídne něco jiného.

Západ je obecně znám jako pohodovější část země, oproti uspěchanému východu. Kromě hor a měst jsou tu také pláže a ostrovy, které byste neměli vynechat.

Pokud v sobě máte trochu dobrodružného ducha, rozhodně stojí za to v Kanadě stopovat. Kanada je pro to jak stvořená ☺.

Malá ochutnávka – Vancouver

Vancouver je za mě jedno z nejkrásnějších měst na světě – na jedné straně lemovaný plážemi, na druhé horami. Je to živé město, ve kterém se neustále něco děje.

Nejlepší dobou pro pobyt ve Vancouveru je rozhodně léto. Město po šedivé zimě a mokrém jaru doslova ožívá. Můžete se těšit na akce všech druhů, ať už to jsou open air koncerty, festivaly, ohňostrojové show, Pride Parade atd.

Národní park Banff

Jestli chcete vidět neporušenou kanadskou přírodu, tak určitě vyrazte do Banff. Je to malé městečko obehnané národním parkem. Můžete tak spojit městkou zábavu a wellness s bohatým nočním životem a také s turistikou v národním parku.

medvedi

Pozor na medvědy! Opravdu zde jsou a potkat je nechcete :D. – Není špatné dělat trošku víc rámusu, abyste měli jistotu, že se k vám nepřiblíží ;).

Lake Louise a Moraine Lake

Obě jezera jsou zhruba hodinu jízdy autem od Banff a patří určitě k místům, která za žádných okolností nesmíte vynechat. Vyhlídky na hory kolem jsou dechberoucí a rozhodně na ně nezapomenete.

P.S.: Pokud vás článek inspiroval, rádi vám s plánováním cesty za kanadským snem pomůžeme, poradíme. Napište nám na canada@czech-us.cz.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Jak jsem si zkusila tři různé práce u jezera Lago di Idro

Pokud váháte nad prací v zahraničí, tak tenhle článek je právě pro vás. V tomto článku bych vás ráda seznámila… Více

Jak jsem odjela do Kanady s batohem na půl roku a zůstala dalších 7 let

Ahoj, jsem Markéta a od malička miluju cestování a poznávání nových kultur a zemí. Ráda plánuji, takže spousta mých cest… Více

Práce na Mallorce: Nekonečný přísun slunce a pozitivní energie

Pro úvod začnu tím, že jsem nikdy nebyla osoba, která by se viděla právě v hotelnictví, věděla jsem ale, že… Více

Co si zabalit na rok do Kanady?

Všichni před odletem do Kanady řešíme víza, práci, jak se dostat do Kanady, kde budu bydlet, co budu dělat a… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz