(Po-Pá: 9-15)

Práce v Irsku

Před pár měsíci, během maturitního období, jsem se rozhodovala, jak budu dál pokračovat ve svém životě. Začínat kariéru v České republice mě ještě neláká a do dalšího studia se mi taky nechce. Nakonec jsem se rozhodla vyrazit na léto s Czech-us do Španělska a musím říct, že jsem prožila nejlepší léto ve svém životě. Proč to tedy nezkusit znova a zase někam jinam?

Šlo to hladce

Veškeré předodletové přípravy byly opravdu velmi snadné. V podstatě si stačilo dát jen online schůzku s koordinátorkou, poslat jí životopis a za pár dní už si kupujete letenku a balíte kufry. Do posledního dne jsem si neuvědomovala, že vlastně na několik měsíců odlétám pryč.

V letadle se mnou seděli další tři Češi. Všichni jsme se společně sešli na letišti v Dublinu, kde na nás čekala koordinátorka se všemi informacemi a ukázala nám, kde budeme bydlet.

Bydlím v severní části Dublinu, v krásném domě se zahradou. Je nás tu dohromady devět a jedná se o lidi ze všech koutů světa. Pokoje jsou převážně po dvou a všichni sdílíme společný obývák a plně vybavenou kuchyň. Já se osobně se spolubydlícími moc často nevídám, protože celý den jsem v práci, nebo někde lítám, ale vždy, když večer přijdu domu, tak na někoho na chodbě narazím a je příjemné si pokecat o tom, jaký jsme měli den.

Pohovor a práce

Pracuji v restauraci Wagamama, která se zaměřuje na asijské jídlo. Mám to něco málo přes půl hodiny cesty, přímým autobusem z ubytování. Práci mi dohodili ještě předtím, než jsem přiletěla do Dublinu a hned druhý den mě čekala schůzka a oficiální pohovor. Měla jsem celkem trému, protože v angličtině opravdu nejsem tak dobrá. Upřímně – když jdete na pohovor, musíte se trošku připravit, alespoň na dvě základní otázky, které víte, že na pohovoru dostanete. A to je: řekněte mi něco o sobě a jaké máte zkušenosti. Obě otázky jsem s mojí angličtinou zvorala, ale přesto si mě tam nechali a jsem za to moc ráda.

Už mám za sebou 2 týdny v práci, všichni jsou hrozně milí, každý den se učím něco nového. S irským přízvukem bojuju do teď, ale není nic, co by nevyřešila tužka s papírem nebo gestikulace. ?

Práce v Irsku

Volný čas

Dublin je opravdu nádherné město a má toho dost, co nabídnout. Když mám trochu času, chodím do centra, zaběhat si do parku, nebo si jen tak zajdeme s kamarády na Guinness do místního pubu.

Day OFF

Přestože mě tahle práce baví, není nad to si udělat celodenní výlet. Irsko je opravdu malý stát, takže busem se za 3 hodinky dostanete na druhou stranu ostrova. Už jsem takhle byla v Galway a v národním parku Connemara, projela jsem se na kole v Killarney a vylezla na nejvyšší horu Irska… a to všechno za prvních pár dnů. Ta příroda vás prostě nenechá sedět doma.

Zatím Irsko můžu jen doporučit!

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Práce na Mallorce: Nekonečný přísun slunce a pozitivní energie

Pro úvod začnu tím, že jsem nikdy nebyla osoba, která by se viděla právě v hotelnictví, věděla jsem ale, že… Více

Letní brigáda v prázdninové vesničce u Baltského moře

Brigáda v Čechách není pro tebe? Mezi nejkrásnější místa v Německu patří bezpochyby pobřeží Baltského moře. Právě tam se nachází… Více

Work and Study Ireland: Kombinuj studium a práci s předem zajištěným bydlením

Bojíš se finanční náročnosti vysokoškolského studia v Irsku? Naše odpověď: Work and Study Ireland! Jsme jediná agentura v Česku i… Více

Velké srovnání letních pracovních programů

Chceš zažít pracovní léto u moře, ale váháš, jestli si vybrat Španělsko, Řecko, nebo Kypr? Připravili jsme pro tebe přehlednou… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz