(Po-Pá: 9-15)

V případě, že plánujete v budoucnu navštívit Kanadu, měli byste vědět, že došlo ke změně v rámci cestování do Kanady a to konkrétně pro cestující dopravující se letecky. V rámci bezvízového styku zavedla vláda Kanady elektronickou cestovní registraci Electronic Travel Authorization též “eTA”. Registrace je od 10. listopadu 2016 povinná. ETA je jen další požadavek v rámci letu do Kanady kromě ostatních dokumentů, které stále zůstávají (pas a další povinné dokumenty dle typu víz). Tento systém je velmi podobný tomu, který funguje v USA, tzv. ESTA (Electronic System for Travel Authorization).

Elektronickou registraci byste měli provést před nákupem letenky, neboť bude vyžadována před nástupem do letadla. Jakmile budete v rámci registrace schváleni, získáváte platnost eTA na 5 let nebo do vypršení platnosti pasu, se kterým jste žádali. Během této doby můžete létat do Kanady bez nutnosti provádět další registrace.

Kdo nepotřebuje eTA?

ETA není vyžadována od občanů USA a od držitelů platných kanadských víz. Dále také od cestujících přijíždějících na území Kanady po zemi nebo po moři (autem, lodí atd.).

Kde si mohu eTA vyřídit, jak registrace probíhá?

Žádost o eTA proveďte elektronicky na následující stránce zde.

Registrace je velmi jednoduchá a trvá pouze pár minut. Potřebujete k ní jen 3 věci: platný pas, platební kartu Visa, Mastercard nebo American Express a aktivní e-mailovou adresu. Cena za registraci je 7 CAN.

Další informace najdete na Canada.ca/eTA.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Co si zabalit na rok do Kanady?

Všichni před odletem do Kanady řešíme víza, práci, jak se dostat do Kanady, kde budu bydlet, co budu dělat a… Více

Do Kanady s agenturou vs. na vlastní pěst

Opravdu si myslíš, že vyrazit do Kanady s agenturou je zbytečně drahá záležitost? 🤔 Co když ti řeknu, že naopak… Více

Jak na daně v Kanadě

Buďme upřímní. Daně nejsou to nejzajímavější téma, které chceš o Kanadě číst. Je ale dobré mít ve financích alespoň trochu… Více

Banff vs. Jasper: Srovnání oblíbených kanadských lokalit

Pokud se rozhodneš o práci v kanadských horách, asi se budeš ptát, které místo bude pro tebe to pravé. Sepsali… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz