(Po-Pá: 9-15)

Zkusit štěstí někde jinde, odejít z domova, z místa, které známe a kde máme své přátele, známé, rodinu a zázemí, je jedna z největších výzev, jakým se v životě můžeme postavit. Myšlenka na odchod do zahraničí, ať už za studiem či prací, tak může být po právu někdy trochu děsivá. Jaké to bude začínat někde, kde nikoho neznám, nevím, jak to tam vypadá a funguje? Jak to zvládnu, co když nenajdu nové přátele, co když se nedomluvím, a co když se mi tam nebude líbit?

Výzva - Jít do toho!

Je přirozené obávat se neznáma

To jsou myšlenky a obavy, se kterou se potýká téměř každý, kdo nad studiem či prací v zahraničí uvažuje. A mnohé tyto obavy od této životní změny nakonec i odradí – a většinou zcela zbytečně. Proč? Protože, jak se říká, nic se nejí tak horké, jak se uvaří. Je přirozeností lidské povahy obávat se neznáma – ale pravdou je, že právě tyto obavy jen málokdy skutečně odpovídají skutečnosti.

Znáte to sami – nejspíš jste už zažili situaci, kdy jste se něčeho dlouho obávali a kvůli tomu to donekonečna odkládali, abyste nakonec, kdy to přijde, zjistili, že vlastně o nic nešlo a vy jste vše zvládli přirozeně a bez větších problémů.

Stejné je to i se životem a přesunem do zahraničí. Nakonec jsou totiž lidé i život stejní – co je těžké doma, bude těžké i jinde, ale stejně jako to zvládáte tam, kde to znáte, zvládnete to i na novém místě a v cizí zemi. Stačí to zkusit.

A nejen to. Jsou to totiž právě ty situace a momenty, kterých se obáváme, které nás nakonec nejvíce posunou. Protože jsou to právě extrémní situace a životní změny, které nás donutí se změnit k lepšímu, které nás donutí růst.

Je v nás mnohem více

Když se sami dobrovolně rozhodneme čelit svému strachu, zkusit něco, co jsme nikdy nezkusili, otestovat sami sebe, zjistíme, že je v nás mnohem více, než by nás kdykoli předtím vůbec napadlo. Že máme na víc a že zvládneme to, co bychom nikdy nečekali – a právě to nás posune tak, jak bychom nečekali ani v nejdivočejších snech.
Takže do toho.

Nebudete litovat.

[regbutton text=“Registrovat“]

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Adriana: Kanadské Rockies pro mě navždy budou nejkrásnějším místem na světě.

Na Working Holiday jsem vyrazila v roce 2015 a zakotvila jsem na celý rok a půl v Banffu. Teď jsem… Více

Filipova cesta kolem světa s jasným cílem: pomáhat druhým

Pokud nás sleduješ delší dobu, o Filipovi jsi už možná slyšel/a. Filip byl s námi jako plavčík v USA, pomáhal… Více

Czech-us letos slaví 20 let od svého založení

2002 Psal se rok 2002 a budoucí zakladatelé agentury Czech-us, v tu dobu studenti vysoké školy, tráví společně patrně to… Více

Czech-us slaví 20 let a naděluje bezúročné půjčky na studium v Kanadě

Agentura Czech-us brzy oslaví 20 let od jejího založení. Proč je právě tohle výročí významné pro studium v Kanadě? Čti… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz