(Po-Pá: 9-15)

Po pár pracovních zkušenostech v zahraničí jsme se koncem roku 2018 rozhodovali kam dál. Podívali jsme se na náš Bucket list toho, co chceme v životě vidět a zažít a najednou bylo všechno jasnější. Bude to Kanada! A my se proto rozhodli udělat všechno.

S agenturou, nebo bez?

Nápad byl teda na světě a my se rozhodovali, jestli vyjet na vlastní pěst, nebo vyjet znovu přes Czech-us, se kterým jsme měli zažitou spolupráci už díky programu Work and Travel v USA. Stačil jeden úvodní hovor s koordinátorkou Adrianou Nečasovou a měli jsme rozhodnuto. Czech-us byla skvělá volba!

Díky Job Fairu (rozhodně ho doporučujeme) jsme už v listopadu získali pracovní pozici v Banffu a potom jsme se už jen modlili, abychom s přítelkyní oba dostali víza, která nám s neuvěřitelným štěstím opravdu přišla! Znovu věříme, že nám s tim Adri hodně pomohla a moc jí děkujeme!

Kanadská příroda je bezesporu ten největší důvod, proč by se sem člověk měl alespoň jednou za život podívat.

Náš druhý domov jménem Banff

Mrakodrapy v Calgary už nás po několika návštěvách New Yorku zas tak moc nepřekvapily, ale za to ty do mraků se táhnoucí pohoří Banff National Parku, ke kterým jsme se pomalu blížili? Z těch se nám tajil dech už při cestě k nim a ani po roce to člověka prostě neomrzí. Tady jsme totiž horami obklopený. Stačí jenom vyjít ven z ubytování a jsme přímo v centru velikánů. Úplně stejně nás tady ohromilo, jak se tady zvířata vůbec nebojí. Po ulicích se volně procházejí srnky a jeleni a na túru je samozřejmostí přibalit si bear spray, protože jeden nikdy neví. Kanadská příroda je bezesporu ten největší důvod, proč by se sem člověk měl alespoň jednou za život podívat.

Hurá do práce!

Začali jsme s Natkou oba dva jako pokojský u Banff Lodging Company, což je tu naprosto běžná věc a skvělý je, že se tady můžete celkem dost rychle vypracovat na vyšší pozici, nebo si třeba najít druhou práci. ? Já například hned na začátku začal pracovat párkrát v týdnu ještě jako dishwasher v hotelové restauraci a po třech měsících mě u nás v resortu zaučili z housekeepera na housemana, což byla pro mě ta nejlepší volba. Za to Natka si zas po pár měsících našla skvělou druhou práci ve Sweet shopu. Takže stačí trochu trpělivosti a vždycky se něco najde!

O zábavu není nouze

Další skvělou výhodou Banffu jsou možnosti všech různých aktivit! Ať už je léto nebo zima, člověk se tu prostě nenudí.

Kolem je nespočet hor a kopců, na který se můžete vyškrábat a třeba výšlap na Mt. Rundle jsme s Natkou zařadili jako jednu z nejšílenějších věcí, do který jsme se kdy pustili. V létě jsme si půjčovali kánoe a sjížděli Bow river, nebo se tu každý týden pořádala ve městě Movie Night pod širým nebem.

V zimě jsou tady otevřený 3 lyžařský střediska a jedno z nich máme skoro za barákem. Nejvíc skvělý ale je, že po celý rok v Banffu funguje program všech možných sportů od hokeje třeba až po volejbal, na které můžete chodit. Vždy se sejde náhodná parta lidí, vy zaplatíte 6,5$ a jde se na to! Já si tady pořídil za pár kaček hokejovou výstroj a šlo se hrát. Ani nejde vypsat, kolik se toho tady dá dělat. V podstatě se tu jeden nikdy nenudí a vlastně se to ani nedá všechno stíhat!

Z toho, jak se stát zachoval, nám spadla brada

Kdybych měl ale tu hitparádu všech pozitiv života v Banffu nějak zakončit, tak musim nejvíc vyzdvihnout lidi a jak to tady všechno funguje. Možná jsme měli jenom štěstí a někdo má jinou zkušenost, ale my jsme tady za ten rok opravdu neměli nějaké větší problémy, a když už se něco menšího objevilo, tak nám to vždycky někdo pomohl vyřešit a nakonec to dobře dopadlo.

Největším šokem v hezkém slova smyslu bylo to, jak se k nám (jako k cizincům) Kanada zachovala teď při pandemii. Díky Covidu-19 tady přišli skoro všichni o práci a my zvědavě čekali, co se bude dít a jestli budeme muset jet předčasně domů. Situace je ale taková, že nám zaměstnavatel zlevnil ubytování z 13$/osoba jenom na 3$ a stát nám poskytl podporu 2000 CAD měsíčně po dobu čtyř měsíců. Z toho nám prostě spadla brada a nemůžeme být šťastnější za to, že můžeme celou situaci přečkávat právě tady!

Neváhej a pojď do toho taky!

Kanada si doslova získala místo v našich srdcích a i když nás už brzo čeká další výprava na Nový Zéland, tak se nám po zemi javorového listu bude zatraceně stýskat. Pokud teda o Working Holiday programu v Kanadě přemýšlíte, tak jenom nepřemýšlejte a jděte do toho. Nebudete litovat!

Pro více zážitků z našich cest, můžete navštívit náš instagramový účet @best_travel_buddies

Matěj a Natka

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Jak jsem si zkusila tři různé práce u jezera Lago di Idro

Pokud váháte nad prací v zahraničí, tak tenhle článek je právě pro vás. V tomto článku bych vás ráda seznámila… Více

Jak jsem odjela do Kanady s batohem na půl roku a zůstala dalších 7 let

Ahoj, jsem Markéta a od malička miluju cestování a poznávání nových kultur a zemí. Ráda plánuji, takže spousta mých cest… Více

Práce na Mallorce: Nekonečný přísun slunce a pozitivní energie

Pro úvod začnu tím, že jsem nikdy nebyla osoba, která by se viděla právě v hotelnictví, věděla jsem ale, že… Více

Letní brigáda v prázdninové vesničce u Baltského moře

Brigáda v Čechách není pro tebe? Mezi nejkrásnější místa v Německu patří bezpochyby pobřeží Baltského moře. Právě tam se nachází… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz