(Po-Pá: 9-15)

V červnu 2024 uběhly 2 roky od mého prvního výjezdu do Německa přes agenturu Czech-us. Práci v restauraci na ostrově Rujána jsem ale tentokrát vyměnila za práci na recepci v kempu v Bavorsku – a nelitovala jsem, přestože nadšence do kempování ze mě ani dvouměsíční pobyt neudělal.

Jak probíhá práce na recepci v Bavorsku

Můj typický pracovní den byl rozdělen na dvě směny po čtyřech hodinách. Ranní směna mi začínala zpravidla mezi 6. – 7. hodinou ráno, kdy jsem rozpékala pečivo, které si hosté mohli objednat den předem. To, v kolik hodin jsem začínala pracovat, se odvíjelo od počtu objednávek. Od 8 hodin byla otevřená recepce. Vydávali jsme hostům objednané pečivo, popř. prodávali další drobnosti (součástí recepce byl i malý obchod), připravovali kávu a vyřizovali check-in hostů, kteří přijeli předešlý den po otevírací době recepce, a check-out. Kromě přímého kontaktu s hosty bylo součástí práce na recepci také pravidelný úklid, doplňování zboží, příprava formulářů na odpolední směnu a vyřizování telefonátů.

O práci v Německu

Mezi 11. – 15. hodinou jsem měla polední pauzu a poté jsem pracovala ještě na odpolední směně od 15 do 19 hodin. Hlavní náplní odpolední směny byl check-in nově přijíždějících hostů, ukázání místa na plánku kempu, kde mohou zůstat, a zodpovídání případných dotazů.

Lepší i horší dny

Práce na recepci byla pro mě občas psychicky náročná, protože ne každý host byl v příjemné „dovolenkové” náladě nebo někdy bylo hostů jednoduše příliš, nicméně díky tomu, že jsme na směně byli minimálně ve dvou, se to dalo zvládnout.

Mou celkovou spokojenost ovlivnili z velké části právě skvělí kolegové a kolegyně.

Práce v Německu

Všichni byli vždy ochotni pomoci a mezi kterými jsem se vždy cítila vítaná. Při rozhovorech s nimi jsem si také nejvíce procvičila mluvenou němčinu a angličtinu, což mi pomohlo zapracovat na plynulosti ve vyjadřování v obou jazycích.

Volné dny jsem mívala v pondělí a středy, které jsem využívala na menší i větší výlety po okolí. Na pobočce Deutsche Bahn jsem si vyřídila za 49€ měsíčně Deutschlandticket, který mi umožnil využívat regionální dopravu bez omezení, a navštívila např. města Mnichov, Regensburg, Augsburg, Ingolstadt, Abensberg a Nördlingen. Někdy jsem zase podnikla jen menší výlet po okolí na kole, jež jsem měla v době pobytu půjčené od kolegy.

práce v německu

Jiný pohled na cestování

Někteří lidé z mého okolí nechápou, že jsem celé letní prázdniny strávila pracovně, mně osobně to ale dává obrovský smysl, protože tyto krátkodobé výjezdy do zahraničí vidím spíše jako způsob finančně dostupného cestování, při kterém si navíc můžu i dobře vydělat.

práce v německu

Během více než dvou měsíců, které jsem na místě strávila, jsem mohla danou lokalitu poznat lépe, než kdybych přijela na týden či dva jako turistka.

Na příští léto ještě sice plány nemám, ale už teď tuším, že jsem takto necestovala naposled.

Klára

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Únik ze školní rutiny: Práce číšníka v luxusním hotelu na slunečné Mallorce

Škola dokáže být obrovským zdrojem stresu, který nás vyčerpává a tlačí na nás ze všech stran. Konec semestru je pro… Více

Můj typický pracovní den u jezera Idro v Itálii

Psal se březen roku 2023 a já si na poslední chvíli řekla, že bych chtěla prožít nezapomenutelné letní prázdniny. Dostala… Více

Brigáda v Německu aneb skvělé léto u Bavorského moře

Po své první pracovní zkušenosti v Sasku jsem se rozhodl strávit léto v Bavorsku, které mě dlouhodobě lákalo moderními městy,… Více

Jak jsem si zkusila tři různé práce u jezera Lago di Idro

Pokud váháte nad prací v zahraničí, tak tenhle článek je právě pro vás. V tomto článku bych vás ráda seznámila… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz