(Po-Pá: 9-15)

Kdybyste třeba váhali nad uskutečněním cesty do Kanady z důvodu strachu ze zpoždění a ztráty zavazadel, což je v dnešní době dost běžné, tak věřte, že to vždy dobře dopadne.

Kanada

Moje cesta je ukázkovým příkladem.

Původní plán zněl: V neděli ráno vyrazit z Prahy a odpoledne doletět do Calgary, tam si za 2 dny zařídit vše potřebné a pak vyrazit do Banffu, kde jsem měl pracovat.

To mi to ale hezky začíná …

Můj původní plán mi zkomplikovalo 12 hodinové zpoždění prvního letu do Londýna.

Kupoval jsem letenky přímo u dopravců, tak mi navazující let přebookovali na středu. Nejspíš ale ve WestJetu nedostatečně proškolili svoje zaměstnance, protože mi pak na letišti řekli, že přebookování udělali špatně a ať si znovu zavolám dopravci.

Sedím v Londýně na letišti a přemýšlím, jak se dostanu do Kanady.

S chlápkem na zákaznickém servisu jsem se během 6 hodinového telefonátu celkem sblížil, byla ale škoda, že mi neuměl upravit rezervaci a čekal na jejich support, který ve 2 ráno jejich času moc nefungoval.

Tak mi potom alespoň dal refund za letenku, ale já jsem stejně seděl v Londýně na letišti a přemýšlel, jak se dostat do Kanady.

„Dovolená“ v Londýně

Muj pobyt v Londýně se tak protáhl z plánovaných 3 hodin na 6 dní. Mimo shánění ubytování a rušení rezervací v Calgary jsem si chtěl alespoň tento nečekaný pobyt na ostrovech zpříjemnit. Mrknul jsem do centra na Tower Bridge a jako velkého sportovního fandu mě potěšilo, že jsem se podíval na Wimbledon.

Wibledon

Novou letenku, kterou jsem si koupil na pátek jsem měl přes Montreal.

Ten pocit, kdyz jsem nasedal konečně v Londýně do letadla směr Kanada byl k nezaplacení.

Tohle ještě nebyl konec

Moje cestovatelské strasti pokračovaly. Na imigracnim v Montrealu sice proběhlo vše v pořádku, ale opět z původních 10 hodin čekání bylo 16 a já měl zase strach, že nestihnu již zaplacený autobus z Calgary do Banffu.

Vrchol všeho byl, když jsme konečně nastoupili do letadla, ale v tom letuška ohlásila: “Boarding is completed, but we are still waiting for our pilot. I’ll inform you every 30 minutes about our status.”

Naštěstí jsem byl tak unavený, že jsem hned usnul. Na pilota se čekalo asi jen hodinu. Přiletěli jsme do Calgary a já jsem měl 30 minut na to si vyzvednout kufr a najít místo, kde mě vyzvedne autobus. Vše jsem stihl asi za 10 min a do Banffu jsem dorazil včas.

No a teď už tu 2 měsíce pracuji na front desku, kde potkávám lidi ze všech zemí světa. Někteří jsou dost sdílní a dá se s nimi v pohodě pokecat. Jiní hosté jsou věční potížisté … ale ti jsou všude … 🙂

Kanada

Cesta do Kanady nemusí být jednoduchá, ale stojí za to.

Pokud chceš taky vyrazit do Kanady, napiš nám na canada@czech-us.cz. Věříme, že budeš mít při cestě o něco víc štěstí, než měl Dan. 🙂 Hlavně je třeba myslet na to, že jestli někdy najdeš v životě cestu bez překážek, určitě nikam nevede. 😉

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Co si zabalit na rok do Kanady?

Všichni před odletem do Kanady řešíme víza, práci, jak se dostat do Kanady, kde budu bydlet, co budu dělat a… Více

Letní brigáda v prázdninové vesničce u Baltského moře

Brigáda v Čechách není pro tebe? Mezi nejkrásnější místa v Německu patří bezpochyby pobřeží Baltského moře. Právě tam se nachází… Více

Work and Study Ireland: Kombinuj studium a práci s předem zajištěným bydlením

Bojíš se finanční náročnosti vysokoškolského studia v Irsku? Naše odpověď: Work and Study Ireland! Jsme jediná agentura v Česku i… Více

Do Kanady s agenturou vs. na vlastní pěst

Opravdu si myslíš, že vyrazit do Kanady s agenturou je zbytečně drahá záležitost? 🤔 Co když ti řeknu, že naopak… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz