(Po-Pá: 9-15)

Potřebujete inspiraci, kterak se dá strávit volný den v hlavním městě Spojeného království? A chcete vědět, jak se vyhnout velkým frontám u oblíbených atrakcí? Filip, který tam již nějakou dobu pobývá, vám přináší v tomto článku pár osvědčených tipů.

Londýn je strašně velké město, proto nabízí také hodně příležitostí na zábavu.

filip_5

Ráj pro milovníky památek

Pokud člověk hledá památky, tak se má jako v ráji, protože většina z nich je tu k vidění zdarma. Jen se musíte často dopředu zaregistrovat, protože je o ně opravdu zájem – ale to je snad jasné ☺.

Můžete zajít třeba do Britského muzea, kde jsou rovněž všechny exponáty zdarma, a navíc si tam můžete dát výbornou kávu nebo jídlo. Nevýhodou jsou jen davy lidí – denně jich tu projde tisíce.

trong>Mezi další místa, co bych vám doporučil navštívit, patří Trafalgarské náměstí (anglicky Trafalgar Square); vyskytuje se zde sice též hodně lidí, ale rychle se tam vyfotit jde.

K zajímavým historickým stavbám řadím určitě Buckinghamský palác, který je obklopen nádhernými zahradami. Pokud budete mít štěstí a budete v Londýně ve správnou dobu, tak se dokonce můžete dostat dovnitř.

Mezi placené památky patří Tower, kde dáte za vstupné sice kolem 40 liber, ale stojí to za to, protože je to nádherné místo, i když to je vězení s mučírnou. Navíc se tam někdy koná Food Festival – a v tu dobu máte Tower zdarma!

Určitě nesmím zapomenout na London Eye, za který se tedy také platí. Musí se vystát nekonečná fronta, ale ten výhled je bomba, a navíc je tam kolotoč u oka, takže taky super ☺☺.

Rozmanitá nabídka Londýna

Pokud máte rádi trochu víc akce, tak tu můžete zajít na bungee jumping nebo na takový divný kolotoč do výšky. Na tyto atrakce je samozřejmě vstupné a nestojí to málo, ale pokud si chce člověk užít, tak to za to dá ☺.

Nejlepší aktivitou podle mě je návštěva kina – výborně si procvičíte angličtinu a navíc uvidíte filmy dřív, než se promítají v ČR (teda někdy). Jen musíte dát pozor – lístky stojí podle toho, v jaké části města se kino nachází. V centru jsou mega drahé, ale ve 3. zóně to vyjde levněji než v ČR, proto se to tam vyplatí více.

Dále zde najdete množství aquaparků a bazénů, kde sice vstup není moc drahý, zato se tu však hemží hodně lidí, takže je to v pohodě, i na nic.

Největší adrenalinová akce jsou podle mě stejně nákupy v obchoďáku – tam potkáte nejvíce lidí v celém městě. Jen pro příklad: chtěl jsem si nakoupit několik věcí, což mělo zabrat pár minut, ale nakonec jsem tam strávil 2 hodiny ☺.

Místa na relax

I pro odpočinek nebo na klidnou procházku se v Londýně nabízí dostatek příležitostí. Z parků bych vám doporučil například Regent’s Park, kde se nachází výstava umění. Také je tady spoustu míst na relax a na kávu se zmrzlinou, a navíc i kouzelné zahrady s kytkami, které jsem jinde v životě neviděl.

Jiné moje oblíbené parky, ve kterých se dobře odpočívá, jsou Hyde Park a St. James’s Park.

Mezi další oddychové atrakce patří například projížďka lodí, která sice opět něco stojí, ale je opravdu příjemná – teda pokud nemáte mořskou nemoc ?.

Když se nad tím tak zamyslím, vlastě je „odpočinkové“ celé město, pokud se vyhnete nejvíc rušným místům.

A můj tip za závěr: I když byste čekali, že v Londýně bude u hodně atrakcí velká fronta, není tomu tak, když tam jste před otvíračkou ? ?.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Práce na Mallorce: Nekonečný přísun slunce a pozitivní energie

Pro úvod začnu tím, že jsem nikdy nebyla osoba, která by se viděla právě v hotelnictví, věděla jsem ale, že… Více

Letní brigáda v prázdninové vesničce u Baltského moře

Brigáda v Čechách není pro tebe? Mezi nejkrásnější místa v Německu patří bezpochyby pobřeží Baltského moře. Právě tam se nachází… Více

Work and Study Ireland: Kombinuj studium a práci s předem zajištěným bydlením

Bojíš se finanční náročnosti vysokoškolského studia v Irsku? Naše odpověď: Work and Study Ireland! Jsme jediná agentura v Česku i… Více

Velké srovnání letních pracovních programů

Chceš zažít pracovní léto u moře, ale váháš, jestli si vybrat Španělsko, Řecko, nebo Kypr? Připravili jsme pro tebe přehlednou… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz