(Po-Pá: 9-15)

Před odjezdem do Londýna jsem se bál mluvit s lidmi anglicky a měl jsem obavy, jestli se tu vůbec nějak dorozumím. Nyní si troufám říct, že dokážu bez zaváhání plynule komunikovat.

David si díky programu LONDON Job&Fun, který již třetím rokem uskutečňuje nezisková organizace Nadání a dovednosti spolu s agenturou Czech-us, ověřil, zda zvládne žít a pracovat v Londýně. Ve svém posledním článku se zamýšlí nad tím, jak ho pobyt v britské hlavní metropoli ovlivnil. Co všechno se tedy v jeho životě změnilo?

Tento článek je mým posledním a rád bych v něm shrnul to, co mi pobyt v britské hlavní metropoli dal.

Život v cizí zemi

Myslím si, že díky pobytu v Londýně jsem se osamostatnil. V první řadě jsem se konečně naučil, jaké je to spoléhat pouze na sebe a žít sám „na vlastní pěst“, bez jakékoliv pomoci.

Naučil jsem se hospodařit s penězi, což je podle mě velmi důležitá věc v životě, kterou by měl člověk umět. V rámci hospodaření jsem se naučil šetřit, jelikož jsem byl zvyklý z Prahy si kupovat vše, co se mi líbilo, a zde v Londýně jsem si už nemohl dovolit tolik utrácet.

Vyzkoušel jsem si, jaké je to žít v cizí zemi. Mluvit jiným jazykem, než jsem zvyklý. Získal jsem cenné zkušenosti a nezapomenutelné zážitky.

Zjistil jsem, co jsem schopný vydržet, jak dokážu řešit nové situace a jak rychle se umím přizpůsobit novému prostředí. Také mám větší sebevědomí a rozšířil jsem si obzory.

Nadto jsem si uvědomil, že se v jiných zemích nemají o moc lépe než my v České republice, takže jsem si začal více vážit věcí, co jsem bral dříve jako samozřejmé.

Seznamování se s lidmi

Ve svém prvním článku jsem zmiňoval, že bych chtěl poznat cizí kulturu a nové lidi. – Troufám si říci, že jsem Londýn poznal opravdu velmi dobře. Na anglicky mluvící lidi jsem si též brzy zvykl. V práci jsem se setkal se spoustou lidí z celého světa.

Jsem také neuvěřitelně rád, že jsem poznal Michaela, který nebyl pouze jen mým spolubydlícím, ale i skvělým kamarádem. Díky němu se stal tento pobyt zajímavějším.

Pracovní zkušenost

Práce zde je pro mě už běžná rutina a chodím tam rád, zvykl jsem si. To však nemohu tvrdit o svém vstávání ve čtyři hodiny ráno, když mám ranní směnu :D.

Nevydělal jsem si tolik peněz, kolik jsem si představoval, jelikož moje celkové náklady tu byly hodně vysoké, ale nejdůležitější je ta samotná zkušenost.

Pokroky v angličtině

Jedním z hlavních důvodů, proč jsem se zúčastnil tohoto programu, bylo, že jsem se chtěl zdokonalit v anglickém jazyce, který jsem u nás v České republice moc nevyužíval.

Před odjezdem do Londýna jsem se bál mluvit s lidmi anglicky a měl jsem obavy, jestli se tu vůbec nějak dorozumím. Nyní si troufám říct, že dokážu bez zaváhání plynule komunikovat.

Tento pracovní pobyt v Londýně mi toho mnoho dal. Všem proto doporučuji vycestovat kamkoliv do zahraničí, pokud máte tu možnost, jelikož to za to opravdu stojí ☺.

Na závěr bych chtěl moc poděkovat za podporu všem, díky kterým jsem mohl tento fantastický pobyt v Londýně absolvovat.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Práce na Mallorce: Nekonečný přísun slunce a pozitivní energie

Pro úvod začnu tím, že jsem nikdy nebyla osoba, která by se viděla právě v hotelnictví, věděla jsem ale, že… Více

Letní brigáda v prázdninové vesničce u Baltského moře

Brigáda v Čechách není pro tebe? Mezi nejkrásnější místa v Německu patří bezpochyby pobřeží Baltského moře. Právě tam se nachází… Více

Work and Study Ireland: Kombinuj studium a práci s předem zajištěným bydlením

Bojíš se finanční náročnosti vysokoškolského studia v Irsku? Naše odpověď: Work and Study Ireland! Jsme jediná agentura v Česku i… Více

Velké srovnání letních pracovních programů

Chceš zažít pracovní léto u moře, ale váháš, jestli si vybrat Španělsko, Řecko, nebo Kypr? Připravili jsme pro tebe přehlednou… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz