(Po-Pá: 9-15)

David má za sebou první rok studia na vysoké škole a rozhodl se využít svého volna zajímavým a hlavně jiným způsobem než obvykle. V rámci programu LONDON Job&Fun, který již třetím rokem realizuje nezisková organizace Nadání a dovednosti spolu s agenturou Czech-us, se tak vydal do britské metropole. Zajímá Tě, proč si vybral právě Londýn a jaké jsou jeho další plány?

4 měsíce prázdnin

Dokončil jsem úspěšně první rok na vysoké škole a měl jsem tak k dispozici neuvěřitelné čtyři měsíce prázdnin. Nastalo pro mě dilema, co budu během tohoto období vlastně dělat? Jestli budu zase celé prázdniny pracovat, nebo naopak nebudu dělat vůbec nic.

Nakonec mi došlo, že takhle dlouhého volna chci využít a že ho chci strávit zajímavým a hlavně jiným způsobem než obvykle. Zároveň mě velice lákalo si pomocí brigády nebo práce přivydělat nějaké peníze.

Rozhodně doporučuji všem cestovat a zkusit si pracovat v zahraničí! Rozšíří
vám to obzory a přinese spoustu cenných zkušeností.

Skvělá příležitost

Najednou mi byla poskytnuta úžasná nabídka zúčastnit se programu LONDON Job&Fun, který má na starosti nezisková organizace Nadání a dovednosti. Jedná se o program, kdy na 4 měsíce vycestujete za prací do Londýna. Navíc vám jsou od finančních partnerů zaplaceny počáteční náklady, které jsou opravdu vysoké.

Neváhal jsem a ihned jsem tuto možnost využil. – Kdo by taky nechtěl strávit prázdniny v Anglii, že? V Londýně jsem navíc byl už několikrát a vždy se mi tam líbilo.

A tak jsem tedy vyplnil přihlášku, prošel výběrovým řízením a teď sem tady ☺.

Proč právě Londýn

Rozhodl jsem se odjet pracovat do Londýna, protože jsem chtěl poznat cizí kulturu a nové lidi. Dalším důvodem bylo, že jsem se chtěl zlepšit v anglickém jazyce, jelikož v České republice jej moc nevyužívám. Dále je také pravda, že si tu vydělám mnohem více peněz než u nás v České republice. No, a v neposlední řadě – miluju cestování!

david_londyn

Moje plány a zdroj inspirace

Mám v plánu navštívit Edinburgh, který je hlavním městem Skotska, a Dublin, který je hlavním a největším městem Irska.

Jelikož jsem fanouškem fotbalového týmu Manchester United, tak chci také vidět na vlastní oči stadion Old Trafford, který se nachází v Manchesteru.

Snad se mi to vše podaří ☺.

Inspirovalo mě hodně mých kamarádů, kteří odjeli do zahraničí pracovat. Kromě toho mi také doporučili vycestovat konkrétně do Londýna, protože je tu prý velká poptávka a není vůbec těžké najít si práci.

Spolupráce s agenturou Czech-us

Jsem rád, že jsem na to první dny nebyl sám – Czech-us mi se vším pomohl. Tím mám na mysli, že mi pomohli zařídit NIN pojištění, Oyester card, britský bankovní účet a perfektně sepsat životopis.

Koordinátorka Gabriela mi také pomáhala se sháněním práce. Domluvila mi nějaké pohovory a hned po prvním z nich mi nabídli “trial shift“. Jednalo se o krátkou směnu, kde si mě otestovali a já si naopak vyzkoušel, jestli by mě daná práce bavila. Práci jsem si tak našel velmi rychle a jednoduše, bez nějakých problémů.

Na závěr bych chtěl říci, že tyto prázdniny budou určitě jedny z mých nejlepších. Rozhodně doporučuji všem cestovat a zkusit si pracovat v zahraničí! Rozšíří vám to obzory a přinese spoustu cenných zkušeností.

david_londyn

Projekt LONDON Job&Fun

David odjel do Londýna v rámci projektu pro děti z dětských a jinak znevýhodněných domovů s názvem LONDON Job&Fun, který realizuje nezisková organizace Nadání a dovednosti o.p.s. ve spolupráci s agenturou Czech-us Práce v zahraničí s.r.o.

Program je určen pro mladistvé ve věku 18-26 let, které díky němu v zahraničí dostanou možnost vydělat si peníze na náklady, které jsou spojené s odchodem z dětského domova, zdokonalit si cizí jazyk, poznat novou kulturu, naučit se pracovním návykům, hospodaření s penězi a samostatnosti.

Dětem zapojeným do projektu poskytla naše agentura nejen kompletní servis, ale také slevu na poskytované služby a odpustila jim veškeré registrační poplatky. Každý rok bychom chtěli takto umožnit odjet do zahraničí dvěma dětem z dětských domovů.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Práce na Mallorce: Nekonečný přísun slunce a pozitivní energie

Pro úvod začnu tím, že jsem nikdy nebyla osoba, která by se viděla právě v hotelnictví, věděla jsem ale, že… Více

Letní brigáda v prázdninové vesničce u Baltského moře

Brigáda v Čechách není pro tebe? Mezi nejkrásnější místa v Německu patří bezpochyby pobřeží Baltského moře. Právě tam se nachází… Více

Work and Study Ireland: Kombinuj studium a práci s předem zajištěným bydlením

Bojíš se finanční náročnosti vysokoškolského studia v Irsku? Naše odpověď: Work and Study Ireland! Jsme jediná agentura v Česku i… Více

Velké srovnání letních pracovních programů

Chceš zažít pracovní léto u moře, ale váháš, jestli si vybrat Španělsko, Řecko, nebo Kypr? Připravili jsme pro tebe přehlednou… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz