(Po-Pá: 9-15)

David se rozhodl přihlásit se do programu Work and Study a vycestovat do Kanady. O tom, jak se mu líbí ve Vancouveru, jak hodnotí studium na Greystone College a co by ostatním doporučil, si můžete přečíst v následujícím článku.

Jako nejlepší možnost se jeví pronajmout si 2 bedroom and 2 bath apartments a druhý pokoj někomu pronajímat.

Report z Vancouveru

Vancouver je krásné město, když neprší ☺. Naštěstí máme zrovna hodně slunečných dnů, tedy skvělé počasí. O víkendu plánujeme půjčit si auto a vyjet do Whistleru.

Od začátku února zatím hledáme novou práci – pokud člověk nechce pracovat za minimální mzdu, není to jednoduché, ale jde to. Těšíme se na změnu.

Rada ohledně ubytování

Největším problémem zde je asi ubytování. Je to tu poměrně složité a je to opravdu o štěstí. Jako nejlepší možnost se jeví pronajmout si 2 bedroom and 2 bath apartments a druhý pokoj někomu pronajímat.

Jinak se tady situace na trhu zhoršuje ve smyslu vzrůstajících cen, ale spíše klesající kvality :D. Nyní máme krásný byt na 33. patře v downtownu (v centru města) se skvělým výhledem, ale v obýváku nám někdo spí, tedy soukromí moc není ☹.

david

Hodnocení studia v Kanadě

Studium má své klady i zápory. Škola tady je dobrá. Člověk si ale hlavně platí ten certifikát, který dostane po absolvování a který má samozřejmě svou hodnotu a bude užitečné ho mít v CV.

Každopádně se již nyní těším na svoji coop část (praktikum). Dokonce kvůli tomu uvažujeme o přestěhování se do Whistleru, ale to je ještě ve hvězdách.

Dobrý tip na mobilního operátora

Podělím se s vámi ještě o svůj nedávný postřeh, který není zatím asi nikde napsaný: Pokud má člověk v plánu kupovat v Kanadě nový telefon, není to vůbec jednoduché a levné, jak se zdá, jelikož operátoři tu mají monopol a nabízejí vše super pouze pro kontrakty na 2 roky.

Ale Koodo nabízí neuvěřitelnou nabídku smlouvy z měsíce na měsíc – a když člověk ukončí po roce smlouvu, přestože si na začátku vybral telefon, doplatí pouze pár dolarů. Tedy S9, která nová stála 1000 CAD, mě stojí u tarifu s Koodo pouze 510 CAD ☺.

Zaujala vás možnost práce a studia v Kanadě? Neváhejte se obrátit pro více informací na naši koordinátorku ☺.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

O životě studenta v Dublinu: Není to jen o biflování!

Chtěl bych se s vámi podělit o nezkreslený a zcela REAL průběh mého všedního dne z perspektivy undergraduate studenta v… Více

Maruška doporučuje: 5 přírodních krás Irska, které musíš vidět

Když jsem se rozhodovala, kde studovat, přišla možnost Irska a já toho o této zemi moc nevěděla. Jako první se… Více

Work and Study Ireland: Kombinuj studium a práci s předem zajištěným bydlením

Bojíš se finanční náročnosti vysokoškolského studia v Irsku? Naše odpověď: Work and Study Ireland! Jsme jediná agentura v Česku i… Více

Úspěchy našich letošních klientů. Na jaké obory v Irsku nastoupili a co řekli o spolupráci s námi?

Dublin, Cork a Galway – to jsou nejčastější destinace studentů, kteří s naší pomocí v září 2023 nastoupili ke studiu… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz