(Po-Pá: 9-15)

1. Aplikovaný golfový managment

Nechceš moc studovat, ale místo učení radši nosit bílou polokošili, vozit se v autíčku po golfovém hřišti a hrát golf? Na univerzitě V Birminghamu žádný problém. Za pouhé tři roky se tu staneš naprostým odborníkem, přes náčiní k tomuto sportu.

2. Pivovarnictví a lihovarnictví

O tom, že je na vysoké škole každý v lihu, není pochyb. Tak proč nebýt v lihu přímo i ve škole? Tento program má za cíl vychovat budoucí manažery v oblasti lihovarnictví či pivovarnictví. Tento obor se dá studovat například v Herriot – Watt University ve Velké Británii. A nejspíš vás čeká každodenní ochutnávka destilátů, ať už ve škole anebo s kamarády.

3. Profesionální kulinářské umění

Umět dobře uvařit a nachystat jídlo tak, aby dobře vypadalo, je bez pochyby uměním. Ale na druhou stranu zvládnout uvařit guláš nebo párky v rychlovarné konvici je také tak trochu uměním. I přesto se na univerzitě v anglickém městě Derby scházejí nadějní kuchtíci a kuchtičky z celého světa a učí se servírovat miniporcičky, které budou o pár let později podávat ve svých restauracích za nekřesťanské peníze.

4. Jachtový design

Který kluk jako malý rád nestavěl lodičky? Na univerzitě v Southampton Solent si můžeš splnit svůj dětský sen a udělat první krok k tomu stát se návrhářem jachet! No, kdo by nechtěl takovou originální práci?

5. Welness management

Stále více a více lidí dnes studuje managment všeho druhu. Tak proč se nejít učit rovnou welness management a při svém studiu testovat vířivé vany a bazénky? Kromě jiného tě tento obor skvěle zaškolí do rychle rostoucího welness průmyslu, ale také zasvětí do základů anatomie, fyziologie a výživy.

6. Etické hackování

Proč hackovat nelegálně, když si stačí udělat výšku a hackovat eticky správně? I když tento obor zní dost neužitečně a i trochu šíleně, zdání může klamat. Ve skutečnosti se tento obor zabývá také bezpečností internetové sítě a má za cíl naučit své studenty bojovat proti cyber zločinům, které se v dnešní době stávají stále závažnějším problémem.

7. Vikingská studia

Pro všechny správné nadšence do Vikingů, přináší University College v Londýně čtyřleté studium zaměřené na dobu vikingů. Během tohoto studia máš ale šanci se také naučit něco o skandinávských jazycích. Třetí rok dokonce naskočíš na vikingskou loď a strávíš rok studia v Dánsku, Norsku, Švédsku či na Islandu.

Pokud si mezi těmito sedmi obory nenašel svého crazy favorita, tak nezoufej. Neobvyklých oborů je napříč univerzitami v zahraničí opravdu mnoho. Mezi dalšími můžeme jmenovat třeba studium adrenalinových sportů (tam se patrně každý den vrháš střemhlav z mostů), studium divadla pro děti a dospívající, či management technologií světla a zvuků.

Kategorie: Magazín

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Studium na Smaragdovém ostrově

Studium ve Velké Británii bylo zásadně ovlivněno Brexitem. Dříve snadno dostupné a výhodné britské vládní půjčky už jsou minulostí a tamní studium se tak bohužel stalo pro většinu studentů téměř nedosažitelné. Naštěstí ale existuje zajímavá alternativa, která nemá tak daleko od Spojeného království. Studium v Irsku. Více

Kam vyrazit, než nám znovu otevřou kulturáky

Jaro začíná pomalu vystrkovat růžky a konečně přichází naděje. Zima už snad definitivně skončila a je načase zase začít žít. A jak jinak začít žít než kulturou? Dneska vám přinášíme tipy na to, co podniknout, když už vás nebaví sedět doma. Více

Studium v Anglii za stávajících podmínek financování je pro letošní maturanty přeci jen dostupné

V listopadu jsme vás informovali o možnosti rychlého předvánoční výletu, abyste v Anglii mohli studovat za stejných podmínek i po skončení přechodného období. Jak se ale ukazuje, naděje svítá i pro letošní maturanty, kteří dobrodružnou výpravu před koncem roku nestihli. Tentokrát už ale opravdu úplně naposledy. Více

Na cestu kolem světa alespoň na filmovém plátně

Taky už se nemůžete dočkat, až si sbalíte krosnu, nasadíte pohorky a vyrazíte někam hodně daleko? Cestování teď musí chybět úplně každému, i těm, co byli v životě nejdál na Mácháči. Nám už se po něm stýská. A tak vás dneska vezmeme na cesty alespoň na filmovém plátně. Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz