(Po-Pá: 9-15)

Víza pro program „Zažijte Kanadu“ byla pryč během jedné hodiny a touto hodinou počínaje, nejsnazší cestou do Kanady se stal program Work and Study Canada (oficiálně Co-op program). Program spočívá v kombinaci studia a práce půl na půl. A tímto studiem bylo myšleno i studium na jazykové škole.

Existence tohoto programu je nyní ohrožena, díky novému nařízení Government of Canada, konkrétně Notice – New regulations for international students finalized.

Nařízení de-facto vzkazuje, že od 1. června nebude možné vyrazit na program Work and Study a studovat anglický jazyk na jazykové škole. Jedinou možností bude studovat na college nebo univerzitě.

Vlajka Kanada

Stále existuje světélko naděje, jelikož jazykové školy se s tímto nařízením nechtějí smířit a na internetu lze nalézt články, o iniciativě jazykových škol proti tomuto nařízení (např. zde). Goverment of Canada, v tomto případě bohužel, nepatří k institucím, které by často měnily názory, takže se opravdu jedná o chabou naději.

Pokud se chcete do Kanady podívat ještě letos, rádi Vám zajistíme místo na některé z partnerských jazykových škol. Mějte ovšem na paměti, že žádost o víza musí být doručena ambasádě do 1. června, v ideálním případě dříve. Dole video studentů na jazykové škole ILAC, s kterou také spolupracujeme na programu Work and Study Canada.

Chcete-li více informací o programu, kontaktujte naši specialistku Kláru Palečkovou, k.paleckova@czech-us.cz.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Jak jsem odjela do Kanady s batohem na půl roku a zůstala dalších 7 let

Ahoj, jsem Markéta a od malička miluju cestování a poznávání nových kultur a zemí. Ráda plánuji, takže spousta mých cest… Více

Práce na Mallorce: Nekonečný přísun slunce a pozitivní energie

Pro úvod začnu tím, že jsem nikdy nebyla osoba, která by se viděla právě v hotelnictví, věděla jsem ale, že… Více

Co si zabalit na rok do Kanady?

Všichni před odletem do Kanady řešíme víza, práci, jak se dostat do Kanady, kde budu bydlet, co budu dělat a… Více

Letní brigáda v prázdninové vesničce u Baltského moře

Brigáda v Čechách není pro tebe? Mezi nejkrásnější místa v Německu patří bezpochyby pobřeží Baltského moře. Právě tam se nachází… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz