(Po-Pá: 9-15)

Na Working Holiday jsem vyrazila v roce 2015 a zakotvila jsem na celý rok a půl v Banffu. Teď jsem měla možnost se sem znovu vrátit díky služební cestě, na kterou jsme s Veru vyrazily. A opět jsem se pouze utvrdila v tom, že Rockies (Kanadské skalisté hory) pro mě navždy budou nejkrásnějším místem na světě.

Teď nebo nikdy

Cíl cesty byl jasný: navštívit naše stávající zaměstnavatele, utužit vztahy, vyřešit některé věci face to face, potkat se s klienty a navázat nové spolupráce. Chtěly jsme to stihnout před začátkem letní sezony a tak jsme si řekly: “teď nebo nikdy” No a tak jsme si to naplánovaly na leden. Z tepla obýváku jsme si koupily letenky a letmo mrkly na tamní počasí. -30. Tak to jsme nedomyslely. I přes obavy z omrzlin nás ale nadšení neopouštělo.

Dvě slečny na letišti

První zastávka: Panorama

K našemu velkému překvapení jsme dorazily do Calgary, kde bylo +8. Půjčily jsme si auto a vyrazily směr Panorama. Proč jsme se rozhodly vyrazit hned po příletu do Panoramy a tedy po 16h cesty absolvovat za tmy a v totální únavě dalších 5h řízení, nechápu.

Že jsme v Kanadě nám došlo hned druhý den ráno, kdy jsme vyrazily na obchůzku po resortu. Snažily se jako dvě “velké influencerky” natočit něco na náš Instagram a několik lidí se nám nabídlo, jestli nepotřebujeme pomoct, vyfotit, natočit. “Není třeba. Děkujeme, my se tu budeme chvíli ztrapňovat samy a bez svědků.” 😀

Panorama – Ideální místo pro všechny hipstery, outdoorové nadšence a lumberjack fans!

Nebudu se tady rozepisovat o každém našem kroku, setkání, schůzce nebo popisovat podrobně každou lokalitu. To se stejně musí zažít! Panorama byla ale jednoznačně skvělý start naší cesty. Za mě osobně má to místo unikátní “vajb”. Ideální místo pro všechny hipstery, outdoorové nadšence a lumberjack fans. Odjela jsem odtud samozřejmě s károvanou košilí s napisem “Panorama – Pure Canada”. Chudší o 60 dolarů, ale musela jsem!

Dívka v resortu v Panoramě v Kanadě

Nejkrásnější cesta na světě

Pokaždé, když tu krásu vidím, mám slzy v očích.

Z Panoramy jsme si to namířily dalších několik set kilometrů na sever do Jasperu. Čekala nás cesta po Icefield Parkway – jedné z nejkrásnějších cest na světě. Jeden můj velice dobrý kamarád (kterého jsem poznala v Kanadě) mi řekl: “Tak na cestě z Banffu do Jasperu ty znáš každou odbočku”. Znám každou třetí zhruba 😀, ale to není podstatné. Podstatné je to, že pokaždé, když tu krásu vidím, mám slzy v očích a nevycházím z údivu. Takže znovu opakuji – TO SE MUSÍ ZAŽÍT!

V Jasperu jsme strávily 2 dny, potkaly se s klienty, zaměstnvateli, omrkly staff housing apod. My s Veru jsme odjížděly plné dojmů, naše telefony plné fotek a videí.

Cesta z Panoramy do Jasperu

Na místě činu

Naše (moje) poslední zastávka byla v Banffu a Canmore. V Banffu jsem zažila svůj nejlepší rok a půl v životě. Dodnes nechápu, jak jsem toho mohla za tak poměrně krátkou dobu tolik zažít, nacestovat (Hawai, New York, Kuba, Aljaška, USA) a poznat tolik skvělých lidí.

Working Holiday pro mě byla life changing experience.

Vrátit se zpět na “místo činu” byl velký zážitek. V městečku samotném se toho hodně změnilo, ale ta panorámata…ta nám budou vyrážet dech vždycky. Mně tedy určitě! 😍

Naše dny probíhaly více méně stejně jako v Panoramě a Jasperu. Poslední den a taky jediný den volna, který jsme měly, jsme s Veru vyrazily na Banff Gondolu, která nás vyvezla na vrchol hory Sulphur. Hned jsem si vzpomněla, jak jsme se s kamarádem asi měsíc po příletu do Banffu rozhodli zdolat tuto horu před východem slunce. Opravdu nezapomenutelný zážitek. Tu hrůzu z toho, že na mě může každou chvíli ze tmy vyskočit medvěd či puma si pamatuju stejně dobře jako tu neskutečnou nádheru, kdy jsme sledovali východ slunce na vrcholu. A tady se taky nic nezměnilo. Pohled na celé údolí a okolní hory bych přála každému z vás. Nic krásnějšího jsem v životě neviděla!

Dívka v Banffu

Tak nečekej, nečti si články o Kanadě, nescrolluj fotky na Instagramu, přestaň snít a proměň svoje sny ve skutečnost. Zase tak složité to není. První krok je ten nejdůležitější. Tak ho udělej. Napiš nám a vykroč směr největší dobrodružství 🙂

Adriana
canada@czech-us.cz

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Život v horách a kanadský roadtrip

Znáte takový ten pocit, kdy se ocitáte na místě, kde se vám zatajuje dech a chce se vám plakat štěstím?… Více

Jak jsem odjela do Kanady s batohem na půl roku a zůstala dalších 7 let

Ahoj, jsem Markéta a od malička miluju cestování a poznávání nových kultur a zemí. Ráda plánuji, takže spousta mých cest… Více

Co si zabalit na rok do Kanady?

Všichni před odletem do Kanady řešíme víza, práci, jak se dostat do Kanady, kde budu bydlet, co budu dělat a… Více

Do Kanady s agenturou vs. na vlastní pěst

Opravdu si myslíš, že vyrazit do Kanady s agenturou je zbytečně drahá záležitost? 🤔 Co když ti řeknu, že naopak… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz