(Po-Pá: 9-15)

V létě 2015 jsem poprvé přijela do Banffu. Nepolíbená horskou turistikou. Plánovala jsem zůstat maximálně 3 měsíce. Protáhlo se to na rok a půl. I to ale byla příliš krátká doba. Pár měsíců se tak nějak rozkoukáváš a pak doslova nevíš, kam dřív skočit. Asi by se dalo sepsat ne 5, ale 5000 tipů na nejkrásnější hiky v Rockies, ale tohle jsou moje srdcovky, u kterých rozhodně stojí za to propotit si triko.

1. TENT RIDGE

Vzdálenost: 10,1 km
Čas: 4h
Tento trail mi doporučil někdo až ke konci mého pobytu v Kanadě a já si říkala: „Sakra, proč jsem o tom nevěděla dřív?”. Najdeš ho v Kananaskis a nejlepší na něm je, že není profláklý, takže na trase moc lidí nepotkáš. Na medvědy si naopak dej pozor 😀 Bear sprej s sebou. Celkově bych se na Kananaskis zaměřila více už od začátku. Stojí to za to!

Tent Righe

2. LAKE AGNES

Vzdálenost: 7,4km
Čas: 3h
Za mě parádní dopolední “procházka”. Trail začíná u samotného Lake Louise a vede ke krásnému historickému Tea Housu, kde si můžeš dát čaj nebo něco dobrého na zub. Tea House funguje už od rok 1901. Tato trasa je naopak poměrně frekventovaná, takže pokud se chceš vyhnout davům, vyraz mimo sezónu, tedy na jaře nebo na podzim, případně brzy ráno.

Lake Agnes

3. LARCH VALLEY

Vzdálenost: 8,9km
Čas: 3,5h
Nejkrásnější podzimní hike. Zvládla jsem ho 2x, protože miluju podzim a jeho barvy. V Rockies moc listnatých stromů nenajdeš a tím pádem tam není podzim tak barevný, jako třeba u nás. V Larch Valley neboli v modřínovém údolí, ale stromy vždy na podzim (přelom září říjen, pokud si správně pamatuju) mění svoji zelenou za žlutou. Výhledy jsou třešnička na dortu. Trasa začíná u Moraine Lake, které je kvůi vysokému riziku lavin přístupné pouze určité měsíce v roce, takže si to určitě předem naplánujte.

Larch Valley

4. SULPHUR MOUNTAIN

Vzdálenost: 10,8km
Čas: 4,5h
Sulphur Mountain je jedna ze 4 hor, které obkolupují samotné městečko Banff. Můžeš se tam nechat vytáhnout Gondolou a nebo si ji třeba taky vyšlápnout po svých ještě před východem slunce. Tak či tak, to bude zážitek. Nahoře se ti naskytnou dechberoucí výhledy na celé údolí, městečko a okolní hory.

Sulphur mountain

5. POHODOVEJ HIKE – MOUNT SMUTWOOD

Vzdálenost: 17,9km
Čas: 6-7h
Tohle byl můj poslední hike v Kanadě. Poslední a ten nejlepší. Má název “pohodovej“, protože přesně tak nám ho popsal náš kamarád před cestou. Pohodovej teda nebyl ani náhodou. Alespoň ne pro mě. Souhlasilo by se mnou tak 6 lidí ze 7 členné výpravy. Krom toho kamaráda. Zdravím Tome 😀 Ale stálo to za to. Rozhodně jedno z MUST DO pokud hledáš místa, kde neproudí davy turistů, jsi trochu dobrodruh, máš už něco nachozeno a chceš vidět naprostou nádheru. Také Kananaskis.

smutwood

Krásně jsem si při psaní tohoto článku zavzpomínala a hned bych kupovala letenku směr Calgary 😍 Teď je ale řada na tobě 🫵

Poznámka autora: Ty časy u jednotlivých hiků jsou pouze orientační. To, co běžnému smrtelníkovi může trvat 3 hodiny, trvalo mě někdy i 6. Když se šlo v pondělí ráno po Sunday Funday, tak rozhodně.

Pokud tě zajímá víc, napiš mi na a.necasova@czech-us.cz.

Kategorie: Práce v Kanadě

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Život v horách a kanadský roadtrip

Znáte takový ten pocit, kdy se ocitáte na místě, kde se vám zatajuje dech a chce se vám plakat štěstím?… Více

Jak jsem odjela do Kanady s batohem na půl roku a zůstala dalších 7 let

Ahoj, jsem Markéta a od malička miluju cestování a poznávání nových kultur a zemí. Ráda plánuji, takže spousta mých cest… Více

Co si zabalit na rok do Kanady?

Všichni před odletem do Kanady řešíme víza, práci, jak se dostat do Kanady, kde budu bydlet, co budu dělat a… Více

Do Kanady s agenturou vs. na vlastní pěst

Opravdu si myslíš, že vyrazit do Kanady s agenturou je zbytečně drahá záležitost? 🤔 Co když ti řeknu, že naopak… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz